Nyfødtfotografering – bildene!

Søndag, og enn så lenge sprutende regn nå på morgenkvisten (klokken er i dette øyeblikk 04:58 og mor pumper seg etter andre nattamming) – men for en deilig helg det har vært. Prinsessen og mammaen har vært på farten, og den lille barnehjernen er full av nye inntrykk. Det skjer helt tydelig utvikling dag for dag nå. Kjempespennende!

Det blir ikke mange bilder av prinsessens ansikt her på bloggen fremover, men i dag blir det. Som jeg skrev i forrige innlegg var vi på nyfødtfotografering hos fotograf Anna Brandsdal når prinsessen var bare åtte dager gammel. Det var egentlig enda en stund til hun skulle bli født.

Fotograferingen var ganske enkelt en vakker opplevelse, og det speiles i bildene. Det tror jeg man ser, selv om man ikke er moren – for mor synes selvsagt at sin egen baby er vakker, men disse bildene….aaaaaw, disse bildene krever ingen ord. Jeg fikk stor respekt for nyfødtfotografering underveis, for å ta gode bilder der det ser ut til at spedbarnet baret er lagt i en tilfeldig nyfødtpositur er utrolig mye jobb. Det bysses, lulles, danderes, stikkes forsiktig myke kluter inn under det underlaget barnet ligger på, bysses og beroliges enda mye mer, danderes litt til og så enda litt…,ja, det går virkelig med mye tid for å få de gode bildene. Men den tida er det verdt når resultatene blir som dette!

So here we go. Foto: Anna Brandsdal Fotografi:

…og en av mine absolutte favoritter:

Dette var noen vakre bilder. Hjemme har vi enda noen flere. Valget sto mellom 5, 10, 15 eller 25 bilder i pakken. Med et barn er egentlig 10 eller 15 bilder nok tenkte jeg. Å velge ti var klin umulig. Fra min egen barndom har jeg bilder fra to profesjonelle fotograferinger – en fra rundt et års alder og en fra fem års alder. Ikke så mange bilder fra hver fotografering, men de bildene jeg har er kjempefine. Det er bilder jeg er så glad jeg har nå som voksen.

Problemet når det tas så utrolig mange fine bilder er selvsagt å ikke velge absolutt alle og å tapetsere veggene med dem. Hehe, synes jeg stua vår liksom. Hvilket eller hvilke av disse vakre nyfødtbildene av prinsessen som etter hvert skal på veggen vår blir umulig å velge tror jeg. Hvilket er din favoritt?

Når prinsessen blir større, og kan smile og gurgle, bestiller vi ny time hos Anna. Det gjør vi definitivt! Vi var på besøk hos ei finfin lita frøken i går som hadde tatt fotografbilder ved nyfødtalder, seks måneder og et år. Det var veldig fint synes jeg. Nå fyller hun snart fem år, og de tenkte på å ta nye bilder. Det var også ei frøken som bodde sammen med mammaen sin, og når man er bare to er det ikke alltid det blir så mange bilder av mor og barn. For da blir det liksom til at mor bare tar bilder av barnet, og glemmer at hun selv også er der. Hos fotografen hadde de fått noen nydelige bilder der de var sammen.

Får du barn kan jeg på det aller varmeste anbefale fotograf Anna altså! Minner for livet. Er så glad jeg gjorde det, for denne flyktige spedbarnsperioen er definitivt allerde over. Nå er Prinsesse A ikke lengre et åtte dager gammelt spedbarn, men en åtre uker gammel baby. Det er jammen kjempestor forskjell på det – på så mange måter. Så tusen takk for tipset til den av dere lesere som også hadde tatt nyfødtbildene sine hos akkurat Anna, og valgte å dele dem med meg. Hadde jeg ikke fått det tipset av Marte hadde vi ikke hatt disse bildene. Da tror jeg egentlig ikke jeg hadde tenkt på å ta bilder så tidlig.

Nå er hele fødselshistorien delt – i alle fall de delene vi ville dele. Det betyr at fremover er vi i nåtid. Det føles bra, for allerede kjennes det som en evighet som prinsessen var så liten som hun er på disse bildene.

Ønsker deg en fin søndag!

19 kommentarer

 1. Nydelige bilder!! Hadde tapetsert stua:-) Helt umulig å velge noen favoritt her, altså! Cudos til den flinke fotografen, og selv om jeg ikke tviler et sekund på at det ligger mye arbeid bak bildene, må da «motivet» være verdens fineste!

 2. Så vakkert, nydelige minner for resten av livet!

 3. Fantastisk vakre bilder både av prinsessa og deg med prinsessa! Vanskelig å velge! Personlig ville jeg likevel valgt å forstørre et med deg og et uten deg! Det med navneteppet og et lite smil var utrolig vakkert! Lykke til!

 4. Så fantastisk nydelige bilder! Nå angrer jeg litt på at jeg aldri tok nyfødtbilder av prinsessen min som nå er 11 måneder.. sukk!

  Synes alle bildene var flotte, men synes det av dere to sammen i svart/hvitt var det fineste – så masse kjærlighet!<3

 5. May Britt Slyngstad

  Nr 4 og nr 8 er mine favoritter og takk for at vi får følge deg og prinsessen⚘

 6. Fantastiske bilder! heier på 1, 2 og 3!

 7. Nr 3 og nr 6

 8. Fantastisk nydelig<3

 9. To skjønne jenter , helt fantastisk <3 Enig med Marie over her :)

 10. Heier på nr. 8 og 11 <3 Så fin du var på håret! Imponert over at du fikk til å style deg så kort tid etter fødselen :-)

 11. Fantastisk flotte bilder:-) Det lyser lykke av deg, og helt umulig å velge en favoritt.

 12. Nydelig ❤️

 13. Nr 8 og 9 er mine favoritter :) Syns prinsessa er så nydelig i seg selv, at hun behøver ikke så mye hårbånd :)

 14. Så utrolig fine bilder. Skal definitivt ta nyfødt bilder denne gangen. Gjorde ikke det sist, for da hadde vi ikke råd. Kanskje storesøster skal få være med og.

  Favorittbilde mitt er det med nvneteppet på :-)

 15. Så nydelig ❤️ Favoritt her er med prinsesse A i teppet sitt og det lille smilet

 16. Så nydelige bilder av din vakkerskatt og deg :)

 17. Noe så vakkert!

 18. Fantastisk! Du stråler jo <3 tydelig at mammalivet kler deg. Flotte bilder

 19. Åååååå – sitter her med tårer i øynene! Alle babyer er nydelige ja, og din lille A er ingen unntak! MEN du er virkelig slående vakker på de bildene og ser mer ut som en 24 åring enn 44 åring! Det første bilde av dere to var min absolutte favoritt! Om du ikke vil ha deg selv på veggen er det første bilde av A med lilla svøp (og lite smil) min 2.favoritt!

  Jeg formelig føler din lykke fra de vakre bildene av dere to sammen! Så utrolig rørende! Nyt hver dag til fulle og ta et tonn med bilder selv! Det er utrolig hvor mye en glemmer i tåken!

  Mange klemmer

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *