Så er det gjort!

Det er den 2.mars i dag. Den andre vårdagen heter det seg, selv om det ikke er noe som er i nærheten av å ligne på vår. Kjenner at jeg blir litt nedslått av å se på tidagersvarselet altså Prinsessen og jeg vil jo ut på lange, vårlige trilleturer. Sukk, sukk vintersukk!

Våren kommer vel til slutt får vi håpe. I går var det 1.mars, og fristen for barnehagesøknader gikk ut. Så nå er det gjort. Vi har søkt – med sommerfugler i magen og hjertet i halsen kjennes det som.

Jeg endte med å ta turen innom et par av barnehagene en gang til, og å ta en telefon til barnehagekontoret. Så søkte vi.  Etter gode innspill fra mange av dere bestemte jeg meg til slutt for å søke en barnehage her i nærmiljøet, og ikke på jobb.

Det ble ikke den nærmeste barnehagen, og ikke en som må busses til – men en midt mellom. Valget falt på en barnehage med trygg, stabil voksengruppe for de minste. Stemingen var god og rolig. Rutinene var innarbeidet. Lokalene var ikke de nyeste og hippeste, men oversiktlige og helt ok synes jeg. Uteområdene var fine.

Det som ble avgjørende for valget var stemningen og tilliten de voksne ga. Har var det erfaring i fleng, fin omsorg i det jeg kunne se og alle hadde gått COS-kurs. Det er Circle of security, som handler om barns tilknytning og hvordan man best kan møte barns følelser. Som både mamma og psykolog synes jeg trygghet og tilknytning er utrolig viktig. De første tusen dagene i et barns liv er i stor grad med på å forme hvor trygge de skal bli som voksne.

I bunn og grunn valgte jeg den barnehagen der jeg i størst grad kjente at her kan jeg levere det kjæreste jeg har, dra på jobb og føle meg trygg på at hun også er trygg og godt ivaretatt. Det er jo superviktig hvis man skal klare å jobbe.

Etter at søknadsfristen gikk ut har jeg lurt på hvor mange dager jeg vil angre på at jeg ikke valgte den barnehagen som er bare kanskje 4-500 meters trilling på flat vei oppi gata. Den virket også fin. Det var bare det at jeg fikk en skikkelig godfølelse for det å være et bitte lite menneske der jeg søkte. Så da ble det sånn. Den nærmeste barnehagen har vi satt opp som andrevalg, og så følger enda tre på lista.

I følge barnehagekontoret har barnehagen vi søkte også stort avgangskull i år, og stor sannsynlighet for at vi skulle få plass sa den hyggelige damen vi snakket med. Så da begynner den spennende ventetida.

Tenk at jeg snart er mamma til ei barnehagejente!  Dette første året går så alt for fort.

1 kommentar

  1. Gratulerer så mye med å ha tatt et valg og lagt inn søknad, jeg er sikker på at så lenge du har valgt med A i tankene hele tiden, istedenfor bare gå for det som passer deg best akkurat nå, så går det bra :D

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *