Hverdagslykkelige alenemødre

God morgen!
Det er tidlig lørdag, og jeg har egentlig ikke stått opp enda. Slumrer på sengekanten med nyheter på iPaden og te på nattbordet. Det er deilig med helg!

I dag våknet jeg til denne saken på VG nett, som jeg ble glad for å lese.
Ok, så er 16 dybedintervjuer kanskje ikke verdens sterkeste forskningsdesign, men kvalitativ forskning gir oss også god kunnskap. Dagens overskrift er:

Ny studie: Alenemødre er like lykkelige
Pjuh! Kjente at det ganske enkelt var fint å lese. Jeg har aldri hatt noe ønske om å bli alenemamma. Jeg har fortsatt ikke noe ønske om å bli alenemamma. Men nå er livet sånn at om jeg skulle være så utrolig heldig å få barn, så er det akkurat det jeg blir.
Som mange av dere har fått med dere er jeg en tenker – og en litt (mye) bekymra sådan. Da er det fint å lese positive forskningsresultater som dette.

Saken inneholder et intervju med dennen damen, Thale Juul, som er alenemamma for Mia.
Alenemamma Thale sier : «Jeg føler meg lykkelig og takknemlig hver dag.» Thale Juul mener at hun på mange måter kan ha det bedre enn de som lever i parforhold med barn.
«Det er lite grunnlag for krangling. Det skjer masse rundt oss, vi er glade i å gjøre ting sammen, og det passer oss veldig bra at vi på mange måter har friheten til å gjøre det vi vil – når det passer oss», sier Juul.

Jeg tror det er ekstremt krevende å være alenemor. Jeg tror det er bedre å være to foreldre enn en enslig – i alle fall hvis forholdet fungerer bra. Men jeg kjenner på en stor forventningsglede over at kanskje – kanskje, hvis jeg er veldig heldig, får jeg mulighet til å dele massevis av små og store gode opplevelser med et nytt, lite menneske. En gang i fremtiden.
Jeg blir litt lykkelig bare ved tanken. 

Her er artikkelen i VG.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/foreldre-og-barn/alenemamma-thale-foeler-meg-lykkelig-og-takknemlig-hver-dag/a/10147854/

Den oprinnelige artikkelen er forresten å finne i Journal of Happiness Studies.
Det synes jeg var et utrolig bra navn på et tidsskrift!  :o)
Ønsker dere en fin helg. Her på Østlandet skinner vårsola allerede.

1 kommentar

  1. Anonymous

    Tror dette er veldig individuelt, og også avhengig av egen innstilling. Min mor var foreksempel en bitter og ulykkelig alenemor, dog trodde hun at hun skulle være lykkelig gift alle sine dager, da familieforøkelsen startet. En annen mediepåstand er jo også at single og barnløse er like lykkelige som andre. Igjen, det beror vel på hvem skoen trykker på. Som selvvalgt potensiell singlemor, så tror jeg bare man må hoppe ut i det med begge beina, gjøre sitt beste og se hvor det går. Ikke helt ulik tilnærmingen til andre problemstillinger, som folk flest møter flere av i løpet av livet. Skjønner at du grubler mye på dette, men tror kun det er i praksis du eventuelt vil finne svar. Tror rett og slett bare du må ta ting som og når de kommer, underveis i denne prosessen. Det viktigste er at du stadig tar de små og større skrittene, i beste tro og mening. Da tror jeg du ligger godt an.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *