Og tallet var…..

Sen kveld og Ønskemamma er veldig sliten etter en lang dag. Skal stupe i seng om to minutte. Tenkte meg bare innom for å fortelle hvordan det gikk med dagens telling. De av dere som følger Ønskemamma på Instagram har allerede sett en videosnutt fra ankomst på AHUS, eller Akershus Universitetssykehus. Der skulle Ønskemamma møte overlege og gynekolog Huseby for telling av antrale folikler – og scratching.

Sistnevnte, scratching altså, hadde jeg helt glemt at jeg hadde bestilt,  det var like greit. Scratching (også kalt priming) er å lage et eller flere små sår inne i livmoren. Det skal danne små arr, som igjen skal gjøre det enklere for et embryo å feste seg. Er sår = noe som gjør vondt og som blør. Inne i livmoren (excuse the details). Ikke sånn kjempeartig, men hva gjør man ikke for drømmen. Så inn på Ahus bar det:

Og sånn gikk det:

Hmmmmmm…..åtte folikler. Det er litt i underkant for meg, som er en såkalt «very low responder». Der betyr at jeg har respondert uvanlig dårlig på medisinene.

I sist prøverørsforsøk var det jo nettopp åtte antrale folikle på undersøkelsen. Da ble hele forsøket avbrutt, dagen før uttaket. Etter at medisner for 16 000 kr var pumpet inn i kroppen. Fordi bare en av åtte folikler vokste.

Nå er utgangspunktet det samme. Der blir oppstart på onsdag, veldig snart altså, men på grunn av antallet blir dette i overkant spennende. Må bare krysse alle, alle, alle fingre for at gullegget skal finnes bskjult i en av disse foliklene.

image

Onsdag! Det er neimen ikke lenge til.

3 kommentarer

  1. Kristel

    Jeg ville kanskje prøvd kort regime jeg.. jeg hadde også få egg og måtte opp i hestedoser menopur, totalt telte jeg 17 sprøyter med ymse innhold i løpet av 11 dager. Men det ble 2 egg første runde og 5!! egg andre runde, så jeg ville nok gjort det på samme måten igjen. Amh på 4 her og fsh på 12,4 på dag 3 så ikke det beste utgangspunktet :-)

    Men selvfølgelig håper jeg at alle dine vokser slik de skal og at gullegget er blant dem!!

  2. Blir kanskje vel spennende fremover da :) Men man trenger bare et gullegg! Masse lykke til ;)

  3. Kristel

    Jeg måtte opp i 4 sånne små glass for hver sprøyte.. er vel 75 IU i hver, så ble 300 IU. Flere jeg kjenner «slapp unna» med 75, kanskje 150 dersom de var maks uheldige :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *