Langsomt i rasende fart

Kalenderen viser den første dagen i april, og det er samtidig 1.påskedag. Påskeferien går mot slutten. Disse stille påskedagene – så alt for stille her i Skien hvor vi ferierer. Byen ligger øde. Cafeene er stengt – i alle fall nesten alle. Gatene er tomme, og det samme er den lille bystranda. Vi har gått og gått på tur med vogna uten å møte folk. Absolutt alle er på ferie virker det som. Hele byen fremstår som et langsomt gjesp.

Og jeg tenker – kan vi noen gang flytte hit? Til dette som er så stille – uten Oslo i ryggen? Jeg er sosial – det er vi begge. Vi trives med folkeliv, lyder, summing, aktiviteter, prat og latter. Så svaret er enn så lenge: hit vet jeg ikke om vi kunne flyttet, uten å bli dønn ensomme. Vi får kjenne på det igjen til sommeren tror jeg, når folk forhåpentligvis titter ut fra husene sine. Enn så lenge har vi bosted på Bekkestua og jobb i Oslo. Så får vi se hva de neste årene bringer.

Ute er det altså stille og rolig, men inne i stua går utviklingen i rasende tempo. Her kan vi nesten ikke blunke, og i alle fall ikke snu ryggen til prinsessen. For hun – hun kryper langs gulvene i rasende fart, tar tak i alt hun kan finne, og…..hun har denne siste uka lært seg dette:

Ohlala! Nå må det ryddes i ekspressfart hjemme etter påske tror jeg, for nå er hennes verden plutselig kraftig utvidet. Hjelpes altså! Det går så fort, så fort – her i det langsomme.

Snart på tide å kjøpe de aller første skoene kanskje? Aaaaw, bitte små sko! Tenk det. ❤️

Husker du når du kjøpte de første skoene til ditt eller dine små?

12 kommentarer

 1. God påske til dere!
  Mine gutter brukte skinntøfler til de kunne gå ordentlig. Tror de skal gå mest mulig uten sko.
  Skojungelen er stor, som så mye annet i barneutstyrsverdenen. Vi gikk for Superfit til eldste da han var 15 mnd, og yngste fikk Kavat da han var 12 mnd.

  1. Skinntøfler her også…eller aller mest antiskli strømpebukse egentlig. De første skoene tror jeg nok etter hvert blir Kavat her også. Vi har allerede sett et par vi har falt for…

 2. Jeg kjøpte ikke sko/tøfler før de lærte å gå. Ingen grunn til å stresse med sko ennå.

  1. Her stresses det ikke. Har jobbet som barnefysioterapeut jeg vet du. Men tanken på de første skoene er koselig. De sparer man jo ofte på et helt liv.

 3. Forstår dilemmaet ditt mht flytting. Men viktig å huske at med en gang du har jobb der og hun barnehage og etterhvert skole, så vil det nok ikke oppleves ensomt. Da renner det på med playdates og det vil alltid være noen barn tilgjengelige å treffe. I tillegg så vil det vel kanskje være snillere økonomisk å bo der, så kan dere reise til Rhodos i påska i stedet Og dersom dere blir boende sentralt i Skien så vil det kanskje være lettere å bruke byen i hverdagen og ikke bare på helg der man må medregne reisingen inn til Oslo fra Bekkestua. Og sist men ikke minst så er det nok som du sier lurt å ta temperaturen på byen alle andre deler av året enn nettopp i påska. Fortsatt God Påske!

  1. Gode innspill Madeleine. Takk!
   Ja, vi får teste byen på en annet tid en påsken….og uavhengig av hvor vi blir boende tror jeg jammen det er en god idé å reise bort i påsken. For den er for stille kjenner jeg, for både liten og for stor.

 4. Hei!
  Er dette Stokke trailz med småbarnsdelen? :D
  Har kjøpt Stokke trailz til jenta i magen, men lurte på hvordan småbarnsdelen ser ut i bruk

  1. Ja, dette er sportsvogndelen til Trailz. Du ser den ikke kjempegodt på dette bildet, men den fungerer i alle fall fint. Mye lettere i vekt enn bagen…som var suveren så lenge vi hadde bruk for den. Så koselig med jente i magen!

 5. Krabbing med sko gjør at skoene blir veldig slitte oppå tuppen. Så ha det i mente i tilfelle dere kjøper sko tidlig☺

  1. Ja, vi venter til krabbing erstattes med stabbing. ❤️

 6. Vi hadde både bisgaard og kavat startersko da lillesnupp begynte å gå. Syns kavat (vi hadde rosa eidsbro) var veldig tunge i forhold til de andre. Har hatt mye kavat i ettertid også, og liker de godt til større barn. Kjenn litt på vekta av skoene før du kjøper når den tid kommer

  1. Godt tips!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *