Fra ned til opp

Dagene flyr!
I dag er det faktisk aller siste dag av nedreguleringen. I morgen begynner oppreguleringen, eller stimuleringen som det heter på prøvrerørsspråket, og da skal jeg vel dras ut av overgangsalderen igjen. Juhu! Eller delvis….for jeg skal faktisk fortsette på Synarela nesespray, men fra i morgen skal den tas to ganger per døgn i stedet for tre. Så i stedet for klokken 07, 15 og 23 blir det fra i morgen kl 09 og 21. Det tror jeg blir deilig.

Stimuleringen starter med en svinedyr sprøyte kalt Elonva.
Det er en despotsprøyte som skal virke i seks dager, til den nette sum av kr 6462,-
Sykt! Elonva skal stimulere eggposene, slik at eggene vokser seg store og sterke.
Med den prisen håper jeg virkelig at den virker….!

Sånn ser den ut. Kan ikke si at jeg gleder meg.

Kommer som byggesett gjør den også, noe som ikke gjør det noe bedre. Litt som et IKEA- møbel. Heldigvis jobber jeg sammen med fine folk. En av dem er sykepleier Anita.
Hun har sagt hun kan sette dette droget av en sprøyte for meg i morgen. Da slipper jeg i alle fall å gjøre det selv. Den skal settes subcutant (under huden) eller inttrafettært som jeg kaller det, for den skal rett i mageflesket.

Samtidig med Elonva og Synarala skal jeg begynne på Prednisolon i morgen også.
Det er for å motvirke at kroppen skal støte fra seg et embryo etter innsett.

På kjøkkenbenken min fylles stadig flere ruter i skjemaet med gul markeringstusj. Nå er faktisk hele første halvdel av medisneringsplanen utfylt allerede. Wehoo!

Her kan du se hvordan Elonva skal se ut i praksis. Alt kvinner gjør altså….

Kan ikke si jeg gleder meg til i morgen, men det som må gjøres må jo bare gjøres.
Sprøytespissen er jeg ikke redd for, men jeg kjenner at jeg er engstelig for eventuelle reaksjoner på disse legemidlene.

Må bare satse på at del to av behandlingen går like fint som del en. Det skal settes mange sprøyter de neste to ukene, så det er bare å venne seg til det – først som sist.

2 kommentarer

 1. Anonymous

  Den mest vanligste og potensielt alvorlige bivirkninger er overstimuleringssyndrom. Du skal lytte på kroppen din og ta på alvor om den gir deg varsler (angst, økende smerter i rygg og mage + tissetrengt). Med få eggposer (som hos deg) tror jeg sjansen for dette er redusert, men du går jo på en kraftig stimuleringen. Ville ringt gynekologen (Huseby) over en lav sko var jeg deg, viktig å føle seg trygg. Tror det meste kan forutses ved hyppige kontroller.

  Du er heldig som får hjelp til sprøytesetting i morgen. Selv satt jeg der og satt 2-3 ulike sprøyter i kroppen med kunnskaper hentet ut fra diverse pakningsvedlegg. Det var absurd.

  Du får se på det som en styrkeprøve… Og det må jo til.

  Dette blir bare… veldig spennende. Masse lykke til 🙂

 2. Så flink du har vært som har satt alt selv!
  Jeg er glad jeg fikk hjelp med dagens Elonva, for den sprøyten der synes jeg var uhåndterlig altså. Men nå er det gjort for de neste seks dagene, så da blir det «bare! Synarela og Prednisolon disse neste dagene, men ellers den roligste fasen i medisneringen.

  Nei, med så få eggposer som jeg har er jeg fint lite redd for akkurat overstimuleringssyndrom altså. Det tror jeg skulle godt gjøres. Jeg er engstelig for allergiske reaksjoner, fordi jeg har hatt nioen skumle opplevelser, men nå gikk det bra med dagens injeksjon heldigvis. Det betyr at det ikke er mer medikamentell engstelse før Gonal F skal settes 3-6 dager neste uke. Da kommer jeg til å bli engstelig på nytt. Men det må jo bare til det også.

  Det nærmer seg…..håper jeg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *