Pjuh! Happy Sunday nok en gang.

O happy day! Happy Sunday.

Puster litt lettere etter mail fra Maigaard, som bl.a inneholdt dette:

Kære Dig.
Du bliver nødt til at være tålmodig.
Klinikken er lukket, men jeg sidder og arbejder med mails. Vi har vel fået 130 mails over blot 2 dage. De kan ikke besvares på en og samme tid af blot en person.m. Jeg får sendt en plan til dig i dag, men jeg må tage mails i den rækkefølge de indløber. Det må du have forståelse for.
Alt materiale er sendt som ordinær post, da recepterne skal være originale.
Posten er fremme i starten af næste uge.

Med venlig hilsen
Maigaard Fertilitetsklinik

Pjuh! Puster lettet ut. O Happy day altså!


Det er for øvrig enkelt for dem som vet hva som skjer å si at man må være tålmodig og ha forståelse….. Det oppleves dog ikke fullt så enkelt i den andre enden. 

Det er faren ved å jobbe med noe lenge – i helsevesenet eller andre steder. Det er fort å glemme at det som har blitt selvsagt og dagligdags for en selv, slettes ikke er det for pasienten/brukeren/kunden. At det som er en vanlig arbeidsdag for dem som jobber på en fertilitetsklinikk, handler om den viktigste beslutningen i livet for oss. Med ekstremt mye planlegging i forkant. Det tenker jeg at de hadde glemt litt ved å legge igjen det autosvaret de hadde på fredag. For man kan faktisk ikke forstå at man vil få svar når man får et autoreply der det står skrevet at man ikke kan forvente å få svar før 28.07. 

Når man lager en avtale om fertilitetsbehandling legger man opp hele planen etter den avtalen. Jobbkalenderen må ryddes, blodprøver og gynekologiske undersøkelser (som ikke kan være eldre enn tre måneder) må bestilles, tas og betales for, diverse kosttilskudd skal tas i lang tid, medisiner må kjøpes inn, man må begynne å tenke på hvordan man skal reise til Danmark og hvor man skal bo. Og mye mere til. For det er jo ikke sånn for meg, som det er for norske par, at prøverørsbehandlingen går under den vanlige egenandelsordningen og foregår på et sykehus i nærheten av der jeg bor. For å få til dette må jeg krysse landegrenser. Da handler det ikke så mye om tålmodighet tenker jeg, men redsel for at alt skal gå i vasken. 


Jeg prøver å tenke på akkurat det i psykologjobben min – hver dag. At et som er en vanlig arbeidsdag for meg, kanskje er den første dagen i livet den jeg møter planlegger å fortelle noen sin svarteset hemmelighet, noe sårt, vanskelig eller skamfullt. Jeg prøver å huske på at det aldri kan bli dagligdags – verken for den jeg møter eller meg selv. Noen dager lykkes jeg kanskje bedre enn andre, men jeg mener at det er en viktig tanke å ha med seg. Den tanken tror jeg den som laget autosvaret til Maigaard kan ha glemt litt – at for oss er dette langt fra dagligdags. Men – så lenge det ordner seg er det ikke så farlig. Today is a happy Sunday. Jodler bitte litte grann for meg selv  :o)

Jeg fikk heldigvis også svar på flere spørsmål jeg hadde sendt. Dette er noen av dem:


Hvilken dag skal jeg regne som SD1?
Første cyklusdag, SD1, regnes som den 04.07.14, det fremgår af den fremsendte plan.

Jeg vil gjerne prøve meg med Synarela fremfor Suprecur nesespray hvis det er mulig. 
Det blir enklere i forhold til arbeidsdagen min tror jeg, da det vel er tre spray i stedet for fire per dag med Synarela? Er det da veldig viktig at det går nøyaktig åtte timer mellom hvert spray? Slik at det f.eks bør sprayes nøyaktig kl 07, 15 og 23 – eller kan det eksempelvis være kl 0715:30 og 22? 
Der er lavet recept på 2 x Synarela. Der taget et pust når du står op og et når du går i seng. Den midterste dosis tages f.eks. kl. 15.00. Når der startes med Elonva reduceres til x 2 dagligt (morgen og aften). Fremgår af plan.

Skal det brukes Hjertemagnyl i tillegg til de oppsatte medisinene? 
Nej, du må ikke tage hjertemagnyl på grund af genfejlen.

Det var noen av svarene. Jeg liker at det står at jeg ikke skal bruke Hjertemagnyl.
Ikke fordi jeg ikke vi bruke det – jeg trodde nemlig det var nødvendig å bruke det i ukene etter innsett, så det kjennes litt stressende. Men samtidig liker jeg det, fordi de husker på genfeilen og har laget en plan spesifikt til meg – ikke en one size fits all plan.
Det føles betryggende.

Så da puster jeg ut så lenge, og begynner å vente på at Postman Pat skal komme med behandlingsplanen til uka en gang. I går snakket jeg forresten lenge på telefonen med tremenningen min, som er tobarnmor. Hun ringte, og håper på at det blir flere barn i familien. Veldig hyggelig med noen som heier fra sidelinja!  

God søndag til dere! Her skal dagen brukes til storrydding av kjøkkenet – sånn fra helt bakerst, innerst i alle skapene og ut. Noe skal man bruke den glade energien til. Tjoho! 


2 kommentarer

 1. Anonymous

  Hurra, da er du i gang, jo!

  Arrogant av klinikken å stadig henspeile til deg og din tålmodighet, men tror kanskje ikke du skal forvente så masse empati fra den klinikken så lenge de ikke er i komfortsonen sin. Fint at du ikke ga deg, men fortsatte å kjempe din sak, fortsett sånn!

  Når det gjelder IVF og hjertemagnyl, så har i alle fall jeg fint klart å bli gravid uten. Tror det er mange myter ute og går om dette preparatets påvirkning på graviditetsmulighetene. Ville ikke ha ofret det en tanke var jeg deg, og jeg vet at mange Fertilitetsklinikker heller ikke har denne medisinen med i sine standard behandlingsprogrammer.

  Ha en fortsatt god søndag 🙂

 2. Ja, anonym – de kunne jammenimeg godt spart seg gjentakende informasjon om at man må være tålmodig….

  Godt å høre at noen har lyktes med IVF uten hjertemagnyl. Mener at Maigaard vanligvis anbefaler det, og da kjennes det litt dumt å ikke kunne bruke det. Alle fingre krysses for at det skal kunne fungere likevel.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *