Barnekjeks farlige for barn

Jeg regner med at flere enn meg fikk med seg dette oppslaget fra Forbrukerrådet i går. Kanskje skulle man ikke bli overrasket, men det ble jeg faktisk. At nettopp barnekjeks er den kjeksen der det finns det høyeste nivået av det kreftfremkallende stoffet akrylamid, dét er ikke greit.

Ikke!

Bare kjeksen Minikex med fullkorn fra Hipp får smilefjes i Forbrukerrådets resultat-tabell.

Orkla står bak alle syv produktene som får sureansikt. Produsenten har mye å jobbe med fremover, både når det gjelder innhold og kommunikasjon. I Dagbladet uttaler de nemlig at de ikke anser disse kjeksene å være regnet som barnematprodukter….

Come on! Ok, det er ikke mat – det er kjeks. Men både Tom&Jerry, Bostavkjeks og Eventyrkjeks er åpenbart produkter rettet mot barn. Da bør innholdet være deretter. Så her er det bare å styre unna. Selv kunne jeg fort funnet på å kjøpe Bokstavkjeks må jeg innrømme, med tanke om at det ville være en morsom måte å leke med bokstaver på.

Nå strykes de fra handlelista, også får vi håpe denne listen ser annerledes ut et år frem i tid.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *