My favorite things

Ønskemamma dagdrømmer.  Dagdrømming er deilig, og noen ganger nødvendig. Nå er det nødvendig. Mens Ønskemamma bare drømmer om å dra til Rhodos neste uke, men ikke skal lengre enn til sofaen her på Bekkestua, skal noen av dere andre faktisk dra. Tenk det! Jeg er medunnelig. Virkelig medunnelig. For jeg elsker Rhodos!

Jeg er lite kravstor når jeg reiser, heldigvis. Hvis jeg får bo med havutsikt er jeg skikkelig lykkelig. Får jeg det ikke er jeg fortsatt glad og fornøyd, men det er noe eget med å kunne se havet fra balkongen, som man f.eks kan her på Hotel Cactus.

Rhodos Cactus

Sitte på balkongen med et glass hvitvin, og se på havet som stille sluker en kule av ild uten å mukke  – som en profesjonell sverdsluker.

Solnedgang

På Rhodos bor jeg helst i byen, i Rhoods by altså, i alle fall så lenge jeg ikke har barn. Jeg elsker å kunne gå over alt, uten noe behov for buss og taxi. Gå til stranda..

Rhodos Rhodos strand

Gå langs Mandrakihavna, med sin majestetiske historie:

Rhodos Mandraki Rhodos Mandraki

Gå i gater og smug i nybyen (og definitivt innom minst tre butikker som selger lekre sko – elsker Rhodos, elsker sko.)

Rhodos by

Gå til gamlebyen på kveldstid, og bare kjenne på stemningen. Gamlebyen er et must på Rhodostur, minst to kvelder.

Rhodos gamlebyen

Eller bare gå en rolig tur langs vannet. Kanskje sitte litt på en benk, og snuse inn lukten av hav og lydene av Hellas. Da er jeg lykkelig. Jeg trenger ikke, ønsker ikke, 5-stjernershoteller, all inclusive og superservice. Jeg trenger bare å være. Være der jeg hører til mest.

Rhodos

Gå ut for å spise, til et av mange fantastiske, små spisesteder. Min favoritt på Rhodos er lille, sjarmenrende Koozina Rhodos.

Koozina Rhodos

Litt bortgjemt, men virkelig verdt å lete opp. Bare et steinkast unna de mer folksomme gatene, men med mye bedre mat.

Koozina Rhodos

Her frives det med ekte kjærlighet til mat, ingen frossenvarer, super service og massevis av grekere på kveldstid. Fordi de vet hvor de skal gå. Salat med pinjekjerner eller eple og mynte, fersk fisk, rykende varme cheeseballs med sitron, tzatziki, deilig hvitvin…..

Koykos i gågata er også blant favorittene, og dette bildet har gode minner fordi jeg delte maten på bildet med så trivelige folk:

Koykos RhodosKoozina Rhodos

Faren min, eller mer halvbroren min nå, har jo også en restaurant på Rhodos. I en landsby som heter Afandou. Den heter det samme som oss, Avantis restaurant.

Avantis restaurant

De første ti årene jeg kjente familien min spiste jeg veldig mye der, og ble utrolig bortskjemt. Jeg fikk servert cirka alt de hadde på menyen hver dag, og vet hvordan skikkelig god gresk mat skal smake. Her er far selv på peishylla:

Kostas Avantis

Restauranten ligger rett overfor vakre og 3 km lange Afandou beach.

Rhodos AvantisAvantis Rhodos Afandou beach

Ønskemamma skal ikke til Rhodos neste helg, hvor lyst hun enn har. Jeg skal bare drømme om det. Men dere som skal, dere må kose dere masse, masse, masse på øya i mitt hjerte. For det finnes ikke mange bedre steder i verden. Kors på halsen!

ønskemamma Rhodos drøm ønskebarn prins prøverørRhodos hjerte

2 kommentarer

 1. Silje B

  Jeg har fulgt deg lenge, og ønsker så inderlig av hele mitt hjerte at du snart skal få mamma drømmen din oppfylt. Jeg krysser fingrene for at formen snart blir god, og at eskimoen i Århus gir deg drømmen.

  Blir så glad hver gang du nevner Rhodos- da må jeg virkelig smile!! I høst, før vårt siste offentlige forsøk, tok vi en familietur til Rhodos. Ladet batteriene og gav oss rom til å tenke på andre ting. Jeg drømmer meg stadig tilbake, og turen gjorde dypt inntrykk på datteren vår på 3.. Vi må stadig leke oss tilbake!
  Du og jenta mi= Rhodos ♡

  Snart er det din tur til å ta med deg små ♡

  1. onskemamma

   For en koselig melding Silje. Takk. ❤️
   Håper du får rett altså.
   Rhodos er toppen, både med og uten barn. Men jeg tror jeg ville foretrekke med…. :o)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *