En ring av gode mennesker

Så har det straks gått tre uker fra Ønskemamma forsto at lille stjerne hadde sluknet.
Litt over halvannen uke siden den verste dagen av alle – dagen på Ullevål.
Det har vært vanskelige og slitsomme dager synes jeg, hvor jeg mest har hvilt meg og forsøkt å lappe sammen hullet i hjertet.

Den fysiske formen var langt dårligere enn jeg hadde tenkt den første uka etter aborten, med feber, oppkast og en skikkelig slapp kropp. Sånn er det kanskje når aborten ikke blir fullstendig på sykehuset. Ikke vet jeg hva som er vanlig etter missed abortion, men jeg hadde ikke forventet å bli i såpass laber form. Nå har feberen dalt sakte, og for et par dager siden var den endelig forsvunnet. Deilig! Så nå håper jeg at kroppen har ryddet opp, og at the only way is up. Som det heter på nynorsk. På mandag skal jeg på ultralyd på Ullevål. Da håper jeg de sier at alt ser bra ut.

Midt oppi det som har vært vanskelig har Ønskemamma vært heldig.
Med en ring av gode mennesker.

Det har vært mange gode, kloke ord fra dere lesere her på bloggen. Meldinger fra mange som tidligere har vært i samme situasjon, og som har fått friske barn senere. Det har det vært viktig og fint å lese om. Det gir snev av håp, så tusen takk for at dere har delt.

Donald og trøstesjokoalde kom i posten. Det kom fra Nøtterøy med gode barndomsminner. Donald slår jo alle når formen passer best til sofa og dyne. Også Knott da! Det hadde bestemoren min alltid i en liten skål på stuebordet. Hun spiste de hvite, og jeg de brune og grå. God fordeling. Jeg spiser fortsatt de brune og grå.

Telefonen har ringt mange ganger. Og gode venner har satt seg i bilen og kjørt både fra Skien, Østfold, Hamar, Tønsberg og Bærum her jeg bor. Det har vært fint, selv om jeg ikke har vært verken noen god vertinne eller det beste selskapet. Men det trenger man ikke alltid. Noen ganger holder det å bare være. Heldigvis.

Jeg er heldig som har venner. Og tenker, hva gjør de menneskene som ikke har venner?
I psykologjobben min møter jeg noen ganger mennesker som ikke har en eneste venn. Som kanskje aldri har hatt det. Det er vanskelig å tenke på. Jeg er takknemlig for mine.

Og en fantastisk barnetegning kom nylig i posten. Er den ikke kjempefin?
Lille stjerne og et hjerte. Akkurat som det er.

Det er Julie på 4 år som har tegnet den. Lille kunstner Julie er datteren til en kollega – den kollegaen som satt monstersprøyten Elonva og en sprøyte til for meg i prøverørsforsøket. Hennes lille datter, og litt større gutt, hadde fått med seg denne bitte lille babyen i magen, og syntes det var dumt at den forsvant. Barn er fine! Barn er drømmen.

Barn er fortsatt drømmen.
På tirsdag som kommer har jeg endelig fått time til telefonkonsultasjon med Maigaard. Legene der har vært i USA på konferanse, og dermed dessverre vært utilgjengelige. Det blir fint, å snakke med overlege Kirk, for jeg har veldig mange ubesvarte spørsmål. Sikkert flere spørsmål han ikke kan svare på, men kanskje noe som kan besvare også. Så Ønskemamma har penn og papir klar, og venter telefon på tirsdag formiddag.

Kjære ring av fine folk. Ønskemamma er takknemlig. Tusen takk!

…og jeg kan alltid nås på mailen onskemamma@gmail.com


17 kommentarer

 1. Anonymous

  Så fint att läsa att du fått både Kalle Anka (ja ja, Donald då;) och choklad, det behövde du! Hoppas att denna helgen blir lite bättre än förra och att du får ett bra telefonsamtal med Maigaard! Håller tummarna att det ser bra ut på ultraljudet också! Stor kram igen från Sverige!

  1. Takker! Kalle Anka er toppen.
   Krysser fingre for hode beskjeder neste uke.

 2. Anonymous

  Ønsker deg gode dager framover….

  HildeSu

  1. Tusen takk Hilde Su!
   Ønsker deg en finfin helg.

 3. Anonymous

  Høres ut som du har fått pengegaver også, nok til å gå for et nytt forsøk om Maigaard gir klarsignal. Det er jo supert, skjønner godt du er takknemlig oppi sorgen, slik folk stiller opp. Er som du sier, ikke alle det er forunt. Lykke til både på mandagens kontroll, og med tirsdagens telefonsamtale!

  1. Tusen takk for det.
   Det økonomiske er nok ikke på plass. Håper på å kunne jobbe noe ekstra når jeg er tilbake i 100 % jobb. Så får jeg se om det er noe sted jeg kan låne resten.
   Krysser aller først fingre for at alt går bra på kontroll, og for at Maigaard har noen kloke ord å komme med på tirsdagen. Takk for lykkeønskninger. :o)

 4. …venter fortsatt på bilde av tungetatoveringen… ;)

  1. Knegg! De der har jeg ikke forsøkt enda. Hehe!
   De ligger på sparing – sammen med posen med Knott.
   Lover å prøve dem altså hjertetslys, når du har vært så snill å sende dem. Lurer på om jeg må lære Alva en ting og to opp igjennom…… :D

 5. Anonymous

  Hvor mye penger har du fått inn på kontoen?

 6. Anonymous

  Det lurer jeg på også! Du gjør psykisk og fysisk alt for dette barnet, så da er det bare å kaste alle hemninger og poste kontonummeret igjen, ta kontakt med norgesglasset og kringkast

 7. Anonymous

  Enig! Kajsa

 8. Anonymous

  Kan du skrive litt om valgene du har tatt igjennom livet, når du begynte å tenke på barn, osv?

 9. Anonymous

  Kjære ønskemamma, tenker på deg og ønsker deg en god og oppklarende telefonsamtale på tirsdag. Håper det går bedre med deg nå og at kroppen har ordnet seg ferdig. Klem og støttende tanker fra L

 10. Anonymous

  Da er et lite bidrag på vei til kontoen din. Hilsen en fremmed som følger med og heier :-). Krysser alt jeg har for at det ordner seg!

 11. Anonymous

  Klem L.

 12. Anonymous

  <3

 13. Anonymous

  Du skriver så vakkert om både det vonde, og det gode, som skjer i livet ditt nå! Har du vurdert muligheten for å bli fostermor dersom det å skulle bli gravid ikke går som du ønsker? Fosterbarn er jo enda mye mer til låns enn egenfødte barn, men det er en veldig fin måte å ha barn i livet sitt på:-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *