Kan Ønskemamma snart reklamere for Blenda?

I dag er det DPO10 – eller ti dager etter egguttak. Ønskemamma roter rundt etter tidsmaskinen sin, og kunne godt tenke seg å spole en uke frem i tid. Eller faktisk kanskje helt til neste vår. Foreløpig har jeg ikke funnet den, men en gravid venninne har lovet å lete etter sin tidsmaskin i boden for meg. Håper hun finner den.  :o)

DPO10 altså. Dagen i dag  kalles også DP8,dt2 – altså åtte dager etter innsett av det Maigaard betegnet som et perfekt, to dager gammelt embryo. Men at embryoet så veldig fint ut, betydde jo på ingen måte at det måtte gå bra.
Ønskemamma er i dag på det som betegnes som dag syv i tabellen nedenfor.
Det er fordi jeg hadde 2-day, og ikke 3-day transfer, eller embryoinnsett.

3-Day Transfer

Days Past
Transfer (DPT)
 Embryo Development
 One The embryo continues to grow and develop, turning from a 6-8 cell embryo into a morula
 Two The cells of the morula continue to divide, developing into a blastocyst
 Three The blastocyst begins to hatch out of its shell 
 Four The blastocyst continues to hatch out of its shell and begins to attach itself to the uterus
 Five The blastocyst attaches deeper into the uterine lining, beginning implantation 
 Six Implantation continues
 Seven Implantation is complete, cells that will eventually become the placenta and fetus have begun to develop 
 Eight Human chorionic gonadotropin (hCG) starts to enter the blood stream 
 Nine Fetal development continues and hCG continues to be secreted 
 Ten Fetal development continues and hCG continues to be secreted  
 Eleven Levels of hCG are now high enough to detect a pregnancy 

Hvis lille embryo fortsatt lever skal det nå sitte fast. Jeg har min tvil, fordi jeg de siste dagene har hatt velkjente (dog ikke så kjære) eggøsningssmerter fra høyre eggstokk. Som jeg har hver måned.
En del prøvere får enten en nesespray eller en sprøyte seks dager etter egginnsett for å hindre nettopp ny eggløsning. Det fikk jeg ikke, da Maigaard mente det ikke var nødvendig. Akkurat nå kjennes det som om det kanskje ikke var en god vurdering.

Ved en graviditet er det hormonet hCG, human chorionic gonadotropin, som slår ut på graviditetstester. Det er det samme som er i eggløsningssprøyten Pregnyl. Etter at man setter den vil man derfor ha positiv graviditetstest i opp mot ti dager – gravid eller ikke.
Så tester man seg den første uka etter innsett av egg er testen sannsynligvis positiv.
Jeg tok en sånn test på DPO8, som var åtte dager etter eggutak, og 10 dager etter at eggløsningssprøyten var satt. Da var testen blitt negativ, som forventet.

På DPO10, som er i dag, er det en del som får svakt positive tester hvis de er gravide.
Så det kunne ha skjedd i dag, selv om offisiell testdato ikke er før om seks dager. Min test er så langt Blendahvit – såpass hvit at Lilleborg nok ville være aldeles henrykte:

Ikke snev av utslag på dagens test. Det er selvsagt for tidlig å konkludere riktig enda, som jeg er ganske sikker på at noen av dere kommer til bemerke. At det er litt for tidlig vet jeg selvsagt, men jeg kjenner flere prøvere som fikk utslag på sine tester fra DPO10. Så jeg tar en test hver morgen fremover, og ser hva som skjer. Eller ikke skjer.

Så enda er det litt for tidlig å konkluder med at det ikke gikk, men er det fortsatt ikke snev av utslag på søndag er det nok bare krumme halsen og gjøre seg klar til å gå rett på en ny runde. I am ready. Ikke fordi jeg vil, men må man så må man.

Eventuelt kan jeg gå for pandastrategien. Det er kanskje flere enn meg som har lest om pandabjørnen Ai Hin de siste dagene – pandaen som lenge spilte gravid for å få tilgang på mer mat og bedre forhold. Smarting!Historien kan du lese her. 
Er testen like blendahvit på søndag og mandag skal jeg leve en dag eller to i pandaland.
Så rett tilbake på hesteryggen. For jeg har ingen planer om å gi meg enda.
Men først krysser vi fingre 2-4 dager til. 

7 kommentarer

 1. Anonymous

  Jeg lo godt av pandaen, for en smarting! 😉

  1. Very smart! Tror jeg skal gå for samme strategi – i det minste en dag eller to. Hehe!

 2. Anonymous

  Du kan ikke få eggløsning igjen før mensen kommer. Synarelaen blir gitt for at festingen til livmor skal skje lettere slik jeg forstår. Den blir ikke gitt for å hindre ny eggløsning. Det vil uansett være umulig når du allerede har hatt eggløsning og med så høye progesteronverdier som prog.støtten gir og gule leger som også produserer progesteron.

 3. Anonymous

  Hei 🙂 så gøy å komme over bloggen din, reiser selv til maigaard om cirka 4 uker så veldig spennende å lese om ditt forsøk 😀 skal følge med videre her og krysser fingrene for at det kommer bilder av mange fine positive tester her snart 😀

  1. Å, så spennende! Blir det din første tur til Maigaard, eller har du vært nede flere ganger? Hvis det er første gang kan du glede deg. Fin by – flott klinikk!

  2. Anonymous

   Første tur ned så er veldig veldig spent, etter p ha lest bloggen din føler jeg meg veldig trygg på at jeg har valgt riktig da, virker som om de tar godt vare på pasientene sine ja 😀

  3. Ja, der kan du føle deg trygg. De snakker skikkelig med pasientene sine. Det tenker jeg er helt nødvendig i en slik prosess. Gled deg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *