Endelig barnerom!

Det er den 8.mai. Om ti små dager fyller lille A to år. Bursdag altså! En dag hun har gledet seg til lenge. Dere som følger oss på Instagram har hørt henne fortelle hva hun ønsker seg akkurat nå det siste døgnet. Hun sier at hun ønsker seg krone (den har hun snakket om minst et halvt år), pakke med blomster inni og blåbær (selv om mora vet at hun er mest glad i jordbær.) 😊

Så vet mor at hun eeelsker lekekjøkkenet sitt, og kommer til å bli henrykt hvis jeg pakker inn noe nytt kjøkkenutstyr. Og lek med vann elsker hun selvsagt, for hvilke barn liker ikke det? Og trampoline ønsker hun seg sier hun, men det har vi jo ikke plass til. Vi får heller besøke noen som har trampoline i sommer.

Så det er altså noen ting en liten jente vet å ønske seg. Så er det noe hun slettes ikke kan tenke på selv, men som mammaen var ganske sikker på at hun ville bli veldig glad for – nemlig et barnerom. Frem til nå har lille A ikke hatt noe eget rom. Alle lekene har vært i stua, og senga på mammas soverom. Men nå – nå var tiden endelig kommet for å innrede et lite rom.

Selv hadde jeg ønsket meg tid og hjelp til akkurat dette fra venner i julegave, og det har jeg fått. Så min fantasiske, snille, gode, praktisk anlagte (i motsetning til meg), løsningsorienterte, interiørglade og superduper arbeidssomme tremenning Tonje kom….og ble i tre hele dager. På de tre dagene ble et lite rom, som jeg sverger på at aldri har vært rørt siden huset ble bygget i sånn cirka 1960 forvandlet. Helt forvandlet.

På veggene var fra før en rustrød trådstrie. På gulvene var det….kaos. Akkurat det kaoset glemte vi å ta bilde av, men jeg lover – der var det totalt kaos (det rotet befinner seg nå selvsagt et annet sted). Så vi bretta opp armene, maskerte lister, dekket gulvet og malte, malte og malte….for en sånn gammel strie, ja den trenger myyyye maling. Strøk på strøk, med liter etter liter.

Vi tenkte, planla, scrollet Finn.no og IKEA.com opp og ned. Tonje har stor bil, så hun kjørte og hentet ting fra Finn på tre ulike steder i nærområdet. Så her skal du få se et barnerom på budsjett. Sånn ble det:

Elsker Finn.no! Finn for president og ja til gjenbruk sier nå jeg.

To skap i hjørnet av rommet fant jeg gratis på Finn, sammen med den ene IKEA-hyllen under vinduet. Den andre hyllen under vinduet, den med de rosa skuffene, betalte jeg 200 for på Finn. Hyllen med skap i hjørnet, der Ole Brum sitter, betalte jeg en hundrelapp for. Hyllen på veggen som bamsene sitter på var gratis. Wallstickern med apekatten og sommerfuglene betalte jeg under 40 kroner for på eBay. Bord og stoler fra IKEA var Lille A så veldig heldig å få i toårsdagen fra Tonje med familie. Amelia-opphenget fikk hun i toårsgave fra min herlige vertsmor jeg en gang bodde hos i USA, Sherrill. Den kom i posten dagen etter at rommet var klart, så det var et morsomt sammentreff og en veldig koselig gave. Lampen har vi arvet av fineste @kreativvims, og leker….ja, det hadde vi fleng!

Så ja, et fint barnerom kan fikses også med trangt budsjett. Det dyreste var et lass av allergivennlig maling (der gikk det med noen tusenlapper altså), og gulvteppet jeg ga 699,- for på IKEA.

Selv ble jeg superfornøyd. Det samme ble lille A. Hun lyste opp, og det tok ikke mange minutter før «leke (på) rommet mitt» ble en ny favorittsetning.

Mammahjertet smeltet. Man blir jo så glad selv av å se hvor glade barna blir.

Tenk, snart – veldig snart – er hun to år. En stor, liten jente fyller år – og er så klar så klar for KRRRRONE! Hjelp til å forvandle dette gamle, grusomme, overfylte kottet (for det var det vi hadde brukt det som) til et nydelig , lite barnerom – ja, det er garantert den aller største gaven for en liten jente. Og mammaen. Takk Tonje – vi er supertakknemlige! ❤️❤️

6 kommentarer

 1. Hei! Ble kjempefint! Og ja hurra for han godeste finn. Vi slapp heldigvis å pusse opp opp rommet til min snart 2 åring, men oj så mye vi måtte rydde. Det var blitt til en bod/vaskerom/garderobe. Han ble så stolt når vi viste han det rydda rommet med møbler og lekene hans. Ha en super bursdag, når den dagen kommer. Gratulere til både mor og barn <3

  1. onskemamma

   Ja, her var det rot opp til lårhøyde i boden. Vi var så ivrige etter å starte at vi helt glemte å ta bilde av det. Det var sykt mye å rydde….og det må jo fortsatt ryddes videre fra der det endte opp. Hehe! Men det var verdt akkurat det stolte, glade uttrykket du også så.

 2. Så himla fint det ble! Der kan hun kose seg masse fremover Finn og gjenbruk rocker!

  1. onskemamma

   Tusen takk Lone! Finn er genialt! Og miljøvennlg.

 3. Sherrill

  I love it!! So sweet. ❤

 4. Så fint! Er det plass til senga hennes også der inne?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *