Vi prøver bilsete nr 1, og hvordan løste dere overgangen?

Halloween er over. November er her. Her startet vintermåneden med bæsjosplon. Yepp, bæsjosplon – eller en eksplosjon av bæsj. Vi (les: jeg) hadde tenkt oss på lagersalget til Lilleprinsen. Det startet kl 12 i dag, og planen var å være der i god tid. Og da…akkurat da….13 dager (!!) etter forrige bæsj kom det. I lasset, spann og ut over alt. Fra tærne til nakken, bokstavelig talt. Og med høye skrik. Da utgikk det lagersalget. For når det først kommer bæsj etter to uker kommer det ikke én bæsjebleie! Det kommer mange, over en periode på flere timer. Stakkars lille hjerte. Er det ikke typisk da? Nå hadde vi venta på den bæsjen mer enn en uke, også kommer det akkurat når man skal noe spesielt. Jaja, sånn er babylivet.

Så sånn startet vår november. Nå kommer de fire mørkeste månedene i året. Jeg gleder meg allerede til 1.mars. Hehe! Ikke det beste utgangspunktet for vinteren kanskje, men sånn er det altså. Vi får forsøke tenke på andre ting enn høstmørket. Bilseter for eksempel.

Etter alle gode tips vi har fått fra dere rundt bilseter så vi at mange av dere liker Cybex Sirona. Ettersom vi ønsker et sete som kan roteres 90 grader som neste sete, ville vi prøve både Cybex Sirona og Recaro Zero. Vi dro derfor til nærmeste barnebutikk i går…eller nest nærmeste egentlig. Der viste det seg at de solgte Cybex, men ikke Recaro. Da fikk vi i alle fall prøve et sete.

Prinsessen var tilsynelatende mye mer fornøyd med å sitte i dette setet enn i babysetet sitt. Som du kanskje kan se.

Hmmmm…det betyr at vi kanskje snart bør bytte sete. Vil vil prøve Recaro først også, og kanskje noen flere bilseter.

Også er det jo alltids et spørsmål om hun vil trives like godt i setet når det står i bilen som når det står i butikken. Jeg tror i alle fall hun sitter bedre i nytt sete enn i det babysetet vi har, så vi bør nok snart bytte. Ulempen er selvsagt at da kan jeg ikke lengre bære henne inn i butikken, på helsestatsjonen etc sittende i bilsetet. Det er ofte praktisk. Samtidig kjenner jeg at det begynner å bli veldig tungt, for både armer og rygg.

Hvordan løste dere den overgangen? Hadde dere alltid med bæresele, eller hur?

16 kommentarer

 1. Hadde bæresele eller vogn. Brukte en liten vogn som lå i bilen hvis hun skulle sove (har ikke noe samsover, så det var seng og vogn som dugde). Syns babystolen var tung å bære, men jeg hadde aldri adapter til vogna heller

  1. Ja, når hun blir stor nok til liten sportsvogn tenker jeg at det er enklere. Det får nok kanskje bli bæresele så lenge.

   1. Inger-Lise

    Vi hadde mountainbuggy cosmopolitan som bilvogn, og den kan enkelt gjøres om mellom sittedel og bag ved å løsne to klips.

    Men bæresele er et knallgodt alternativ, evt ta med hovedvogna og bruke den :)

   2. onskemamma

    Hovedvogna er ikke noe alternativ for en rask tur ut av bilen her. Den må monteres og demonteres. Det blir nok en liten vogn så fort hun kan sitte litt bedre….og bæresele. Vi får prøve oss frem.

 2. Jeg brukte det setet du har nå til hun var nesten et år jeg. Etter det kunne jeg sette henne i ei lett trille eller i handlevogna. De fleste steder har jo et sånt barnesete oppå handlevogna.

  1. Da er det jo litt greiere, men hun her kan ikke site der så lenge dessverre.

 3. Jeg brukte ei bittelita og lett paraplytrille med full liggestilling og seler. På kjøpesentre trengs ikke mer. Litt verre på ujevne underlag. Så hadde jeg mykbagen fra bagvogna oppi som sovepose. (Pluss bæresele til tvillingen, men det trenger neppe du). Rask å slå opp, lett å løfte inn-ut av bil og babyen kunne sove så mye den ville.

 4. Jeg måtte også bytte tidlig men jeg synes babysetet var såpass tungt og vondt å drasse på at jeg hadde sluttet å ta det ut av bilen uansett. Jeg hadde bæresele og yoyo med i bilen heller mine måtte også over i sportsvogn tidlig da de prøvde å komme seg over kanten på bagvogna, så jeg brukte yoyo fra ca 5 mnd. De ville opp og se såklart :)

  1. Yoyo er gull! Den skal inn her i huset også. Tror hun erlitt for liten enda (har prøvd den i butikk), men kanskje kan hun sitte der allerede om noen uker?

   1. Det kan hun nok! Jeg brukte den som sagt fra rundt 5 mnd, da sånn «halvsittende». De eeeeeeelsket å få med seg alt som skjedde :D

   2. Bare et tips, man får kjøpt tilsvarende Yoyo på eBay, heter Babythrone og er mye billigere. Jeg har den, kjøpte i tillegg en bøyle på eBay som kan festes høyere opp. Den har gått som håndbagasje hos Norwegian, Klm og SAS uten problem:-)

 5. Alltid bæresele, ringslynge og/eller vogn i bilen.

  1. Ringslynge ser fint men vanskelig ut.
   Noen gode tips til type og innlæring?

 6. Hei!
  Obs obs: datteren vår får et stort rødt merke i ryggen akkurat på ryggraden (hvor midjen er smalest, i den grad den er det hos barn) av sitt cybex sirona sete hver gang hun sitter mer enn 30 min i det. Dette er pga den lille overgangen nedi setet. Vanskelig å forklare men du ser den «flappen» i setet når barnet ikke ligger oppi.

 7. Merete Nilssen

  Bærte aldri ungen i setet pga en kjip rygg, så har kun erfaring med å ha med vogn, og bæresele.

 8. Ja, hadde alltid bæresele:) spesielt siden vi som regel skulle holde styr på storesøsteren også. Nå er min halvannet år og snart kan jeg vel leie han i hånda:D

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *