Godt nytt år fra Ønskemamma

Den første dagen i det nye året er her. Godt nytt år til deg!

håp glede forventning nytt år 2015

Ønskemamma er spent på hva 2015 vil bringe. 2014 er et tilbakelagt kapittel. Lukket og låst – akkurat som det ble. Eller lukket men egentlig ikke låst, for selv om vi aldri kan endre det som var kan vi oftest endre hva vi tenker om det. Ved utgangen av 2015 vil jeg (og du) kanskje tenke litt annerledes om 2014 enn det vi tenker nå. Det er en god visshet når året som har gått ikke ble helt som en Ønskemamma kunne ønsket seg.

I fjor på denne tiden hadde jeg, etter en fertilitetsutredning, akkurat fått beskjed om at jeg hadde gode hormonprøver for alderen men lav AMH. Det var altså få egg igjen på lager, og jeg fikk beskjed om å forsøke å bli gravid fort. Innen tre måneder. Tre måneder! Det var jammenimeg lettere sagt enn gjort.

Ventingen i utredningen før jeg kunne sette i gang med et prøverørsforsøk var lang, på grunn av en liten genmutasjon jeg har som kan påvirke en del medisinser. Det er jo et lass av medisiner i prøverørsbehandling, så det ble det viktig å finne ut av. Svaret fra sykehuset lot vente på seg. Turen til Danmark, som skulle gått i apri, kunne derfor ikke gå før i august. Det ble lange måneder å vente. Så – midt i august – dro Ønskemama endelig til Maigaard fertilitetsklinikk for første forsøk, og ble jammenimeg gravid. Tenk det! Det ble 10 fine uker med en annen fremtid i magen. Bokstavelig talt. En liten, blinkende stjerne.

Stjerne

Så, den 10.10.2014, gikk en liten stjerne i tusen biter. Det var over.

håp glede sorg abort ønskemamma englemamma missed abortion

Det beste og det verste hadde skjedd på bare 10 uker. Å vente et barn og å miste et barn. Fra Ønskemamma til Englemamma. Et barn, et liv, en fremtid. Borte. Det er noen ting man kanskje må ha opplevd for å kunne forstå. Det å miste et ufødt, bitte lite barn er nok kanskje en sånn ting.

abort englebarn englemamma ønskebarn donorbarn ønskemamma prøverør håp baby

Nå er det 2015, og året skulle startet med et nytt prøverørsforsøk. Den 2.januar faktisk. Så ble det altså avlyst, på grunn av manglende vekst av disse foliklene. Etter et fullført langt, krevende og utrolig dyrt medisnregime har ikke eggposene vokst slik de skulle, og overlegen ved fertilitetsklinikken forstår ikke hvorfor.

Det var ikke sånn overgangen til det nye året skulle bli. Virkelig ikke. Men Ønskemamma har tørket tårene, krummer halsen, og tenker at det likevel mange ting å være takknemlig for. Det er det når man har noen fine venner, lever i et land med fred og har helsa sånn nogenlunde i behold.

Nå handler det om å se etter løsninger, slik at 2015 kan bli et fint år å se tilbake på. Se etter løsninger – se fremover. Når dette nye året er omme  håper jeg å være del av en familie med minst to mennesker – helst enda flere.

2015 nyttår ønsker håp tro ønskebarn donorbarn prøverør ønskemamma

Sender deg alle gode ønsker for det nye året. Måtte det blir det beste i livet så langt for oss alle. Kommentarfeltet finnes forresten cirka en kilometer under blogginnlegget – vet noen lette etter det. I tillegg er jeg alltid å treffe på mailen onskemamma@gmail.com.

Ta godt vare på hverandre i det nye året!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *