Hektiske hverdager

Hei du! Nå var det lenge siden. Tusen takk for alle hode barnehagetips! Keep them coming.

Kanskje du har ferie, nå som fellesferien er i gang? Jeg brukte nesten all min ferie på å forlenge permisjonen, så med unntak av siste uken i juli jobber jeg hele sommeren. 100% jobb that is. Og akkurat nå er jeg, som så mange andre, slukt av hektiske hverdager med jobb, middagslaging, klesvask, husvask og alt det der.

Det er neimen ikke bare-bare å gå fra permisjon til full jobb. Heldigvis har jeg en jobb jeg liker, og heldigvis er det sommer. Det betyr mindre jobb med påkledning av både liten og stor, mindre kø og ingen snø eller glatte veier. Hvordan det skal bli når vinteren ankommer orker jeg ikke en gang å tenke på. For jeg har et stykke å kjøre fra Bærum og til Aker sykehus.

Før august er her har vi som du vet ikke barnehageplass. Mormor er fungerende dagmamma. Slitsomt for de voksne – gull for Prinsesse A. Hun nikoser seg med trygge rutiner og to kjente mennesker i huset. At hun skal spise frokost med mormor i det jeg vår ut døra gjør morgenen litt roligere.

I permisjonsåret har vi vært veldig glade i morgener, Prinsessen og jeg. Det vet de av dere som har fulgt oss på Instagram. Det har vært kos, klem, tull og tøys før vi har stått opp – stort sett hver dag. Nå er det annerledes. Vi må tidligere opp, og rekker ikke den gylne morgenstunden på hverdager. Det er litt trist, men sånn er det bare.

Frem til barnehagestart rekker vi heldigvis en kosestund på mammas fang med flaske, etter at mor har kledd seg. Bildet tok mormor for oss i går:

Denne lille, rolige stunden vil jeg gjerne holde på. Det er så veldig koselig. Skal det fortsatt gå når hun starter i barnehagen må jeg stå enda tidligere opp. Tror jeg må ut for å kjøpe meg en ekstra vekkerklokke.

Hvordan løser du tidlsklemma i dine morgenrutiner? Jeg lager frokost og lunch til meg selv kvelden før. Når barnehagen starter skal jeg lage hennes i tillegg.  Men…ting tar jo liksom tid på morgenen likevel synes jeg. Har du noen gode tids-sparetips?

Ønsker deg en deilig julihelg! Været her på Østlandet er ikke til å tro. Fantastic! Vi har stranda på planen både lørdag og søndag, og det gledes.

7 kommentarer

 1. Avenger

  Legg fram antrekk til begge fra A til Å, og pakk ferdig alt annet som skal med (og ikke må ligge i kjøleskapet over natten), på forhånd. Gjør unna bad og dusj både for liten og stor rundt leggetid kvelden før. Men morgentimene går likevel alltid mye fortere enn andre timer, iallfall for B-mennesker som meg!

 2. Camilla

  Jeg signerer det som står over her med å gjøre alt klart. Setter vekkeklokke på et kvarter før, sånn at vi har god tid til stell og eventuelt litt kos i senga før vi skal gå. Til høsten har jeg to som skal i barnehagen, det blir veldig spennende. Lykke til :-)

 3. Forberedelser er alfa og omega. Og en annen ting som hjelper veldig er rutine. Det går rett og slett enklere når man har gjort det mange ganger. Men ja, kos og tull på morgenen er absolutt blant det jeg savner mest og jeg nyter det absolutt ekstra nå som det er ferie. Tror nesten vi setter koserekord denne sommeren, rett og slett fordi jeg savner sånne stunder i hverdagen.

 4. Inger-Lise

  Ukesplan for middag er det som berger oss i en travel hverdag. Nå ar vi (heldigvis) ikke matpakke i bhg (de har ansatt kokk og får alle måltid), men gull å kunne ordne klar middagen dagen før

 5. Enig med de over. Forberedelser og rutiner, og masser av frossen middagsmat i fryseren.

 6. Min spiser frokost i barnehagen. Kan forstå at det kanskje virker litt leit og ikke spise sammen før man drar hvert til sitt, men som ansatt i barnehage, og av selvopplevd erfaring, veit jeg at de yngste takler avskjeden i barnehagen bedre når de blir levert til frokost. Tror det er noe med den roen, kjente rutinen og gode oppmerksomheten fra de ansatte når de kommer for å spise litt, før man hopper ut i lek med de andre barna.

  Og forresten. Med frokost som blir unnagjort i barnehagen blir det mer tid til kos og tull i senga før vi står opp :)

  1. onskemamma

   Ja, her blir det også frokost i barnehagen K. Akkurat det synes jeg ikke er sårt. Tenker det er en fin måte for dem å lande på. Vi prøver å stå opp sånn at vi rekker en flaske melk og kos på fanget før vi må dra.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *