Måtte du finne den

Jeg ser på deg. Du er så liten, og akkurat stor nok. Hele livet ligger foran deg. Med blanke ark, og forhåpentligvis et helt hav av fargestifter. Myke, duse farger. Sterke klare farger. Lyse, deilige farger. Uungåelig også noen mørke. Måtte det bli flest av de lyse.

Jeg ser på deg der du smiler stort til den gule og sorte bien som henger i uroen over stellebordet, med den perfekte tannløse gommen din. Mange ganger om dagen gleder du deg over den uroen.

Jeg ler med deg, mens du hikster av latter fordi jeg kiler deg under haka.

Jeg smiler langt inn i hjertet når jeg hører deg synge med den lille stemmen din når du hører musikk, eller når du ler av ristende maracaser. Jeg tror du liker musikk.

Gleden er så nær deg nå. Du er i smil og latter uten blygsel, uten skam. Det ligger ingen sosiale normer mellom deg og hva du opplever at det er lov å glede seg over. Det er deilig!

Måtte det fortsette min venn – livet ut.

Måtte du alltid finne gleden – i de store livshendelsene, men aller mest i de små hverdagslige tingene.

Måtte du finne glede i blomster og trær. Måtte du finne glede i vinden som blåser og bølgene som slår. Måtte du finne glede i solnedganger og pøsende regnvær. Måtte du finne stor glede i å skitne til den nye kjolen din, fordi du velger å hoppe med begge beina i en sølepytt. Måtte du finne gleden i sushi, og i knekkebrød med leverpostei. Måtte du finne glede i gode klemmer og snille mennesker. Måtte du finne gleden i å bevege din egen kropp – akkurat på den måten du selv ønsker det.

Måtte du finne stor glede i å se andre mennesker bli glade. Måtte du gi gode klemmer og si gode ord. Måtte du fortsette å smile ditt store, deilige smil (men senere helst med tenner).

Måtte du fortsette å finne glede i sorte og gule bier.

Måtte du finne gleden mitt barn, og gjenfinne den dag etter dag.

I dag er det den 10.oktober 2017. Det er Verdensdagen for psykisk helse. Årets tema er nettopp «Noe å glede seg over», som oppfordrer mennesker til å finne de små og store tingene rundt seg som gir glede for en selv og andre.

Jeg gleder meg over deg, min vakre lille venn. Gleder meg over deg, og gleder meg med deg. Hver eneste dag. Du lyser som en sterk, liten sol i livet.

Måtte du alltid kjenne det lyset som boblende glede – fra innsida.

1 kommentar

  1. Nydelig skrevet, og et FANTASTISK herlig bilde :) Tenk om hele verden hadde det så godt……. Jeg skulle ønske det……..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *