My head is spinning

Pjuh! Fredagskveld. I kveld skal jeg bare synke ned i sofaen etter det som har vært en fin, men utrolig intens, arbeidsuke med lange kvelder og enda lengre bilturer.

Og samtidig en uke med hundre millioner tanker. Minst! Hva er best? Når er det best? Hvor er det best? Hva kan jeg gjøre? Hva bør jeg gjøre? Hva er klokt, eller klokest? Kan jeg lykkes? Hvis jeg ikke lykkes med egne egg, er jeg da klar for eggdonasjon? Hvordan? Når? Hvor? Hva om…? …eller hvis..?

Herlighet altså. Ønskemammas egen hjernekarusell. Runde etter runde, fortere og fortere.

Diskuterte noen av disse karuselltankene med et vennepar sist helg. Fine folk! De fikk de vanskelige spørsmåla servert sammen med vaflene de selv hadde laget. Og ga fine svar. Samtidig sa min venninne Bente, at «det er nok kanskje et problem med høy utdanning Ønskemamma» Det gir for mange tanker. Og det gjør det virkelig. I alle fall for meg. Hun har for øvrig også høy utdanning og mange tanker, bare at hun har sine egne. Og en kjernefamilie.

Hadde jeg ikke hatt så mange tanker om etikk, tilknytning, identitetsutvikling etc hadde sikkert denne prosessen vært litt enklere. Eller i alle fall med mindre tankespinn.

I morgen skal jeg maile med både Maigaard og IVF Cube. Planen var å gjøre det i kveld, men sånn blir det ikke. For nå blir det stekte koteletter, blomkålmos med hvitløk, agurk, rød Bris

Middag

Etter en sen fredagsmiddag tror jeg at jeg skal grave nesa ned i en bok. Så kan jeg fylle hodet med andres tanker i steder for mine egne. For mine egne tanker går uansett bare rundt i ring akkurat i kveld. Og i morgen, da skal jeg noe jeg tror blir avstressende og fint. Noe jeg trenger.

God fredagskveld til deg!

26 kommentarer

 1. Victoria

  Hei:-) Har du tenkt på at du veldig ofte her på bloggen sier A men ikke B? Det er jo helt opp til deg siden det er din blogg, men litt småirriterende å lese;-)

  1. onskemamma

   Det er nok fordi jeg foreløpig bare vet A og ikke B.
   Men jeg jobber med saken. Og fritt frem å lese eller la det være.

   1. victoria

    Jeg mente ikke i forhold til hele prosessen, men småting du skriver. F.eks igår «I morgen kveld skal du få vite hva Maigaard svarte. Det ble ikke som Ønskemamma håpet…for å si det sånn.» – da blir iallefall jeg veldig nyskjerrig! Jeg sa det forresten med et smil altså.

   2. onskemamma

    Null stress Victoria. Smil synes ikke uten smilefjes, og de virker ikke i wordpress så vidt jeg har klart å forstå. Det VAR meningen at jeg skulle si hva Maigaard svarte i dag. Det har du rett i. Men det oppsto en god grunn til at jeg ikke kan gjøre det enda. Desverre, for det var ikke noe hyggelig. Derfor må jeg vente til jeg forhåpentligvis har fått mer avklaring, men jeg lover å gjøre det så snart jeg vêr litt mer om både A og B. Det trodde jeg at jeg gjorde, men så ombestemte noen seg.

  2. Ja, jeg er litt enig altså, det skjer ganske ofte. Det er jo ikke sikkert det er bevisst, men ofte kommer historien over flere dager, som har ført til at jeg har spekulert i alt mulig rart. Herregud, har de oppdaget kreft i livmoren kanskje, har jeg tenkt tidligere. Det tok kanskje tre dager før kreft ble til cyste osv. Som lesere blir vi jo engasjerte og revet med av dette prosjektet, så ja, klart det er litt enerverende å høre A men ikke B.

   1. onskemamma

    Jeg har aldri skrevet om kreft, så det var nok dine egne tanker. Men det kan sikkert skje at jeg begynner på noe jeg ikke får fullført, eller som jeg kanskje glemmer bort i farten. Jeg jobber jo ikke som blogger. Jeg bare skriver litt på si. Mest for å kunne være til hjelp for andre som er i, har vært i, eller tenker på om de skal tørre å hå inn i samme situasjon som meg. Flere av dem vet jeg setter pris på nettopp det, så da får jeg heller tåle at andre blir irriterte over at en rød tråd innimellom kan glippe. Og jeg tror at dere stort sett for både A og B etter hvert som jeg bar dem, eller kan dele dem. Denne gangen skjedde det noe som gjør at jeg må vente.
    Ønsker deg en fin helg Hege.

   2. Ja, herregud, det var fullt og helt mine egne tanker det om kreft! Du bare nevnte at du hadde fått skikkelig dårlige nyheter, og da begynner jo tankene å spinne. Som lesere har vi selvfølgelig ikke krav på noe som helst, det er ditt liv og du velger både hva og hvordan du vil fortelle. Men vi blir jo engasjerte når man først henger med på historien, og det er vel derfor man begynner å spekulere og lure når man får A men ikke B med det samme. Det er jo ikke så rart. Det er jo følgen av å ha interesserte lesere i det hele tatt.
    Ha en fin helg du og!

   3. onskemamma

    Hehe! Ja, det er lett å skape seg tanker som del av en historie. Og noen ganger glememr jeg sikkert bort B også, fordi jeg jo ikke har blogging som noen jobb. Bare en fritidssyssel. Men koselig med engasjement da. I dag var A IVF Cube, og jeg lover at B om samme tema kommer i morgen :o)
    Ha en fin lørdagskveld. Snart middagstid her i huset.

 2. Høy utdanning gir mange tanker, så kan være. Samtidig vær glad du har høyere utdanning, da det ofte gir muligheten til å nettopp ha disse tankene du nå sitter med. Ikke alle har de økonomiske mulighetene, da hjelper det ikke å
  sitte med de etiske spørsmålene når du vet du uansett aldri vil ha råd til feks ivf utenlands eller eggdonasjon.
  Håper du lykkes, samtidig at du klarer og vil klare å evnt leve ett godt og rikt liv om dette ikke går veien.

  1. onskemamma

   Ja, jeg er takknemlig for både tankene og utdanningen Marthe. Mest fordi det gir meg mulighet til å jobbe veldig tett på folk, og deres innerste tanker.
   Selv tar jeg opp lån for å kunne gjøre denne behendlingen. Psykologer tjener greit, men ikke voldsomt mye heller. Håper hardt på å lykkes, og inntil jeg enten lykkes eller setter stopp er det fokuset. Går det ikke finner jeg nok en god måte å leve på da også håper jeg. Men jeg har tro på å sikte etter den største drømmen først, og så får man heller sikte etter andre fine drømmer etterpå. :o)

   God fredag til deg Marthe.

 3. May-Britt

  Jeg ønsker deg en god fredags kveld :)
  Den middagen din så deilig ut. Her ble det ekte kjøttsuppe og friskt vann. Og en god times tur sammen med en nabo.

  1. onskemamma

   Det hørtes godt ut May-Britt. Ekte kjøttsuppe har jeg faktisk aldri laget, så der har jeg noe å lære. God fredag til deg også!

 4. Cathrine

  Jeg syns du har en super blogg jeg! Klart at du ikke kan si B, da du knapt vet A enda.. Fortsett å blogg, det blir spennende fremover. God helg til deg :)

  1. onskemamma

   Så sant Cathrine. Foreløpig vet jeg knapt A, og akkurat nå vet jeg slettes ikke B, men jeg jobber hardt for å finne ut av både A og B. Derfor så mange spennende tanker.
   Ha en fin helg du også! :o)

 5. Lisbeth

  God kveld :)
  Skjønner seriøst ikke hva Victoria har å klage på, syns du deler dine innerste ønsker og tanker med oss på en utrolig god måte. Håp, drømmer, skuffelser og tvil lar du oss få del i. Takk, tusen takk :)
  Og – jeg tror det din venninne Bente sa til deg er heeelt riktig. Forsøk å finne ut hva som er det ALLER viktigste og hvil i det, så kanskje noen av de andre problemstillingene løser seg selv etterhvert. Alt godt :)

  1. onskemamma

   Ja, Bente er en klok dame Lisbeth.
   Takk for fine ord.
   Du vet, når man skriver som dette vil noen like det, noen mislike det, og noen sikkert like og mislike det om hverandre. Det er helt greit det også.
   Tror du har rett, å hvile i det er viktig. Har faktisk planer om å hvile litt skikkelig i det, også bokstavelig talt, og forhåpentligvis ta meg en uke eller to med ferie fra fra jobb før neste forsøk. For å samle kropp, sjel og tanker litt sånn stille sammen.

 6. Jeg tror Victoria sikter til innlegget ditt fra i går- hvor du skriver at du i dag skal fortelle hva Maigaard svarte på mailen din. Og når du ikke forteller om det, sier du A men ikke B.

  1. onskemamma

   Hvis du leser svaret mitt til Victoria så har jeg nettopp svart på akkurat det Trine.

 7. Kjære fine ønskemamma.
  Leser alt du skriver. Det at du tenker så mye viser bare hvilken fin reflektert person du er. Det er selvsagt veldig viktig å tenke igjennom de store valgene du skal ta i forhold til etikk, identitetsutvikling osv. Men jeg tror at når et barn vokser opp med mye kjærlighet og respekt for hverandre har du kommet veldig langt på vei.
  Jeg har ei venninne som er gift med ei annen dame. De har to nydelige barn som de har fått gjennom prøverør. For de to barna er deres familie det mest naturlige som finnes.
  Huff jeg er ikke så flink å skrive som deg, men mitt poeng er… ikke ta problemene på forskudd kjære deg. Ingen vet noe om hva som livet vil bringe videre. Men vi gjør så godt vi kan og vi må takle det som må komme av utfordringer på best mulig måte. Å vokse opp som et prøverørsbarn, evt. med en mor som har brukt eggdonor kan umulig være det verste. ❤️
  Så kjære ønskemamma: GO FOR IT !!!

  1. onskemamma

   Så kloke, fine ord Pia.
   Jeg tror du har rett. Det tror jeg.
   Men synes likevel det med eggdonasjon er vanskelig. Foreløpig.
   Da er det deilig med sånne kloke ord. Takk! ❤️

 8. DER har venninnen din rett.. Høy utdanning GIR jo mange tanker og bekymringer.. Har et par venninner uten høyere utdanning og legger ofte merke til at det er MYE de ikke tenker på. Det faller de rett og slett ikke inn. Dette er ærlig, men på ingen måte nedlatende fra min side..

  1. onskemamma

   Ja, det er mye sant i at vi læres opp til å tenke på ulike måter Julie. Uten at det er noe som helst nedlatende i det. Det er litt som om vi eksempelvis læres opp ulikt til å stå på ski. Jeg kan ikke stå på ski, har faktisk aldri hele livet hatt på meg en nedoverski og ikke kan jeg gå bortover heller….hvor flaut det enn måtte være. Men jeg er trent i tenkning, helt fra jeg begynte å lese masse bøker som barn og frem til jeg fullførte to ulike utdanninger.

   Når du sier det kom jeg på at jeg faktisk fikk en slags sorgreaksjon på det under første året av psykologutdanninga. Jeg utdanna meg jo først til fysioterapeut, men da skjedde ikke det samme. Men under psykogutdanninga *kjente* jeg faktisk at hjernen min ble tvunget til å tenke på en måte som var ny for meg. Husker veldig godt at det gjorde meg litt trist en liten periode, for da tenkte jeg at «nå, nå kommer jeg til å måtte tenke annerledes hele livet – jeg kan aldri gå tilbake til den jeg var før i tenkemåte.» Og sånn har det blitt, men nå tenker jeg jo ikke over akkurat det lengre. Men ja, det gir nok noen ekstra runder i tenkeboksen i en prosess som dette. :o)

 9. Hei Ønskemamma. Jeg er så heldig å være enestående mamma til en gutt. Han ble til ved sæddonasjon og inseminasjon og er et under på alle måter. Ideen til å bli selvvalgt alene mamma fikk jeg fra en venninne som sa at om hun ikke hadde barn innen hun var 35, så skulle hun få barn på egenhånd. Så ved fylte 35 begynte jeg tankeprosessen for alvor og 3 år senere kom mitt vidunder. Min venninne var da over 40 og hadde aldri gjort alvor av sine ord til meg noen år tidligere, men satte etterhvert i gang. Hun er så heldig å bo i et land hvor single kvinner har rett til assistert befruktning, men etter 3 ivf var det ingen barn i sikte og dårlig kvalitet på hennes egne egg. Legen hennes tok opp eggdonasjon – igjen, noe hun var tvilende til og hadde avfeiet som ikke riktig for henne (og noe hun måtte utenlands for å få til). Hvorpå legen hennes til slutt sa «Get over it!» Og hun satt der perplex og fortalte etterpå «and I did, just like that» Et forsøk med innsett av donoregg befruktet med donorsæd, senere, er hun ønskemamma til tvillinger, hennes på alle måter. Av og til skal man ikke gruble så mye, selv om det er viktige og vanskelige valg og betraktninger, og heller koble ut hjernen litt og lytte til hjertet. Alle argumentene for og imot kjenner du ut og inn, flere runder med grubling gir deg kanskje ikke så mye. Ofte vet du hva du vil og hva som er riktig for deg om du bare lar deg selv kjenne etter. Tror jeg, da. Lykke til videre på din reise hvor enn den tar deg. Jeg heier på deg.

  1. onskemamma

   Takk for en kjempefin historie Sari. Og en nyttig historie.
   Jeg tror faktisk «get over it» kan være et knakande godt råd for sånne som meg. Takk for at du delte.
   ….og så koselig at dere begge endte opp med livets største under. ❤️

 10. Sååå fin historie Sari…. Ja ønskemamma. Get over it and go for it !!! Ha en fortsatt fin lørdag…. og forresten; knallfin sykkel. Gratulerer

  1. onskemamma

   Ja, Sari sin historie var veldig fin. Vi får se hva det ender med for meg. Mange baller i luften på en gang føler jeg. Men sykkelvalget, det har jeg i det minste landet. Det er da enda noe. Hehe! :D Gleder meg veldig til å hente den altså – har ikke eid en sykkel på mange, mange år.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *