Mor Signes babyteppe

I følge en av Ønskemammas fine venninner, som har to barn, er det et must for en blivende mamma å strikke minst et (og helst flere) av Nøstebarn sitt skråstikkende babyteppe.

Mor Signes babyteppe kaller de det.

Nøstebarn babyteppe

Flere tepper rekker jeg garantert ikke å strikke, men kanskje et? Tålmodighet er nemlig ikke min sterke side, og alle Mariusgensere jeg har startet på (synes de er så fine) har dermed endt med kun en halv bol. Kremt!

For å være helt ærlig mener jeg det ligger en halvstrikket Mariusgenser her som skulle være til fadderbarnet mitt når han var liten. I januar fyller han ti år. Yes – TI år. Det sier vel nok om Ønskemammas strikketålmodighet. Flaue froskeføtter altså!

Men dette teppet burde jeg kanskje klare å komme i mål med. Selv om jeg ikke kan hekle sånn fin kant rundt så kan jeg forhåpentligvis klare å strikke det i alle fall. Det ser jo både vakket og deilig ut for et lite nyfødt menneske. Og muligens kan jeg gå på hekle-kant-kurs hos en venninne. Men da må det jo først være noe å hekle kant rundt.

Så da går nok turen til Nøstebarns butikk i Sandvika i nær fremtid. Kjenner Ønskemamma seg selv rett blir det nok lilla ullgarn. Jeg elsker lilla! Hvis det i det hele tatt blir mulig å velge blant så mange fine farger. Får putre av gårde og se hvordan disse fargene ser ut live.

Ullgarn Nøstebarn

Hvilken farge hadde du valgt? Gjetter at jeg går for 41 eller 42. Eller kanskje 35….men så er jo 30 også velding lekkert til en nyfødt prinsesse. Eller kanskje 21? Eller 75-76?

Mye mulig venninna mi har rett i at man nesten bare må strikke flere. Er det noen av dere som har strikket dette teppet? Tips og råd mottas med takk.

83 kommentarer

 1. 41 er helt nydelig til vakre små jentebabyer <3

  1. onskemamma

   Ja, 41 er en favoritt – i alle fall på papiret.

 2. Ja har strikket det til tantebarn:) kjempedeilig teppe, supert og surre rundt, veldig streech 41 var helt min smak

  1. onskemamma

   Høres ut som den kloke venninna mi har rett. Dette teppet bør man strikke.

 3. Bruk silkeull fra nøstebarn istedet. Like varm, men mye mykere. Dyrere, men verdt hver krone. Og med tjukke pinner går det som en lek

  1. onskemamma

   Silkeull skal herved sjekkes ut!

 4. 41 var mest deg dette klarer du!!

  1. onskemamma

   Ja, 41 ligner på meg – hvis det ser sånn ut live altså. Vi får se da Sunny, vi får se…. :o)

 5. Gratulerer så mye med baby på vei! Veldig glad på dine vegne. Jeg strikket Mor Signes babyteppe til minstemann og det ble brukt mye. Mange fine farger å velge i- liker spesielt godt 30 og 34. Men tror nok jeg heller hadde valgt å strikke teppe i Nøstebarns silkeull, som er spesielt myk og god mot sart babyhud. Tror imidlertid du blir fornøyd uansett hvilket garn og farge du velger.

  1. onskemamma

   Ser at dere er flere som nevner silkeull. Takk for tips. Da skal det definitivt sjekkes ut.

 6. Sikker på at du klarer det jeg har strikket til niese og nevø. Mitt tips er å rulle opp garnet til en ball før du begynner slik at det ikke floker seg. Det finnes også et mønster som gjør at du får strikket en fin kant rundt, helt uten å hekle Lykke til

  1. onskemamma

   Ja. nøste opp garnet først må jeg Birte. Jeg er mest bekymret for den tålmodigheten,…

 7. Mine to ønskebarn bodde (og bor forsåvidt fortsatt) i slike tepper første leveåret. Eldstemann fikk strikket et slikt teppe av mormor, og etter snart seks år har det blitt lappet sammen utallige ganger. Til nummer to hadde jeg begynt å strikke selv, og jeg strikket tre(!) til ham i løpet av graviditeten. Jeg strikker saaaakte, men jeg «måtte» bare ha ett gult, ett i petroleum og ett i striper i lyseblått og jeansblå. Det siste pleddet festet jeg trådene på 30 minutter før vannet gikk.

  1. onskemamma

   Oi! Så koselig å høre at de har blitt så mye brukt. Da forstår jeg at dette er noe jeg bør satse på å få til.

 8. Karianne

  Du trenger ikke lære å hekle, om du strikker det som begynner i et hjørne og strikkes «på skrå» så lager kanten seg selv Jeg har strikket mange og det er litt kjedelig, men med tjukke pinner og tanken på den lille babyen som skal kose seg inni der så går det fort likevel De har mye annet fint også på nøstebarn og spesielt soveskinnet deres (det som kan vaskes i maskin) anbefales på det varmeste. 4-åringen min sover enda med sitt i sengen

  1. onskemamma

   Ja, det soveskinnet står definitivt på Ønskelisten. Det er så dyrt bare, men varer lenge da.
   Yes, planen er å skråstrikke teppet. Spent på hvordan kantene blir seende ut. Kanskje jeg slipper å lære å hekle altså.

 9. Kristin

  Dette blir nydelig, men er enig i at du velger silkeulla <3 teppet er superlett og sååå deilig i bruk. Klem og lykke til med pinner og fargevalg.

  1. onskemamma

   Takk! Nå gleder jeg meg til å se på og ta i den silkeulla!

 10. Jeg har strikket 5 slike pledd. Utrolig deilig. Har ikke strikket på skrå da… heklet enkel kant rundt og da holdt den bedre «fasongen».
  Jeg har litt blandet erfaring med silkeull når det kommer til ribbestrikking og rillestrikk. Garnet er glatt og kan fort strekke seg. (Strikket rinbestrikket ullbodyer og det ble ikke pent etter bruk… men det er nå min mening… mener det egner seg utmerket til glattstrikk.)
  Mine små har vært inntullet i dette bleddet fra nøstebarn fra de var nyfødt og det er utrolig betryggende å vite at den lille ligger lunt og godt med det på…
  Jeg har strikket i rose,hvit,blåbær,blå, og lilla.

  1. onskemamma

   Oioioi, FEM tepper! Det får man si. Tror jeg skal si meg veldig fornøyd hvis jeg får strikket et, men etter alt dere skriver tror jeg jammen det er verdt forsøket.

 11. Mor til 4

  Min yngste datter fikk Mor Signe i farge 41, og det bodde hun under det første leveåret. Hun som strikket det sa dog at det tok sin tid å ferdigstille det.;)

  1. onskemamma

   Så koselig! Det betyr at jeg bør starte tidlig.

 12. Kristine

  41 er en nydelig farge! Vil ihvertfall råde deg til å ikke ta en for mørk farge. Lyse farger til de minste er nydelig

  1. onskemamma

   Lyse farger, duse farger, glade farger. Jeg liker alle farger – unntatt grått.

 13. Gratulerer så mye med en prinsesse i magen.
  Heier masse på dere! Jeg har 2 små selv og baby tepper i ull er en fantastisk investering, og brukes masse de første årene. Jeg har til mine fått strikket flere tepper, hvorav ett fra bøstebarn. Er desverre veldig skuffet over kvaliteten på garnet i forhold til de andre, det føles stivt og litt loete. Det finnes mange andre mye mykere garn, så anbefaller deg veldig å titte litt før du kjøper inn. Masse lykke til videre i svangerskapet

  1. onskemamma

   Jeg får titte litt, men er du sikker på at det du fikk var strikket i Nøstebarn sitt garn? Jeg har aldri strikket med det selv.

   1. Teppene er samme mønster som du tenker å strikke, men med baby merinoull fra drops.
    Det som er fra nøstebarn er strikket for ca 5 år siden, så kan hende at garnet er endret, men jeg syns ihvertfall at det er veldig stivt iforhold til andre tepper. Babyen kommer til å få ett super fint teppe uansett Heldig som får deg som mor.

 14. Jeg strikket to tepper, MEN, jeg strikket lappetepper! Ergo strikket jeg én firkant som jeg var fornøyd med størrelsen på, og så var det bare å masseprodusere firkanter og sy alt sammen til slutt! lagde ett i gult og grønt, og ett i lilla og hvitt! Passer perfekt til vogna!

  Og jeg tar gjerne et heklekurs mot en kopp kaffe! ☺

  1. onskemamma

   Ja. lappetepper er fine. Men det blir det ikke i denne omgangen. En kopp kaffe (les kakao), det er jeg for.

 15. Kari-Anne

  Så mange fine farger! Skulle strikket teppet bare for å lagre det til barnebarn (!) :-)

  Jeg likte godt 35, 43 også 74. Vanskelig valg!

  Masse lykke til! Jeg har også mange halvferdige genser liggende, syns det er koselig å strikke, men å avslutte syns jeg er verre ;-)

  1. onskemamma

   Hehe! Godt sagt. Koselig å strikke – verre å avslutte. Og ja…så mange fine farger. Nesten som en liten godteributikk.

 16. Henriette

  Eg elskar å strikke, og har strikka mykje
  Akkurat no held eg på med å ferdigstille eit slikt teppe til ei niese frå Betlehem, som har fått ein liten prins 7 veker for tidleg. Kjekt teppe, men ulidelelig kjedelig å strikke Men det er meg altså Dette teppet vart påbegynt av ei svigerinne av meg som er fantastisk til å strikke. Ho gjekk lei litt over halvvegs då eg venta nr 2, som no er 10…….Eg fortsatte litt då eg venta nr 3….og 4……, men NO vert det ferdig Går du lei halvvegs leverer du det vidare til nokon andre strikkeglade, som kan fullføre for deg Finnes mange andre fine babytepper og. Eg har hatt 3 ulike, og alle fungerte heilt supert. Eg synes nr 30 var nyyyyydelig. Lukke til.

  1. onskemamma

   Så heldig baby du strikker til. Kjedelig ja….da er det jo mye mulig dette blir nok et uferdig prosjekt. Nei, starter jeg på dette MÅ jeg fullføre altså!

 17. Lillian

  Av dine favoritter synes jeg 41 er nydelig. Jeg synes det er fint med sarte farger til nyfødte/babyer. Skarpe farger stjeler litt oppmerksomhet fra gullet som ligger inni teppet :) Jeg jobber som jordmor på føde-/barselavdeling og ser mange fine tepper og hentesett. Jeg ble tipset om bloggen din og har lest den fra start til nåtid i løpet av en ukes tid, har lært mye om hva noen av kvinnene jeg møter på jobb har vært gjennom. Lykke til videre i svangerskapet, det går absolutt rette veien!

  1. onskemamma

   Så koselig Lillian. Nå tror jeg jammen dere er en liten gjeng med jordmødre som følger blogger. Jeg vet nok i alle fall om fire. Fin og forunderlig tanke. Ja, du må ha sett mang et hentesett. Håper jeg kommer dit altså – inderlig!

 18. Linn Ø

  Mange fine fargar, men nr 41 blir min favoritt Har ikkje strikka av denne tråden, men har strikka skråtepper i ulike variantar og av ulike garn. Fantastisk gode tepper, men stor variasjon på kor mjuke og luftige dei blir, så dobbelsjekk korleis garnet kjennest ut Tolmodigheita kjem nok etterkvart, eg hadde heller ikkje tolmod til strikking tidlegare. Etter eg fekk born er det så mykje fint eg vil strikke til dei at tolmodigheita vert betre og betre Strikking passar fint når du skal ta det litt med ro. Lykke til vidare i svangerskapet, og med strikkinga

  1. onskemamma

   Tror tålmodigheten min bor på en øy ved Middelhavet altså. Det er ikke min sterke side. Men jeg skal jammen prøve meg på dette teppet likevel.

 19. Selv hadde jeg valgt 34 eeelsker gammelrosa. Og det er flott med ensfarget men striper er jo en mulighet hvis det blir umulig å velge 41 kommer på en god andreplass for meg personlig.

  sliter også med dårlig tålmodighet men det er så koselig å lage noe mens man venter! Til datteren min ble jeg nesten ferdig med en skjønn selebukse i lilla, lyselilla og mintgrønn. Får ta vare på den. Det er det mest avanserte jeg har prøvd meg på. Sønnen min fikk naturhvitt mor signeteppe med fargerik kant og «bolsjebukse» i blått og grått:)

  Lykke til med valget:)

  1. onskemamma

   Her blir det ensfarget Lisa. Det er nok best for den med dårlig tålmodighet tror jeg :o)

   1. Kanskje, eller så gjør variasjonen det litt enklere å komme gjennom et helt teppe:D jeg synes nok ensfarget er penest uansett. Håper vi får se bilde av teppet:)

   2. onskemamma

    Lover bilde hvis jeg noen gang kommer i mål!

 20. Ville valgt nr 41:) hvis jeg venter en jente så
  Hadde det blitt strikket:)) ønsker deg masse lykke til:) dette klarer du

  1. onskemamma

   Ja, vi får se Anette. Skal i alle fall ta turen til Nøstebarn snart :o)

 21. Åå, så gøy dette blir!! Jeg har sverget til nøstebarn ull/silke klær til mine tre (snart fire) barn. Får ikke nok.. Sjekk ut når de har salg, så kan du handle litt av det du trenger til neste vinter allerede nå Salget bruker å være i midten/slutten av februar. Det jeg elsker med nøstebarn er st det er så mange fine kombinasjoner som matcher. Vi bruker mye blått/petroleum og grønt til snuppa vår, siden hun har eldre brødre. Synes hun kler de fargene godt, men hun er lys. Du får sikkert en litt mørkere skjønnhet, da er jo typiske jentefarger veldig kledelig!! Lykke til videre

  1. onskemamma

   Jeg eeeelsker Nøstebarn sitt tøy, men det er så innmari dyrt. Vet at noen av vennene mine har elsket både ull/silkepysjene og ullfleecedressene. Må sjekke salg i februar. Definitivt!

 22. Anniken

  Likte 41 best. Nydelig farge :)
  Du er ikke alene om å ikke bli ferdig med strikk ønskemamma. Jeg begynte på et teppe til sønnen min tidlig i graviditeten. Han er nå 4 mnd. Og jeg er kun halvveis. Hehe. Skal sies at dette er det første jeg noen gang har strikket. Men har også lagt det fra meg i ukesvis før jeg har strikket litt igjen. Håper jeg blir ferdig så han får brukt det litt før han blir for stor ;)

  Tenk at du snart nærmer deg halvveis :) Er så ubeskrivelig glad på dine vegne <3 Har virkelig god tro denne gangen :)
  Ønsker deg og prinsessa A en strålende helg <3

  1. onskemamma

   Takk for koselig melding Anniken!
   Jammen er det godt å høre at vi er flere som ikke blir ferdige med strikk. Men dette teppet fortjener Prinsesse A synes jeg. Må skjerpe inn tålmodigheten.

 23. De teppene er helt geniale! Mine to små har hvert sitt, og de er i daglig bruk og fortsatt like fine og gode. Men bruk garn som er ull/silke, det er mye mykere og glattere enn det andre garnet. Garnet tåler å bli vasket i maskin (på ullprogram) og det er jo supert med tanke på disse små som «søler» litt! :-) Å du, husk at nøstebarn har salg i februar!

  1. onskemamma

   Ull/silke må altså sjekkes,
   Å, har Nøstebarn salg – ever? Så topp! Aner du når det er?

   1. Ja kun én gang i året! Følg med på instagram eller på nettsiden deres, tror det bruker å være ca midt i februar om jeg ikke husker feil. Da selger de ut fjorårets kolleksjon og sånn, ikke de varene som er i nettbutikke akkurat nå altså. Men plaggene er jo like gode, selv om fargene er fjorårets! :-) Kan anbefale pysj i ullfrotté (kjøp evt en litt stor størrelse og bruk sokker for å holde den på plass – da varer den leeenge!) og buksene i ull/silke. Nøstebarnklær er fantastiske!

 24. Har strikket til begge mine prinsesser, og de har blitt sååå mye brukt og brukes fortsatt (jentene er 2 og 4). Anbefaler også silkeull, så blir teppet mykt og godt mot babyhuden. Lykke til! Og gratulerer med den lille i magen – livets store mirakel!

  1. onskemamma

   Silkeull it is! Blir det brukt i åresvis er det jo verdt å slite seg gjennom, selv for meg :o)

 25. Anbefaler ull-silke-garnet i stedet for ren merinoull! Det er mye mykere. ❤️

  1. onskemamma

   Det er nesten, men bare nesten, sånn at jeg må innom Nøstebarn allerede i morgen.

   1. Hehe!

    Ser noen andre over her har kommentert at NB-garnet er hardt/stivt/stikkete, og det er jeg faktisk enig i, i alle fall når det gjelder 100% ull. Det er derfor jeg pleier å strikke dette teppet i silkeull (har vel strikket en 3-4 stykker). Til klær er ikke silkeull så godt, synes jeg, garnet er glatt og klærne mister fort fasongen – med mindre man strikker stramt og med veldig tynne pinner (2,5), noe jeg ikke liker. Det finnes mye garn i ull og ull/silke som er mykere og bedre enn NB sitt, så jeg unngår det – med unntak av silkeull til dette babyteppet.

    Til Lille som er to mnd gammel (i dag!) strikket jeg et teppe i et annet mønster i Babysilk fra Du store alpakka – verdens mykeste og herligste garn. ❤️ Men silkeull er også deilig, altså.

 26. Eg har heile tida drive å spøka med mi bestevenninne om at når ho skulle ha nummer to då skulle det bli både sokka, hue og teppe. Eit særdeles ambisiøst løfte frå ei som ikkje kan strikke. Når meldinga tikka inn om positiv test så tenkte eg at det ikkje var nødvendig å stresse, det var jo evigheter til termin. Og sånn gjekk dagane heilt til eg plutselig stod oppi planlegginga av baby-showeren og fekk lettare hetta. Det blei tøfle og hue, ganske stolt for å aldri ha strikka. Så leigde eg mi supereffektive strikkemamma til å strikke teppe i samme farge og stil som hue og tøfler. Og eg innrømme det – det var ganske stas og få nyfødtbilde der hue, tøfler og teppe var på plass. For du sitte jo der og tenke på denne fine lille som ska bære kleda når du sitte å kranglar med masker og fellinger. Det var eigentleg ganske så koselig. Men ikkje noko eg kunne gjort på dagleg basis då mi tålmodighet ikkje er den sterkaste ;)

  1. onskemamma

   Å, så koselig Mathea. Det er noe eget med hjemmestrikket. Jeg synes du var flink jeg!

 27. Ville blandet 35 og 75 Om lillPia blir som mamma’n sin i fargene så vil hun kle grønt❤️ Og grønt er skjønt ❤️

  1. onskemamma

   Jeg gjetter at Prinsesse A blir lysere enn meg, for jeg tror faktisk ingen av mine to donorer har så mørke farger som meg selv. Også blir det bare en farge altså. Det kjenner jeg på gikta :o)

 28. Charlotte

  Jeg har strikket mange slike tepper – jeg kan ikke hekle, men syntes de blir veldig fine selv uten heklekant. Et tips er å velge silkeullgarnet – det er mye mykere og holder seg finere enn de som har bare ull i seg er min erfaring.

  1. onskemamma

   Så bra med tips! Ser at mange av dere er enige om at silkeullen er best. Da går jeg for den!

 29. Katrine

  Nr 41 uten tvil! Ull er deilig til små menneskekropper. Og merinoull er så godt å strikke med. Holder på med vognteppe til babyen til nevøen min som kommer i mars (ja, jeg skal bli grandtante! :O *gulp*)
  og jeg holder på med et hentesett til en venninne som har termin nesten samtidig med deg. Jeg elsker å strikke. Det er så godt å ha noe i hendene, noe å drive med. Og ikke minst er det fint å kunne gi bort noe man har laget selv. Nesten alle julegavene fra meg i år var hjemmelaget. Grytekluter og luer :D Dette får du til :)

  1. onskemamma

   Så flink du er! Koselig med hentesett fra noen man er glad i. Det blir hun kjempeglad for! Gleder meg til å ta turen til Nøstebarn, men burde vente å se an om det blir noe februarsalg da.

 30. Enig ang. silkeull framfor vanlig :) Et tips om strikking: striper er morsommere å strikke enn ensfarget. Jeg ville valg kombinasjon av lilla/rosa og brun/grå :)

  1. onskemamma

   Da tror jeg jammen det må bli silkeull Nina.

 31. Kathrine

  Har ett i 41 og 43 tror jeg det var, min kjære svigermor har laget et til hver av jentene. Det er kjempegode! Våre er lappet med små sting som en liten blomster. Brukes enda. Jeg kan ikke strikke, men heklet babyteppe i mormorruter til største jenta. Rakk ikke til nr 2….. men jeg har brodert julekalender til begge :)

  1. onskemamma

   Så koselig at så mange bruker disse teppene. Blir motivert for å strikke et kjenner jeg.

 32. Ida Emilie

  Anbefaler også silkeulla, har kjøpt det inn selv i en av de fine grønnfargene til jenta i magen :)

  1. onskemamma

   Å, så koselig Ida Emilie!

 33. Gratulerer så mye med graviditete! Gleder meg veldig med deg! Et par tips om forberedelser og innkjøp: Korthåret lammeskinn fra kid og slikt funker også – de er rimeligere. Men de har ikke sømmer som kan åpnes for seler når det er tid for sportsvogn. Men har du vognpose går det og fint – vi har så langt klart oss greit uten lammeskinn til sportsvogn. Ellers er pose til bilstol veldig kjekt! Slipper å kle på lille så mye når dere skal ut på biltur eller lignende. Trygt er det også. Og meld deg inn i ammehjelpsgruppen på Facebook – gode råd å hente som gjør ammestart mye enklere :)

 34. Jeg stemmer for 41 eller 30 Strikka et for et par år siden, når vi begynte å prøve å bli gravide, så mitt er melert med to farger, tror fargene jeg brukte er utgått men kan minne om dusere varianter av 75 og 76 Har også strikka meg et royalt svøp i gult og grønt, strikka i samme baby-drømme-periode ❤ Gleder meg så til å bruke det til min egen lille

 35. Kjersti

  Silkeull er mykest for babyen :-) Med skråstrikk trenger du ikke hekle kant. Vi har to tepper. Ett i senga og ett i vogna. Er visst ikke så bra å blande pga forurensning ute… Brukes hver dag :-)

 36. Tenk 19 uker i dag <3 Lørdagsklem fra meg :)

 37. Vår søte Signe fikk dette i farge 10 av mormor i barselgave. Vi har brukt det hver dag siden hun ble født. Jeg synes helt nyfødte kler best hvite/beige farger for at ikke noe skal ‘stjele ‘ oppmerksomheten fra dem. Alle barn er nydelige i kremfarget ull. Lykke til med teppe og graviditet.

 38. Jeg har dette og et som opprinnelig kalles prisen av danmarks teppe (ble laget mønster til kronprinsens førstefødte tror jeg). Begge to er flotte pledd som varme godt. Forskjellen var at det ene kunne vaskes i maskin på ullvask, mens det andre må håndvaskes. For min del vR det fordel at det kunne kjøres i maskin da jeg fikk en gulpebaby av de store. Lurt å sjekke hvordan gRnet kan vaskes

 39. Nr 41 er superfin farge. lilla ja. Da må du ta en titt på lillafargene på merinoull til sandnesgarn før du bestemmer deg. Ha en super dag.

  1. onskemamma

   Sandnesgarn har så vidt jeg vet mindre hesper, har de ikke? Vil ikke ha mange skjøter i teppet.

 40. Tenkte i forhold til dressen vi snakket på nøstebarn sitt er ypperlig til tepper. Viste ikke at de hadde butikk andre steder en Bergen. Da må jeg til sandvika en tur da.

  1. onskemamma

   Aha, I see! Ja, Nøstebarn har butikk i gåtata i Sandvika. Og en butikk i Oslo sentrum også :o)

 41. Camilla

  Det er et fantastisk teppe. Så strikk i vei!
  Og siden du spør; nr. 61.

  Brukte det mye til barna mine. Bortsett fra at jeg ikke strikket selv. Det var det pappaen som gjorde. :-P

  Lykke til med prosjektet! Håper vi får se det ferdige teppet, tullet rundt en liten tulle.

  1. onskemamma

   Lover at dere skal få se teppet….hvis det blir ferdig. :D

 42. Inger-Lise

  Jeg strikket tre stk til mi prinsesse. Alle uten heklekant. Hun ble to år nå, og bruker de fortsatt :) lillemor har et i farge 41, så jeg er nok inhabil der. Så har hun et grønt, som jeg strikket før jeg viste kjønn, og et i brunt og rosa kaunigarn

  1. onskemamma

   Oi! Te stykker – så flink du er! Her blir det nok dessverre max et, men nå har jeg faktisk kjøpt garn… Det er jo en start.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *