Kjære barn.

Kjære donorbarn. 

Biologien min vil alltid være en del av deg. Jeg håper du har foreldre som lar deg vite hvordan du er blitt til.

Donorbarn donor etikk prøverør anonym biologi ønskebarn

❤️

Sånn starter et innlegg skrevet av en donor i Aftenposten. Et veldig fint innlegg synes Ønskemamma, og du kan lese hele innlegget her.

Jeg er enig med denne donoren – alle foreldre som har brukt donor bør fortelle det til barna sine, fra helt tidlig alder. Å la være tenker jeg at er veldig ugreit. For det å ekesmeplvis oppdage når man er 14 eller 20 år at sosial far faktisk ikke er den som er ens genetiske opphav, det tenker jeg at kan skape problemer. Og unger er enkle å fortelle til, bare man starter tidlig.

Man må fortelle barn at de har kommet til verden ved hjelp av donor, og lære de, å forstå forskjellen på pappa/far og donor – eller mamma/mor og donor hvis det dreier seg om eggdonasjon. Store temaer, men barn tar heldigvis store temaer på strak arm. Utfordringene kommer oftere når de nærmer seg tenårene og identitet får økende viktighet.

Kjære donorbarn skrive donor. Og det er ikke rart. Kjære barn, skriver jeg. Fordi barn unnfanget ved hjelp av donor er helt vanlige unger. Men for enkelthets skyld sier vi ofte donorbarn. Jeg prøver å la det være, men det hender at jeg glemmer meg jeg også.

***

Klokka er for øvrig bare 05:30 på en torsdag. Ønskemamma er tidlig oppe. Det er fordi jeg skal jobbe på Kongsvinger i dag, og undervise en stor gruppe med pasienter som skal fedmeopereres og deres pårørende der oppe. Så da må jeg kjøre tidlig. Heldigvis har jeg min venninne Hanna, som skriver en doktorgrad om fedmekirurgi ved Sykehuset innlandet i disse dager, som medpassasjer i bilen i dag. Turen går fortere når man har det hyggelig.

Ha en fin torsdag der ute. I morgen kveld skal du få vite hva Maigaard svarte. Det ble ikke som Ønskemamma håpet…for å si det sånn.

1 kommentar

  1. Kjære deg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *