Nyfødtfotografering

En gang i livet får jeg barn. En gang er hun liten. Nyfødtstadiet er flyktig. Jeg ville forevige det nye, glatte, myke, stille og uskyldsrene. Det som nå, snart åtte uker senere, for lengst er historie. En av dere kloke lesere tipset meg om fotografen Anna Brandsdal, som hadde tatt nydelig nyfødtbilder for tipseren. Takk for at jeg fikk se dem.

Jeg forelsket meg i bildene, og bestemte meg for å bestille time samme sted. Det var på Frogner, ikke så langt utenfor Oslo. Hadde aldri vært der før selv, men det var greit å finne frem. Bildene måtte helst tas før prinsessen var 14 dager gammel for at nyfødtkroppen skulle være intakt sa Anna. Så allerede på levedag åtte satt vi kurs mot studio.

Keisersnittmoren kunne ikke løfte og bære, så fine Vibeke sa hun kunne være med. Utrolig snilt, for nyfødtfotograferinger tar mange timer.

Vi ankom studio med liten prinsesse i bilsete, pledd, flaske, skjold, gulpeklut, flere skift, matpakker…ja med en hel del ganske enkelt. Vi ble tatt i mot i et varmt studio – varmet opp for en naken, nyfødt kropp. Det var rolig musikk på, sammen med appen Babysusher. Stemningen var så nydelig – som fotografen selv.

Rommet var fylt med utstyr. Bakgrunner og tepper/tøy i alskens farger, esker, bokser, sofaer, puffer, hårpryd, kjoler, bamser og mye mere.

Anna satt i gang på egen hånd. Underveis fikk hun en del hjelp av Vibeke. Mor holdt seg litt i bakgrunnen, for å holde melkelukten litt på avstand. Hehe!

Så begynte jeg å grine. For jeg hadde sett for meg at en fotograf tar bilder. Jeg hadde ikke sett for meg at en fotograf skulle ta i barnet mitt med minst like stor kjærlighet som jeg selv kjenner for henne. Det var varme, rolige hender som holdt, beroliget og bysset. Time etter time. Det var så hjertet mitt nesten eksploderte.

Jeg gjemte meg bak denne fotoparasollen og gråt stille.

Bildene ble like fine som jeg opplevde at kjærligheten i rommet var stor. Og de bildene – ja de skal du få se i nesten innlegg. Ikke alle, for vi har veldig mange, men noen av dem skal du få se. Det er helt nydelige.

Lille, nye, vakre menneskebarn. ❤️

1 kommentar

  1. Det var så kos å være med og oppleve :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *