Velkommen våren!

Dagene i det nye året løper. Og godt er det på et vis, for nå venter vi på våren. Veldig! Altså, jeg øver meg på å like vinteren, for her i Norge er det jo praktisk å være glad i vinteren, men skal jeg være ærlig kan det  rapporteres at øvelse så langt ikke har gjort mester…for å si det sånn.

Jeg liker ganske ikke vinteren. Jeg liker aller minst at det er glatt. Glatt, glatt, glatt! Jeg synes det er tungt at det er mørkt. Og….jeg blir litt sur når det er kaldt. Kuldesur, kaller jeg det.

Hun her derimot, hun liker det litt bedre enn meg og er slettes ikke kuldesur:

Jeg har mye å lære av henne. Blant annet å kle meg godt nok.

Når dette skrives er det 3.februar. Det har vært en dag med nydelig sol her på Bekkestua. En dag med lovnad om at våren kommer om ikke alt for lenge. Sånn kjentes det i alle fall.

I dag har jeg stått ute med ansiktet vendt mot solen, og sugd til meg litt energi. Årets første solstråler som varmet i ansiktet. Et deilig øyeblikk!

Akkurat nå er sola oppe fra ca kl 08:30-16:30 her i Oslotraktene. Om bare fire korte uker er det 3.mars. Da er sola oppe nesten fra kl 07-18. Dét blir deilig det – å både kunne reise til og fra barnehagen i dagslys.

I dag er det bare 25 små dager til mars er her. Med mars kommer gjerne neste årstid listende litt sånn stille og forsiktig. For meg må den gjerne komme spurtende. Velkommen våren!

2 kommentarer

  1. Jeg teller ned jeg også og har veldig fokus på at det blir lysere og hvor lenge det er til det blir lyst til så og så sent på ettermiddagen. Jeg trives ikke i mørket. Det andre, kulda og alt det våte, er overkommelig, men mørket forsoner jeg meg ikke med. Vi har veldig mange lamper og lys i huset. Ingen krok får stå dunkel og uopplyst hvis jeg får bestemme. Vi går i riktig retning nå. Det er viktig. Litt mer lys hver dag. Det kommer til å bli så bra snart at vi glemmer å telle.

    1. onskemamma

      Nei, jeg forsoner meg verken med mørket eller glatta. Synes det er kjempedeilig at det nå er lyst når vi kommer fra jobb. Her er det også mye lys hjemme. Jeg har faktisk ikke tatt med lyskransen i stue vinduet etter jul enda, fordi den gir så fint lys. Mulig naboene synes det er veldig underlig, men sånn får det bare være.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *