IVF Cube

Søndag morgen. Gårsdagens egyptiske massasje var fin, og annerledes. En blanding av klassisk massasje, litt kopping, varme kluter og fjærlette strykninger. Så sånn gjør de det i Egypt altså, men i dag skal vi til Tsjekkia. Nærmere bestemt Praha, og IVF Cube.

For Ønskemamma forsøker å ligge et skritt foran. Derfor sjekker jeg dette med eggdonasjon ved flere ulike klinikker. Klinikk AVA-Peter i St.Petersburg virker f,eks seriøs, velordnet og erfaren, men der er eggdonasjon kjempedyrt. Nesten hundre tusen kroner kom det på sa de da jeg snakket med dem. Donasjon av ferske egg (fresh egg donation) som de kaller det. Og «ferske» egg gir litt bedre mulighet for å lykkes enn frosne egg. Her er prisene deres:

Prices eggdonation avapeter

En utfordring med AVA-Peter er at de er utrolig trege på å svare på mail. De bruker faktisk ukesvis (begynte å kontakte dem en god stund før jul, og de har vært veldig trege hele tiden), og for meg gir det en dårlig magefølelse. For under et forsøk går ting fort, og da har man ikke tid til å sitte å vente lenge på svar.

IVF Cube, som jeg også har snakket med, er en klinikk som så langt har gjort godt innrykk. Har snakket lenge med Dr.Hana, en nydelig dame. Hun har svart så fint på spørsmål, både per telefon og per mail. Det er vel første gang jeg ikke bare har følt meg som et nummer i rekken. Koordinator Daniela svarer alltid veldig hyggelig på mail innen samme dag virker det som, så kommunikasjonen med IVF Cube har så langt vært en av de beste jeg har opplevd. Fine og moderne lokaler ser de også ut til å ha.

IVF CubeIVF CubeIvfcube fertilitytreatment IVF eggdonor eggdonation

Praha og prøverørsbehandling eller eggdonasjon er ikke så kjent her i Norge enda tenker jeg, men det virker som andres erfaringer med klinikken er god. De skal visstnok være kjente for å hjelpe folk som sliter med å lykkes, og det er jo i tilfellet et stort pluss.

Her deler et irsk par sine erfaringer med klinikken:

Prisene ved IVF Cube ligger lavere enn hos flere av de andre jeg har snakket med.

De skriver selv dette i en mail i dag:

«Price for complete therapy IVF/ICSI (therapy with own eggs) is 2900 EUR without medicaments. Medicaments are around 800-1200EUR.

Price for complete therapy IVF/ED (fresh donors eggs) is 5900 EUR with medicaments for donor but without medicaments for recipient.

Then we have price for additional methods if you need them too. But maybe these prices for package are the most important ones.»

Når det gjelder medisinpriser ved eggdonasjon er ikke de så veldig høye. Da er det jo i tilfellet eggdonor som tar de dyreste medisinene, som inngår i prisen, men noe blir det jo. Litt usikker på akkurat hvor mye det blir som kommer i tillegg der, men prisene er i alle fall langt lavere enn ved vanlig IVF-behandling.

Det som dog virkelig gjør at IVF Cube skiller seg positivt ut prismessig er at de (hvis jeg har forstått dem rett) lar innsett av alle blastocyster som kommer ut av et eggdonasjonsforsøk inngå i prisen. Så skulle det eksempelvis bli fire blastocyster (blastocyst = befruktet egg/embryo som har utviklet seg i fem dager), inkluderer prisen innsett av en blastocyst fire ganger, eller to blastocyster to ganger. Prisen på 5900 euro er dermed ikke for bare et forsøk (med mindre det kommer bare en god blastocyst ut av prosessen, men det er uvanlig), med for flere forsøk. Dét gjør stor forskjell – virkelig stor forskjell! Man velger selv innsett av en eller to blastocyster om gangen. De oppgir sjansen for å lykkes ved innsett av en til ca 50%, mens sjansen ved innsett av to ligger på ca 75%, men da med risiko for tvillinger.

Så langt virker IVF Cube å kunne være et godt alternativ for Ønskemamma. Dersom og hvis…. Magefølelsen er god, og magefølelse skal man lytte til tenker jeg.

Jeg har aldri vært i Praha, men ser at reiseveien dit forsåvidt er raskere enn til Århus, med en flytur på under to timer fra Gardemoen og så 20 minutter med taxi til klinikken. Så kanskje, kanskje ender Ønskemamma opp i Praha i løpet av sommeren…..

24 kommentarer

 1. Krysser fingrene for deg, ønskemamma. Får du ta med deg «lille eskimo» til en annen klinikk? Eller går du nå rett på eggdonasjon? Ønsker så veldig at du skal lykkes med drømmen din :)

  1. onskemamma

   Godt spørsmål Jorun. Det blir Danmark og bitte lille eskimo først. Så har jeg egentlig et forsøk til igjen i Danmark med egne egg, men her er vi visst ikke helt enige enda, så det skal jeg komme tilbake til. Lykkes jeg verken med lille eskimo eller et ferskforsøk til med egne egg, da tror jeg det er tid for å tenke på eggdonasjon.

 2. Ingrid E

  Åh, så spennende!

  1. onskemamma

   Ja, det er det Ingrid!

 3. Det er som du selv sier: det er i overkant spennende :)

  1. onskemamma

   Absolutt i overkant. #biternestennegler

 4. Hei!

  Interessant om det bare koster 5900 euro, og så for flere forsøk. Som regel koster det ca 18000 kr for fryseforsøk om man ikke lykkes med det første ferskforsøket. Selv tilhører jeg IVF Riga. Sjekk ut prisene der, er nok dyrere enn Cube. Ava Peter er litt dyrere, men har en 3 pakning. Dessverre har den gått opp 2000 euro i 2016, men var virkelig noe jeg vurderte før. Nå er den på ca 10000 euro for 3 forsøk. Tror man bruker maks 5000 kr for egne medisiner. Det er progesteron som koster litt. Man tar progynova(østrogen) som ikke er så dyrt i noen uker før innsett, og progesteron noen dager før innsett og begge medisiner må man bruke noen mnd innover i svangerskapet. Men du har en vei å gå før dette skjer. Om kvalitet på egne er er bra, skjønner jeg at du vil gjøre det du kan først med egne egg.

  1. onskemamma

   Jeg kan ha misforstått, men forsto det som om et forsøk inkluderte alle innsett. DET skal jeg dobbeltsjekke, fordi det er en vesensforskjell prismessig.

   AVA-Peter sin trepakning med ferske egg koster 29 900 euro. Så neste tre hundre tusen kroner. Det er ikke et alternativ for meg, men fint for dem som kan bruke det. De 300 000 kommer med «babygaranti».

   Ja, det er jo progesteronstøtte som koster mest. Det har jeg jo brukt de gangene jeg har vært gravid, som jo ble til sammen 22 uker, så det har jeg allerede svidd av ganske mange tusenlapper på. IVF Cube bruker også nedregulering på mottaker en stund før innsett, altså Synarela eller dets like.

   Kvaliteten på mine egne egg er det vanskelig å si noe sikkert omm. de er jo gamle. Samtidig har jeg blitt gravid to ganger. Spørsmålet er om jeg mister på grunn av dårlige egg eller av andre årsaker. Kjenner at jeg må forsøke litt til med egne egg før jeg eventuelt går for eggdonasjon, men det stopper seg jo økonomisk og tidsmessig etter hvert.

   IVF Riga har jeg også hørt gode ting om, så der håper og tror jeg at du vil lykkes.

   1. Se litt lenger ned på siden deres på embryo adoption…

   2. onskemamma

    Takker. Ja, det har jeg sett fra tidligere Cathy. Det er bare det at jeg ønsker åpen sæddonor ved bruk av eggdonasjon. For eggdonor er dessverre anonym, noe som er mitt aller største dilemma. Da ønsker jeg at barnet i alle fall skal ha mulighet til å kunne finne sine biologiske røtter på den andre siden – hvis det er mulig. Og det er mulig hvis jeg selv velger en åpen sæddonor de kan bruke sammen med sin anonyme eggdonor.

   3. Aha. Tenkte det måtte være noe sånn. Vet at Ava Peter er et alternativ for dem som ønsker åpen sæddonor. Det er jo positivt. Er det også mulig på IVF Cube? Jeg får vurdere å bytte klinikk, selv om jeg nok ikke har så store etiske kvaler som deg. Hadde det i utgangspunktet, men har gått over noen grenser.

   4. onskemamma

    Ja, så fremt jeg har fortsått dem riktig Cathy, så er det med åpen sæddonor en mulighet ved IVF Cube.

 5. Så spennende!!:) Hvis du velger å gå for eggdonasjon, tenker du å sette inn en eller to? Er selv tvilling, så jeg må jo selvfølgelig håpe litt på at du velger to;) Ønsker deg masse lykke til!

  PS: Hvordan går det på lavkarbodietten?:D

  1. onskemamma

   Å, det er et dilemma R.
   Med eggdonasjon ville jeg tenke at det var eksra fint for et barn med søsken – en i samme situasjon. Jeg tror nok likevel at jeg, som et menneske med en inntekt, to hender, to ører etc bare hadde turt å sette inn en om gangen. Selv om jeg fra jeg var barn av egentlig alltid har hatt en slags underlig tanke om at jeg kom til å bli tvillingmamma. Så heldig du er, som faktisk er den ene delen av et tvillingpar.

   Du, lavkarbodietten går det fint med. Eller «Prosjekt matglede» som jeg kaller det. Lager i grunn mye god mat, og jeg har vært flink til å lage meg skikkelig middag hver dag siden 1.februar, selv om jeg synes det er litt kjedelig når jeg er bare en. Men jeg blir jo alltid fornøyd etterpå, så sånn sett er det verdt det :o)

   1. Håper jeg kan få lov å kommentere at jeg ble veldig overrasket over svaret ditt ang 1 innsett.. Uten å ha en eneste negativ tanke bak dette :-) Jeg skjønner VELDIG godt begrunnelsen din, men selv ville jeg gått for dobbel velsignelse som det heter :-)

 6. Lisbeth

  Lykke til med alle valg og all grubling, kjære ønskemamma. Du virker jo veldig reflektert og grundig, så valgene du tar vil sikkert bli de riktige for deg i din situasjon. (skulle egentlig ønske jeg kjente deg, du føles så ekte)

  1. onskemamma

   Tusen takk Lisbeth. Håper å ende med et godt valg. Og et enda bedre resultat….
   Og jeg er ekte tror jeg. Si fra hvis du bor i nærheten, så kan vi ta en kopp te. :o)

   1. Lisbeth

    Bor nok dessverre litt for langt vekk, ellers tusen takk… Ha en fortsatt god kveld og en fin helt ny uke :)

   2. onskemamma

    Det samme til deg Lisbeth. :O)

 7. Jeg har et spørsmål jeg synes er vanskelig å stille uten å framstå som frekk eller krenkende; men jeg spør likevel og håper du sletter kommentaren dersom du ikke ønsker å svare: Dersom det blir kombinasjonen egg- og sæddonor for deg – er det da selve graviditeten som gjør at du velger denne løsningen framfor adopsjon eller å bli fostermor? Jeg vet at det er vanskelig (les: nær umulig) å få adoptere som enslig; men fostermor da? Det er vanskelig for meg å forstå at det oppleves så forskjellige å skulle få barn ved hjelp av dobbeldonor kontra i form av å få bli noens fostermor. Jeg håper du tar dette spørsmålet akkurat som det er ment – undrende. Og ber om forlatelse hvis det likevel oppleves som krenkende på noe vis – det er ikke tilsiktet.

  1. onskemamma

   Jeg har svart seg i et helt, eget blogginnlegg Heidi. Fordi mange spør om akkurat det samme som deg.

 8. Jeg har jevnlig fulgt med på bloggen din siden jeg kom over den. Vi er selv I en prosess, foreløpig bare pr mail og tlf, med Avapeter ang eggdonasjon. Vi har hatt utelukkende positive erfaringer med de så langt. De svarer raskt på mail og holder avtaler pr tlf. Og svarer på våre 1000 spm;-) Vi tror vi har bestemt oss for deres tilbud om «live Birth or money back». Da vet vi hvor mye utgiftene blir og vi vet at de vil stå på for å gi oss et barn så raskt som mulig. Hva tenker du om dette tilbudet? Hvis du har gått det med deg da? Og hva med sen økonomiske biten? Har du skrevet innlegg om det tidligere? Det er jo dyrt, både ivf og eggdonasjon…..

  1. onskemamma

   Så spennende Pia!
   Ja, den garantien på AVA vet jeg om. Den er ikke et alternativ for meg, fordi det koster 300 000 kroner. Men hadde jeg vunnet i Lotto i morgen hadde jeg gått for det samme som dere.
   Jeg har dessverre ikke like gode erfaringer med kommunikasjon med AVA som dere. For meg har de brukt veldig lang tid på å svare på mailer, mye lenhre enn alle endre klinikker jeg har vært i kontakt med. Men når det er sagt virker de proffe og erfarne.
   Masse, masse lykke til i prosessen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *