Desember!

Det er den 13.desember. Selveste Lucia-dagen. Vi er snart halvveis i desember, og det er bare to uker igjen til jul. Med travle, korte og mørke dager prøver vi å nyte desember som best vi kan. Vi spiller julemusikk, har fylt stua med julelys, spiser klementiner og pepperkaker.

Og hver eneste desemberdag klyper jeg meg i armen.

Tenk å få være mamma i desember! Tenk å ha et barn med tindrende øyne og et stort smil på armen – et barn som for første gang hører et julekor og møter julenissen.

Tenk å kunne følge ei nypyntet lita jenta til sin aller første Luciafeiring i barnehagen, og sammen se på nydelige, hvitkledte og syngende barn. Og etter at Luciatoget har gått forbi være mamma å få nyte synet av hun som smaker sin aller første Lussekatt.

Å høre henne hvine mammaaaaaa! Å vite at akkurat hun er min lille datter.

Livet! Desemberlivet. Jeg er så takknemlig! ❤️

På Litteraturhuset i Bergen ble jeg spurt om hva jeg hadde opplevd som det vanskeligste med å være ufrivillig barnløs – lenge. Svaret på det var langt, men jeg vet at jeg sa Desember! Og mente det med hele meg. For jeg har i mange år syntes desember har vært en spesielt vanskelig tid å savne et barn på. Det skjer så mye hyggelig som er myntet på barn og familier i denne siste måneden av året.

Så i kveld sender jeg en tanke til alle dem som fortsatt venter på dette. Til de av dere som har prøvd, prøvd og prøvd igjen å få barn, men som likevel fortsatt venter. Og til deg eller dere som kanskje har så veldig lyst til å prøve, men som enda ikke helt tør å kaste seg i det.

Og jeg vet med hele meg at alle disse små, gylne øyeblikkene er verdt hvert sprøytestikk, hver tåre, hver krone, alt stress og all tvil som var del av den lange veien til dette mammalivet. Det er så veldig, veldig verdt det.

Måtte du finne glede og gylne øyeblikk i din desember også.

7 kommentarer

 1. Jeanette

  Ja, du er heldig – og det er jenta di óg Nyt desember vidare ✨

  1. onskemamma

   Nyt desember du også Jeanette!

 2. Fine ord i desember :)

  1. onskemamma

   Takk for det Elin, og god jul til deg!

 3. Åh, vakkert sagt – ja, det er verdt det!

  1. onskemamma

   Veldig, veldig verdt det. Vi er heldige. ❤️

 4. Fine sanne ord. God Jul til deg og prinsesse A

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *