Bunkrer opp med kosttilskudd

I dag har jeg vært på lørdagslunch med en venninne og vakreste lille Olivia, som bare har vært i verden i fem måneder. Veldig koselig å treffe både stor og liten! Så da har vi skravlet, spist, drukket grønne smoothies og kost oss masse. Jeg har hatt den lille, vakre frøkna på fanget, snust inn duften av baby, og kjenner at jeg håper veldig at det blir min egen baby jeg kan snuse inn duften av etter hvert. Veldig! Og som jeg kan rynke på nesa av når det gjelder skifting av babybleier med både, sort, brun og grønn dymamitt.

I denne prosessen har jeg heldigvis noen venner. Ellers ville det vært umulig tror jeg. Noen er gamle venninner som er mødre, noen er andre ønskemammaer (akkurat nå både med og uten barn i magen) og noen er kollegaer – som da ofte er psykologer, leger og annet helsepersonell. Sånn er det å jobbe i helsevesenet.

Så får jeg noen råd da, om hva som er lurt å ta av kosttilskudd før ferden etter hvert går mot Danmark. I dag fikk jeg et par nye råd, fra min kloke venninne som også er lege.
Jeg er lutter øre, og har nå kjøkkenbenken full av ønskemammatilskudd.
Sånn ser det ut per i dag:

Hvordan er det med dere som har fått barn? Forberedte dere dere med litt sånn ymse tilskudd dere også? Forlat er jo et must, og jern og vitamin D for meg som mangler noe av det, men her sklir det nedpå med et lite arsenal av andre anbefalte tilskudd også.

Håper de kan byttes ut med duften av baby etter hvert!

8 kommentarer

 1. Anonymous

  Jeg har ikk fått barn, men jeg har vært hos legen og tatt masse blodprøver, alle verdiene var fine. Det meste kan dekkes med et godt kosthold, ser det ut som. Men det høres lurt ut å ta tilskudd om du har fått påvist mangler av ulike slag.

 2. Ja, folat er vel det eneste alle som ønsker å bli gravide er anbefalt å ta. Ellers går man vel gjerne ut fra blodprøveresultatene. Denne er ok:
  https://m.helsenorge.no/#/Helseogsunnhet/For-du-blir-gravid

 3. Anonymous

  Wild jam, er ikke det noe innenfor det mer «alternative» – og som påvirker hormonbalansen din? Tror jeg ville spurt de legene som er spesialister om dette er lurt å ta i forkant av de medikamentelle hormonbehandlingene du nødvendigvis må gjennom før du skal » i ilden». .. Ellers er det vanlig vitaminer du har kjøpt, som sikkert er vel og bra, hverfall om du mangler noe av det. 🙂

 4. Wild Yam ville jeg også vært forsiktig med. Ellers så tenker jeg at bidronninggele ikke skader, men jeg er usikker på om det virkelig har noe for seg. Når det gjelder folat, så har ikke det noe med sjansene til å bli gravid slik mange tror, men dersom du har for lavt folatnivå, så øker det risikoen for at barnet skal få ryggmargsbrokk. Jern, d-vitamin og omega3 trur jeg er veldig lurt.

 5. Når det gjelder folat har forskning vist at økt mengde folat øker sannsynligheten for å få tvillinger Ønskemor, så effekten strekker seg ut over det å senke risikoen for ryggmargsbrokk sier legene. Og de hører jeg på vettu :o)
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-62918/Why-folic-acid-lead-twins.html

 6. Ja anonym, wild yam er på den alternative siden. Det samme er bidronninggelė mener jeg. Flere har hatt god effekt av det mener de, og så lenge det ikke er til skade lener jeg meg gjerne litt til placeboeffekten altså :o) Lege er selvsagt konferert – flere stykker også.

 7. Anonymous

  Ja, det kan påvirke hormonene i den ene eller annen retning, og når man prøver hjemme så kan det vel for noen slå positivt ut, men har også hørt at de fleste spesialister fraråder kvinner under fertilitetsbehandling og klusse med hormonene på egen hånd. Når de da får behandling på sykehuset kan en ellers vellykket medikamentell hormonbehandling mislykkes på grunn av at man har tuklet med det selv. Hormonbalansen er følsomme greier, men ja..hvis du har spurt legene på maigård om det er greit og fått klarsignal derfra så er det vel greit. Men jeg tror ikke jeg ville gjort det.

 8. Anonymous

  Du bør i alle fall ikke ta Wild Yam før eggløsning, men det vet du sikkert.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *