Gurigurimalla! Nå gjør vi det faktisk.

2020, året for store livsendringer. Virkelig store.

Etter hele 25 år i hovedstadsområdet, og mer enn 10 år i samme arbeidsfelt, hopper vi i det. Mor i familien (det er meg altså) har sagt opp både jobb og leilighet.

Vi flytter!

Herlighet, vi flytter faktisk. Hvor vi flytter? Til byen der mormor bor. Bitte litt lengre sør, men ikke akkurat Hellas. Vi pakker sakene, og flytter til Skien. Fordi familie er det viktigste av alt, og fordi jeg tror det er noe bra i det å få vokse opp på et mindre sted – et sted der det er kortere avstand mellom både aktiviteter og mellom folk.

Avgjørelsen har ikke vært enkel å ta, og jeg har brukt veldig lang tid på å bestemme meg. For det er ikke bare-bare å forlate både jobb og kjente mennesker etter så mange år. Kommer vi til å få oss et nytt nettverk? Hvordan blir det å etablere seg er nytt sted som en enslig forelder? Vil vi trives? Er det rett beslutning?

Finner vi en fin og trygg barnehage til dette fantastiske mennesket her? Det fineste mennesket jeg kjenner. Hvordan i all verden blir det for henne å plutselig bli flyttet fra det livet hun kjenner?

Og hvordan i all verden flytter man egentlig, når man har samlet opp 25 år med aaaalt for mange ting, er i full jobb med pendlervei og har fullt ansvar for en toåring samtidig. Dét lurer jeg på. Veldig!

Har du noen gode flyttetips? Da tar vi i tilfellet gjerne i mot dem med takk, bukk og neiing. Hjelpes, vi gjør det faktisk. Vi flytter!

12 kommentarer

 1. Cathrine H.

  Velkommen til Skien

  1. onskemamma

   Tusen takk – så koselig!

 2. May-Britt

  Søsteren min flyttet fra Tyskland til Norge, for å være nærmere familie. Hun var også helt alene med et barn. Hun hadde mistet jobben også da. De er lykkelige i Norge fremdeles ☺️

  1. onskemamma

   Så godt å høre!

 3. Å bli kjent med nye mennesker når man har barn er lettere. Og du virker som et fint og sosialt menneske. Så dette tror jeg vil gå helt fint. Heldige er mormor som får dere nærmere seg. Fint å dele hverdager også og ikke bare helgebesøk vinn-vinn <3

  1. onskemamma

   Ja, vi gleder oss til å dele hverdager. En tirsdagsmiddag. En torsdagstur. Og jeg gleder meg enormt til å slippe å pakke opp hele bilen hver gang vi skal besøke mormor. Vi håper det skal bli fint, og at vi finner nye venner. ❤️

 4. Ja dette blir en spennende ny reise som jeg er helt sikker på at dere to flotte klarer helt fint. Blir trist for oss som sitter igjen her og ikke får treffe din kompetanse :-( fryktelig egoistisk men dog sannheten. Masse lykke til

  1. onskemamma

   Herlig! Takk for det Hege. ❤️
   Sånn faglig kommer jeg til å finnes på https://www.psykologavantis.no/ så jeg forsvinner heldigvis ikke helt ut av fagfeltet jeg elsker. Jeg er mer bekymra for å gå glipp av kafébesøk og koselige samtaler.

   1. Og jeg elsker allerede http://www.psykologavantis.no
    Ønsker dere virkelig bare alt godt❤️ Skjønner og støtter valget ditt veldig kjære Tina

 5. Liv Lofthus

  Velkommen til Skien! Vi flyttet hjem igjen for noen år siden, etter flere år i hovedstadsområdet. Flyttet av de samme grunnene som dere, og er så fornøyd med det. Verken Skien eller jeg er samme som da jeg flyttet herfra etter videregående nå opplever jeg at Skien har masse å by på, og en veldig fin plass å bo med barn. Lykke til!

  1. onskemamma

   For en deilig melding å starte dagen med! Takk. ❤️
   Snakket faktisk om akkurat dette med en venninne i går kveld. Hun sa «Tenk, så deilig det skal bli når dere er på plass.». Jeg svarte: «Tenk om vi har tatt feil valg ved å flytte.» Så tenkte jeg en del på det (igjen) utover kvelden og tenkte nettopp det – at Skien jammen har blitt en bra by, som vi gleder oss til å bo i.

   Jeg var sikkert på at jeg aldri skulle flytte tilbake dit, men nå tenker jeg at byen har det aller meste – både for store og små. Badeland, lekepark, stoooor skøytebane, skog og mark, ny bowling, godt kulturtilbud, liten bystrand….og ikke minst nærhet til alt av aktiviteter og kortere avstand mellom folk.

   Innrømmer GLATT at jeg er nervøs med tanke på å skulle bygge opp nytt nettverk, men gleder meg til det jeg tror blir en mer aktiv hverdag med mye mindre tid brukt i bilkø.

 6. Vi flyttet også ganske kort tid etter vi ble foreldre «hjem» (hvertfall mitt hjemsted) til Stavanger. Etter 15 år i hovedstaden.. Hadde mye de samme tankene som deg. Men jaggu har det ikke gått over all forventning. Nå har vi bodd her ett år og byen har alt man trenger og faktisk benytter seg når man er forelder. I nabolaget er vi blitt invitert inn i Facebook – gruppe og der inviteres det til ulike samlinger og treff. Man får jo også så veldig mye mer for pengene – hvilket også var en grunn til at vi flyttet. Vi vil at barna skal kunne ha litt plass – også når de blir litt større , til å invitere venner hjem etc. Slik plass får man ikke i Oslo for mindre enn titalls-millioner kroner. Jeg er helt sikker på at du skal klare å finne deg noen gode venner der og trives. Just do it. Det er også en god ting å bli kjent med nye mennesker.

  Også er det jo mulig å flytte på seg igjen -evt til Oslo når din lille A er blitt voksen :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *