Hvordan går det med prinsesse A i barnehagen? Det var det en av dere som spurte om. Barnehage ja. Barnehage er spennende saker!

Min permisjon gikk ut i slutten av april, men har vi fått barnehageplass? Nei. Eller jo, det har vi heldigvis, men ikke fra den datoen vi ønsket oss. Vi har, som de fleste ande, fått barnehageplass fra august. Et veldig underlig og tungvint system at det liksom skal være oppstartsmåned for de fleste som er født dette året, men sånn er det. Da er det vi må forholde oss til.

Og det, det er ikke helt enkelt.

I mai jobbet jeg bare fem dager, og tok ut ferie resten av måneden. Nå skal jeg jobbe fullt resten av sommeren, med unntak av en uke i juli. Heldigvis er mormor utrolig snill og trår til med barnepass, men det er jo ikke bare-bare, sånn med tanke på at hun bor to timers kjøring unna.

Vi er alle innstilte på å prøve å komme oss greit gjennom sommeren, men jeg tror alle sammen også gleder seg veldig til barnehagestart. Eller i alle fall vi voksne, for Prinsessen – ja, hun tror jeg ganske enkelt har det som plommen i egget om dagen, med både mammaen og mormor i huset. ❤️

Så barnehagestarten, ja den kommer jeg tilbake til i august.

4 kommentarer

 1. Mariann

  søkt kontantstøtte fra juni til og med august?, du kan ha krav på 3 måneder med kontantstøtte, selv om du tar ut ferie og til og med den måneden A begynner i barnehage.
  https://www.facebook.com/navforeldrepenger/photos/a.252484214773052.62891.232398446781629/1827381320616659/?type=3

  1. onskemamma

   Ja, både søkt om og fått innvilget kontantstøtte heldigvis. Siden jeg jobber fullt, og ikke har mer enn en ukes ferie før barnehagestart, passer mormor prinsessen. Så da skal en del av de tusenlappene konverteres til en dyr og super Dyson håndstøvsuger til mormor som takk for hjelpen.
   Viktig å huske på å søke, så godt tips til andre der ute Mariann.

 2. Barnehagedama;)

  Tenk deg august måned i barnehagen. Du er mellom 9 mnd og to år gammel. Heile din kvardag bestend av å vere saman med den/dei du elsker mest i heile verda, menneske du har kjendt heile livet, menneske du stoler 100% på og som har fullt fokus kun på deg! Så er det barnehagestart, med ein ny og spanande kvardag du i varierande grad er førebereia på. Kan hende du aldri før har vore vekke frå dine næraste? Kan hende du kjem frå ein liten heim, der den einaste som lager bråk er deg sjølv?
  August er ein travel månad der ca 4 vaksne skal syne like mykje omsorg, tryggleik og tilhørighet til opp mot 12 barn under tre år, og ikkje minst deira næraste. Uansett kor flinke og godt utdanna personalet er, så er oppstarten utfordrande med usikre barn og foreldre som skal finne sin plass i ein ny kvardag. Nokre fell til ro fortare enn andre, mens nokon treng tid til å vende seg til dette plutselig nye livet. August er ein travel månad, men ettersom dagane går blir vi kjende med kvarandre, og kan tøyse og le saman og ikkje minst krype opp i eit fang for litt kos. Det er så deilig når roa senker seg i barnehagen og kvardagen kan ta til, og vi kan byrje med dei pedagogiske opplegga. Trygge og glade barn er nøkkelen til god utvikling både sosialt og kognitivt. Og for små barn er det godt med rutiner som holdes i barnehagen. Dette blir i stor grad avbrutt når andre barn begynner utover i året. Plutselig er det ein vaksen mindre til gruppa slik at det nye barnet med foreldre skal bli ivaretatt og få like god tilvending som dei som starta i august. Det er eit nytt barn på avdelinga som resten av gruppa må lære å kjenne og det nye barnet skal prøve å komme seg inn i gjengen som er godt vandt med barnehagens rutiner. Det kan vere opprivande for dei godt vande barna dersom det nye barnet er veldig usikkert. Plutselig får vi nye veker med uro på avdelinga og barn som har blitt trygge, blir igjen usikre av denne nye situasjonen.
  Det er veldig upraktisk som forelder at barnehagane ikkje har løpende opptak. MEN så godt for barnehagebarna å kunne vere i sin trygge kvardag utan at det skal endelig stabilisere seg for så å opprivast gong på gong igjennom året.

  Detta blei langt, men som barnehagelærer på småbarnsavdeling og (nesten) nybakt tobarns mor, måtte det bare ut <3

  1. onskemamma

   Fine tanker barnehagedama. ❤️
   Vi er spente på barnehageoppstart.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *