Ønskemamma på gresk ønskegravidehandel

Heisann!
Livet her i Hellas er fortsatt deilig. Veldig deilig!
Denne andre og siste ferieuken har jeg fått besøk av tre nordboere, så det er veldig fint. Det er deilig å være alene, men ikke sånn kjempelenge om gangen. Så nå var jeg overvettes klar for selskap gitt.

Håper veldig på at dette er siste gang jeg er her som bare meg. At neste gang må det være sammen med et lite barn – i magen eller på armen. En liten pjokk som kanskje ville bli (i alle fall nesten) like glad i Hellas som jeg er.

Alt er jo helt i det blå og det uvisse i forhold til om det blir barn for Ønskemamma, men i det minste må jeg jo planlegge for at det skal gå bra. For at det skal bli. Så det gjør jeg. Derfor har jeg vært på medikamenthandel her nede i Hellas. Det er jo et lass – et kjempelass – av medikamenter på listen jeg har fått fra Maigaard fertilitetsklinikk.
Mange av medikamentene er kjempedyre.

Så da sjekket jeg med Maigaard om det var noe jeg kunne kjøpe når jeg først er i Hellas. Det var det. Etter egginnsett må jeg gå på et medikament som inneholder progeseteron. Det skal hjelpe til å holde på egget. Det må man gå på i alle fall i 14 dager, frem til testdag. Hvis man tester positivt er det ønskelig å fortsette med det medikamentet (og muligens et til tror jeg) frem til uke 12 av graviditeten. Det gjør man i Hellas.
Og noen ganger i Danmark/Norge.

Så er det sånn at det medikamentet er så dyrt i Norge, at klinikkene ofte sier at 14 dager er nok. I alle fall er de beskjeden jeg fikk fra Maigaard. Det koster 585 kroner for 14 dager i Norge tror jeg. For 10 uker ville det bli 11 700 kroner. Her i koster samme medikament (synonympreparat i Norge, men akkurat det samme som brukes flere andre steder) i underkant av 1000 kroner for 10 uker. Yepp! Mer enn ti tusen kroner mindre altså. Så da har jeg vært på apoteket, og handlet inn for 10 uker. Selvsagt etter avtale med, og bekreftelse fra, Maigaard. Må jo holde meg på den lovlige siden.

Tester jeg negativt trenger jeg jo bare to ukers forbruk, men den sjansen er det virkelig verdt å ta. Ti ukers forbruk ble 14 pakker med tabletter. Så da har jeg straks en del mindre plass i feriekofferten gitt. Det ble i grunn hele årets feriehandel. Litt annerledes enn alle andre ferieshoppinger jeg har bedrevet. Det er helt sikkert.

Sånn er det å være på ønskegravidestadiet :o)

4 kommentarer

  1. Åh jeg håper så veldig for deg! Det blir så spennende å se en miniTina <3 Kos deg fortsatt i Hellas. Klem

    1. Alle fingre krysses! Hellas er deilig! En dag igjen – bare å nyte i vei.

  2. Anonymous

    Men… Hvis du blir gravid, så kan det jo også hende det blir en jente…? Lurt å spare penger der man kan. Men det koster heldigvis mindre enn 11 700 for progresteronstøtte i Norge, i alle fall når det gjelder Crinone. Rundt 3 000 for 10 uker, sånn rundt regnet, får jeg det til å bli. Men uansett en kostbar prosess, dette. Håper du koser deg fortsatt på ferie!

    1. Ja, håper jo veldig på en jente egentlig…..selv om jeg alltid har sagt jeg skal ha tvillinger med en av hver. Hehe! Får jo dessverre ikke kjøpt slikt på butikken. Eller heldigvis. Jeg har tenkt på pjokk som et kjønnsnøytralt ord, med det er det jo egentlig ikke. Det er jo egentlig en hannkjønnsform. Må forberede med på en pjokk da. Alt ønskes varmt velkommen altså – uavhengig av kjønn og farger. Nyter den siste feriedagen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *