An urgent call for help!

I dag er Ønskemamma bare så vidt innom, for å be om helt konkret hjelp.

Mange av dere har lest om Heba og om Jay, som begge nå er på flukt gjennom Europa. Hvis du ikke allerede har lest det kan du lese om Heba her.

Hiba

….og om Jay her. Her er han, sammen med noen av flyktningene på Rhodos. Selv om han selv er flyktning var han hele tiden de andres trygghet og anker.

image

Og fineste lille, modige Hedda, som følger dem et stykke på ferden. Her et bilde fra en middag Ønskemamma ba de to på nede på Rhodos, etter at Heba var sendt til Athen.

image

De kan jo ikke reise sammen, så Hedda reiser for seg og de andre reiser sammen, men målet er at alle skal komme seg trygt frem. Her hjemme i Norge sitter Ønskemamma og biter negler og ber en stille bønn om at alt skal gå bra, med dem som er på flukt. Hedda er jo svensk, og på vei hjem, så hun klarer seg.

Nå har Ønskemamma nettopp snakket med dem på FaceTime. De har heldigvis kommet seg til Wien, etter flere vanskelige opplevelser i Athen – bl.a med ransforsøk mot flyktningegruppen som kom fra Rhodos. De som flykter gjennom Europa nå er en utrolig utsatt gruppe, på så mange måter. Der nede i Wien er de optimistiske, i den grad det er mulig i en så vanskelig situasjon, men så slitne så slitne. Trette ansikter, ringer under øynene, gjentatt gjesp. Så utrolig slitne, men de er sammen. Dette gode bildet har de sendt.

image

Nå er målet å kjøpe flybillett for svenske Hedda og samtidig togbilletter til Sverige for de andre. Ettersom de har forstått kan flyktningene nå få reise direkte fra Wien til Sverige uten å få nye papirer. Toget stopper i Hamburg og i København på veien, men dersom de har billetter skal de nå kunne reise trygt hele veien til Sverige. Men må de ha nye papirer på veien så må de det.

Hele veien hjem. Det er det vi håper, at dette skal bli hjem for dem.

image

Det er her de trenger hjelp. Fly og tog fra Wien til Sverige koster 450 euro. 4500 norske kroner. Det har de ikke nå. Det var derfor de ringte, for å høre om det finnes mulighet for hjelp. Den telefonen satt veldig langt inne – det vet jeg. Skulle noen av dere ønske å hjelpe kan dere bruke Vipps til 91668817 eller konto 12068179201.

Ønskemamma sender det som måtte komme inn rett til Hedda. Er noen av dere som leser i Sverige kan dere også bruke Hedda sin Swisch (som tilsvarer det norske Vipps) med nummer 0046 705512376.

Heba har mistet alle. Nå har hun bare oss. La oss hjelpe dem.

I motsetning til de fleste som skriver en blogg ber jeg dere som er lesere mine, og på en slags underlig måte den lille ekstrafamilien min,  nesten aldri om å dele innleggene mine. For jeg ikke så opptatt av lesertall. Men jeg er opptatt av mennesker. Nå er jeg opptatt av at disse menneskene skal komme trygt gjennom Europa. For jeg har møtt dem, snakket med dem, tatt på dem. Jeg kan aldri late som dette ikke er sant.

Derfor vil jeg be deg om å dele dette i dag – hvis du kan. For jo flere vi er, jo mer realistisk er det at vi skal klare å dekke 4500 kr til togbilletter.

4 kommentarer

  1. Klart jeg deler videre :-)

  2. 200kr på vei herifra!

  3. Krysser alt jeg har for at det ordner seg for dem! Jeg vippset over på nytt, håper det kom gjennom denne gangen?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *