Ønskemamma på Bergenstur, omgitt av IVF-damer

Denne uka er Ønskemamma i Bergen på kurs. Selvsagt med Q10, folat og diverse annet i bagasjen. Jadda. Her har vi røde Q10 Ubiquinol, brune jernkapsler, orange bidronninggelė, liten gul folat og grønne kapsler med supervitaminer – som er
Two-Per-Day fra LifeExtention*Europe. Sistnevnte anbefalt av selveste Fedon Lindberg, og han hører jeg på. Two-Per-Day inneholder sånn cirka absolutt alt kroppen trenger av vitaminer og mineraler, med unntak av jern og kalsium, så da investerte jeg i dem. Klikker du på det lilla navnet kan du lese mer om dem om du vil. Når jeg tenker meg om inneholder de 400 mikrogram folat også, så da får jeg kanskje la den lille gule ligge.

Uka startet med en aldeles fantastisk båttur på Lysefjorden, med en gravid venninne og to flotte damer til. Hun ble gravid på sitt andre IVF-forsøk i Hellas, og har termin i oktober, så da var det selvsagt mye å snakke om.

Jeg elsker sol og sjø, og Bergen og Os viste seg virkelig fra sin beste side på mandag.
Jeg visste ikke at vi skulle på båttur, så det var flaks at kameraet var med på turen.
Vi tøffet og freste rundt i timesvis – båt gir en deilig frihetsfølelse. Ole Bull sin villa så vi også. Der gikk vi i land en tur. Så mistet jammenimeg Ønskemamma brillene sine (nope, ikke de billige solbrillene dessverre, men de faktiske brillene) på dypet når hun skulle hoppe tilbake i båten. De sank fort gitt! Blopp, blopp, blopp. Så nå svømmer det forhåpentligvis en litt nerdete fisk med briller på fornøyd rundt i Lysefjorden.
Dette bildet tok jeg fra båten. Sommeridyll!

Før jeg mistet brillene hadde kontantene mine forsvunnet på Gardermoen. Er redd det skjedde da jeg ble stoppet lenge i en stikkprøvekontroll, og sikkerhetsvakten brukte lang tid på full kroppsvisitering fra alle sider, undersøkelse og gjennomlysning av sko etc – mens veske og lommebok jo hadde sust gjennom slusen for lengst. Jeg måtte stå med ryggen til verdisakene mine under ransaking, og kjente at jeg ble stressa. Sukk altså!
Det å bli frastjålet penger trengte jeg ikke nå. Veldig ubehagelig. Håper å høre fra Europeiske reiseforsikring snart – meldte saken inn på mandag.

Men bortsett fra tap av både briller og penger var det sol, sjø, sommer og godt selskap. Dagen ble avsluttet med hjemmelagde vafler og iskald frappé. Med både en annen halvgrekerinne og flere norske, sterke Hellastilhengere som selskap. Nesten som å være tilbake i Hellas. Lite å klage på i den store sammenhengen altså.
Vi hadde det fint, hadde vi ikke?

Kurslederen min denne uka har faktisk også barn unnfanget ved IVF i Athen – tvillingjenter. Hun var en del eldre enn jeg er nå da de til slutt ble født. Det gir håp. 
Så temaet prøverør/IVF, hormoner, barn, gleder og sorger er med meg hvor jeg enn går nå kjennes det som. My head is spinning!  …..men nå er det jo helst kursinnholdet jeg må tenke på – i alle fall mellom klokka 09 og 17. Jeg innrømmer gladelig at det ikke er helt lett å konsentrere seg bare om fag akkurat nå….

9 kommentarer

 1. Så utrolig kjedelig å bli ranet på den måten – ganske ironisk at det skjer i sikkerhetskontrollen…. Du har visst blitt en liten pillepopper i en periode, men vi får tro det gjør nytten 🙂 Jeg bodde en kort periode mellom Os og Bergen, så dette er min gamle neighbourhood du beskriver. Vakkert, vakkert. Høres ut som du koser deg, fortsett med det!

  1. Hvorfor står det forrresten under blogg-feeden fra Hjertets lys at det er over to måneder siden siste innlegg? Jeg oppdaterer jo jevnlig. Nok et bevis på at Blogspot ikke liker meg! (selv om jeg endelig fikk lov til å kommentere hos deg nå)

 2. Yepp, a pillpopper I am. Anything for å avskrekke mine gamle rynkeegg altså. 😀
  Har du bodd oppi her? Du eier en fin regnjakke da skjønner jeg. Hmmmmm….vet neimen ikke hva blogspot har mot deg altså. Kanskje hun er sur for at du ble gravid først selv om du er yngst…? Enda jeg har sagt at Alva er fantastisk. :o) Skal godsnakke med henne jeg. For blogspot er vel ei jente?

  1. Jeg bodde på Kalandseidet, i Fana. Har faktisk fullt skallutstyr fra Norrøna, måtte ha det siden jeg jobbet utendørs i barnehage i Søfteland. Aldri opplevd makan til møkkavær 😉
   Begynner å lure på om Blogspot er en mann, som er sur på meg fordi jeg har gjort hans tjenester overflødige og skaffer barn på egenhånd… Ser fortsatt at jeg er på 3 mnd gammel dato i bloggoppdateringen. *snøft*

  2. Har du bodd oppi her ja. Da er du bedre trent på dårlig vær enn meg :o)
   Nå tok jeg faktisk bort bloggen din og la den til igjen. Tenkte at det ville hjelpe, men nei da…..ser ut som du ikke har oppdatert på tre måneder, og for te måneder siden var jo livet ditt faktisk veldig annerledes enn i dag…. 😀

 3. Anonymous

  Ble kurslederen din gravid med IVF i Hellas med egne egg? Det er jo mange som benytter seg av eggdonasjon..Altså både egg og spermdonasjon i ett..

 4. Du det har jeg også lurt på, men ikke spurt. Det er ikke dobbeltdonor, for hun var ikke singel, men om det var eggdonasjon – det vet jeg ikke.

 5. Anonymous

  Ok, da var det nok eggdonasjon. Hvis hun ikke trengte donor fra en mann, hvorfor ta IVF i Hellas da liksom? Mange som benytter seg av dette og drar til utlandet for å gjøre det. Dobbeltdonor også. Du har ikke vurdert dette om ikke drømmen om biologisk egne barn blir oppfylt?

 6. Du, de gjorde det i Hellas fordi mannen hennes var gresk. Athen skal være langt fremme når det gjelder IVF, så hvis en av partene er gresk er det et naturlig valg. Jeg har en norsk, gravid venninne som også har vært i Athen. De gjør ting litt annerledes der ser jeg.
  Enn så lenge tenker jeg ikke på dobbeltdonor som en mulighet. Jeg tror jeg ville synes eggdonasjon var veldig vanskelig. Men hvem vet hva jeg mener om et års tid…?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *