Kan de finne henne?

Så har Ønskemamma kommet tilbake til gamlelandet, og her var det jammen friskt. Seks varmegrader…nå kommer vinteren. Jeg hater vinteren litt, men den kommer vel likevel. Ja-ja. Dette var gårsdagens innsjekking på Rhodos:

Rhodesairport

Det fullendte kaos!

Og alt jeg kunne tenke på var hvor heldig jeg var, som bare kunne bestille en flybillett, stå i superlang kaoskø og reise hjem. Reise fritt. Med fly. Ha et hjemland å reise til, som selv om det er kaldt er det hjemland med fred.

Så heldige vi er.

image

Det tenkte jeg på. Og så tenkte jeg på Heba. Som dro til Athen uten Jay, som hadde lovet å passe på henne, og uten noen fra Helping hands of Rhodes. Uten familie. Uten å kunne engelsk. Det var henne vi tenkte på, da vi en av de siste kveldene møttes på et spisested, sykepleier Angelica, fantastiske Hedda, Jay og jeg.

Vi visste det alle sammen. Vi måtte finne henne. Men hvordan? Etter maten kunne jeg ikke gå til hotellrommet, selv om det var blitt natt. Jeg måtte ned til havet. Måtte tenke litt. Hva skulle vi gjøre? Hva var trygt? Hva var best?

image

Dere har vært så utrolig snille å Vippse penger til 91668817. Tusen, tusen takk!

Etter at bleielageret var fylt opp bestemte jeg meg for gi resten av pengene til Hedda – en engel på jord. Fordi jeg skjønte at hun trengte dem, for å gjøre det hun kjente at var riktig. Det var 500 euro. Fra dere.

Help them trough Europe

Halvparten av de pengene ble straks brukt til flybilletter. Jay ble først sendt av gårde til Athen. Hedda reiser etter nå i kveld. Ung og uredd drar hun, fordi hun ikke klarte å samle tankene og kreftene på Rhodos så lenge vi ikke har funnet Heba. Så hun tenkte at først må hun finne Heba, før hun kan reise til Sverige og så tilbake til Rhodos. I Sverige sitter en mamma som er engstelig. Hedda sin mamma. Hun sendte Hedda denne sangen, som jeg syntes var fantastisk:

http://youtu.be/vgK86_jKEZs

Tenk å ha en sånn mamma! Som er superredd, men samtidig sier «Du må gjøre det du mener er best Hedda. Vi skal støtte deg.» Selv om hun sikkert aller mest tenker: Ikke gjør det! Kom hjem nå, vakre barn. Men Hedda har reist til Athen. Og Ønskemamma til Norge. Det kjennes rart å være så langt unna.

I kveld møter Hedda Jay i Athen, og så krysser vi fingrene HARDT for at de skal finne Heba. Hedda og Jay, som uten tvil har vært noen av de mest hjelpende hendene på Rhodos de siste ukene. Jeg ba om å få ta et bilde av de hendene:

Helping Hands of Rhodes
Helping Hands of Rhodes

I kveld krysses alle fingre for at de finner henne. Heba. Så skal ferden gå gjennom Europa. Med tog, buss eller bil – for etter Athen kan flyktninger ikke lengre fly. Målet er Sverige. Heddas hjemland, og det landet der Hebas mann har slektninger. I Stockholm. De eneste på jorda som nå kan være hennes. Jeg tenker at vi må hjelpe dem. Det må vi ikke, men det er umulig å slutte å tenke på dem før de når Sverige. De reiser med våre 500 euro, som nå har krympet til 260 euro. Det får dem kanskje et stykke på veien, men ikke helt frem.

Vil du være med på å hjelpe dette trekløveret som har krøpet stille inn i Ønskemammahjertet kan du Vippse til 91668817, så sender jeg rett videre til Hedda. Og jeg vet vi er mange som er glade den dagen de når Sverige.

Because we’re gonna stand by you, even if we can’t reach heaven.

🍀

….og du….i neste innlegg skal jeg skrive om den siste dagen på Rhodos. Da hadde jeg nemlig et skikkelig Ønskemammaprosjekt. Da dro jeg alene dit alle barnløse kvinner skal dra på Rhodos, men der jeg aldri hadde vært. Nå har jeg vært der, og har med både bilder og film hjem. Er det noen av dere som vet hvor det er….?

Vil du vite hvordan det går med både Hedda, Jay, Heba og Ønskemammaprosjektet videre kan du følge Ønskemamma på Facebook og på Instagram.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *