Ordinær ultralyd

For et døgn! Ønskemamma sa under tvil ja til et intervju med Aftenposten, men hadde ingen anelse om at det skulle ende som førstesidesak. En sak som ble plukket opp av aviser mange andre steder i landet, sol.no, Ønskebarn, Arbeiderpartiets Facebook +++

Mildt sagt en veldig svett opplevelse. For selv om jeg skriver en blogg om temaet er jeg ikke glad i den type stor publisitet. Jeg liker meg her, blant dere som bare er opptatte av temaet – og der mange av dere er eller har vært i en lignende situjon.

Så da bildet av forsiden på avisen tikket inn mens Ønskemamma satt på et tog i går tidlig tenkte jeg mest at nå må jeg grave meg ned en stund. I alle fall til neste avis kommer.

Aftenposten Ønskemamma

Det var bare en eneste taktikk som gjaldt i går: å holde seg unna alle nettdebatter. Midt i en risikograviditet er Prinsesse A, og ikke hva eventuelle nettroll måtte mene om meg og mitt valg, min prioritet. Jeg har derfor faktisk fortsatt ikke verken klikket meg inn på saken eller åpnet den fysiske avisen. Når det er sagt er jeg utrolig takknemlig over alle ektefølte, hyggelige meldinger, mailer og sms-er som tikket inn. Takk! ❤

Og helsejournalist Tine Dommerud i Aftenposten gjør en solid jobb. Jeg tenker at det er fint at det settes lys på saken. Så til ulyralyden. Som dere så av bildene har den vært. Det ble en lang konsultasjon på Rikshospitalet, der en hyggelig jordmor grundig lette etter alt som skal letes etter. Ønskemamma var veldig nervøs, fordi morningen samme dag dessverre startet med en ny blødning. Skrekk altså!

Heldigvis var det liv i magehuset, og jordmor sjekket Prinsesse A opp og ned. Det tok lang tid, for prinsessen ville slettes ikke snu seg sånn at det ble enklere for jordmor. Hun fant likevel hender, føtter, fingre og tær. En fin ryggrad, magesekk, urinblære, to nyrer og et bankende hjerte med fire kamre. Til og med en navlestreng med tre fine kar. Det er utrolig at alt dette kan ses gjennom min hud, magefett, musker, fostersekk, fostervann og så igjen gjennom barnets hud. Vannvittig forunderlig!

Så deilig, deilig at alt ser fint ut så langt. Men blødningene er selvsagt en bekymring. Virkelig. Vi vet ikke hvor de kommer fra, men rådene ble å ta det med ro, ikke gå turer, ikke løfte tungt men gjerne sitte på sofaen med en bok. Eller iPad. Så her sitter jeg i kveld.

Jordmor sjekket også om Prinsesse A faktisk var prinsesse, eller om hun kanskje egentlig er en prins. Det ser ut til at den lille kjolen som henger og dingler på spinningsykkelen min kan beholdes. ❤

Kjole prinsesse

Snart 19 fullgåtte uker. Til helgen skal Ønskemamma på besøk til Marit og tvillingene. Det gleder jeg meg sånn til, for nå er det alt for lenge siden sist. Da har vi blitt enige om at vi skal snakke litt om nødvendig og unødvendig utstyr også. Så det skal jeg nok sikkert skrive litt om til helgen, og spørre deg til råds. Men først skal jeg tørke svetten etter gårsdagens storm, og rolig ta en kopp Yogi-te på sofaen.

34 kommentarer

 1. LOVE, LOVE, LOVE this!!! and you my sweet girl. So very happy for you & your Princess.

  1. onskemamma

   Aaaaw, thanks Sherrill! ❤
   Is the blog translating ok with the A-button?

 2. Jeg er så glad for din skyld

  1. onskemamma

 3. Siden de ikke vet hva blødningen kommer av regner jeg med at morkaken ikke ligger i veien eller langt nede lenger?

  Skjønner du blir svett av den voldsomt offisielle fokuset du får på deg, uansett om det er positivt eller negativt. Føler kanskje at «alle» følger med deg da?
  Velger å tro og håpe at det stort sett er positivt, for hva annet kan det være med et nytt lite liv som er ønsket i så stor grad?!

  1. onskemamma

   Ja, det glemte jeg jammen å skrive Trine. Morkaken ligger på fremme vegg, men har heldigvis trukket eg litt unna fødselskanalen.

 4. Gratulerer med vel overstått ultralyd ❤ dette går veien!! Og takk for at du er den du er og deler både her og i media. Det betyr mye for mange, meg selv inkludert

  1. onskemamma

   Tusen takk for gode ord Inger!

 5. Annemor

  Åh, dere to altså! Mamma og Prinsesse A <3 om dere hadde visst hvor mye jeg heier på dere! Hver eneste dag må jeg inn å sjekke, like letta hver gang jeg leser at prinsessa og prinsessemamman har det greit. Måtte det gå veien denne gangen! Vi er så mange som heier på dere

  1. onskemamma

   Aaaaw, så utrolig koselig Annemor. Takk! ❤

 6. Lillian

  Jeg unner deg så veldig dette selv om jeg ikke kjenner deg!
  Gleder meg til fortsettelsen

  1. onskemamma

   Tenk at det kan være sånn. Jeg er heldig! Takk Lillian.

 7. Altså. Dette er jo bare råflott! Fantastisk og så fint! Har ikke fler ord jeg. Di blir bare overflødige. Herligheten altså ❤

  1. onskemamma

   Ja, herligheten Kaia! ❤

 8. Lykke til :-) Du er så tøff som står fram

  1. onskemamma

   En underlig blanding av modig og livredd.

 9. Kathrine

  Ultralyd er skummelt og fantastisk og tenk hvor heldige vi er i et land med så god oppfølging! så fint at alt ser finfint ut blødninger er ekkelt men jeg også kjenner flere som har opplevd det gjennom hele svangerskapet og fått friske barn på termin. De har jo ikke funnet noe galt heller! Så selv om det ikke skal være sånn får du bare ta jordmor sine råd og ta det med ro. Det er ikke så lett, det vet jeg. Nå var det ikke blødninger jeg slet med men konstant kvalme og oppkast. Ble tidlig sykmeldt med beskjed fra lege og jordmor om å drite i alt snakket om gravide og sykmeldinger. Jeg hadde en mor som var superfrisk gjennom to svangerskap og som jobbet til termin i begge, så det hadde jo selvfølgelig jeg også ambisjoner om. Men sykmelding sa seg selv da jeg ble dårligere desto mere aktivitet jeg hadde. Jeg prata litt med jordmor om dette og hun sa det så fint: graviditet er ingen sykdom, men for noen kan plagene være det. Norske kvinner får ikke så mange barn så om du er sykmeldt i to svangerskap er det en svært liten del av ditt arbeidsliv og denne sykmeldingen kan faktisk forebygge senere problemer. Så kjære ønskemamma, det er lov å ta det med ro når fagfolk sier det er lurt. Nyt den tiden du har for du trenger kreftene til innspurten og tiden etter fødsel. Jeg har trua!

  1. onskemamma

   Det var fine tanker å ta med seg Kathrine.
   Å følge råd om ro er ikke helt enkelt, men det må jeg.
   Takk. ❤

 10. Katrine

  Jeg er utrolig takknemlig for at du tar «støyten» for oss som kommer etter. Norges strenge lover gjør meg innimellom ganske så oppgitt. Håper at oppslag som dette kan gjøre en liten forskjell. Skjønner godt at du trenger å skjerme deg, det er lurt. Viktig å ta vare på deg selv, slik tar du vare på lille A <3

  1. onskemamma

   Ja, Prinsesse A er førsteprioritet. Nettroll er slitsomme, samtidig som det er litt synd på dem. Som det er litt synd på dem som skriver negative kommentaerer under falske navn her på bloggen. Noen ganger har de skrevet under sitt ekte navn tidligere, og forstår ikke at jeg fortsatt ser at det er dem. Jeg orker ikke bruke tiden min på slikt, og publiserer ikke alt av dritt. Men de fleste mennesker er snille. ❤

   Aftenposten har gjort en god jobb, og skal ha en hel serie av saker om ulike aspekter a. fertilitetsbehandling i utlandet nå fremover. Det håper jeg vil kunne øke kunnskapen hos mange. Det er så lett å mene noe bastant om saker der man egentlig har liten kunnskap.

 11. Å så stas. Må du passe på deg selv og prinsesse A. Lese bøker og sitte på IPad og ta det helt med ro. Lykke til videre❤️❤️

  1. onskemamma

   Så sant Grethe. Nå må jeg passe på oss.

 12. Herlig Ønskemamma at du faktisk snart 19 uker. Prøv å gjør som legen anbefaler. Ble du sykemeldt? Selv ble jeg sengeliggende på sykehuset i 3,5 mnd. da jeg skulle ha mine tvillinger. Kjipt, nervepirrende og trygt. Men vel verdt strevet <3<3 Og det er det for prinsesse A og deg også. Det jeg sier ønskemamma: ta livet med ro nå :-)

  1. onskemamma

   Takk Jorun. Ja, nå er det nervepirrende. Jeg skal jobbe redusert fremover, og håper det går fint. For jeg er gled i jobben min, og det er deilig å ha en jobb der jeg må bruke all tiden min til å tenke på noen andre.

 13. Du er så tøff! Blir virkelig både rørt og imponert :) Vet du hvordan det blir mtp NAV? Oppgir man far som ukjent? Får det noe konsekvenser? Jeg har ikke klart å finne utav det på nett. Ønsker deg ei fin helg og slapp av etter beste evne!:)

  1. onskemamma

   Ja Isa, til NAV oppgir man at man har brukt donor. Det blir = far ukjent. Det får konsekvensen at man blir registert som det man er, enestående forelder.

 14. Karoline

  Hei. Har lest bloggen din innimellom og nå må jeg bare kommentere! Er så glad på dine vegne og krysser fingre for at det går bra! Rørende og koselig å lese om! Lykke til videre! Klem

  1. onskemamma

   Tusen takk Karoline!

 15. Takk for at du deler og gratulerer med å ha kommet så langt i graviditeten! Jeg holder pusten for deg og håper og tror at det kommer til å gå bra med din lille prinsesse A

  1. onskemamma

   Takk! Ja, her holdes pusten Hilde.

 16. Snart halvveis jo! :D

  1. onskemamma

   Jaaaaa! 19 uker i morgen.

 17. Jaaa vi er mange som heier på deg Deilig å lese at alt er fint med prinsessa

  1. onskemamma

   Takk Linda. Krysser alle fingre nå.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *