Skummelt! Skummelt – og så litt spennende

Så har det blitt onsdag 8.oktober, og denne graviditeten er 9+2. Håper jeg.
I morgen kveld skal jeg faktisk på en ekstra, uplanlagt, ultralyd hos gynekolog Huseby for å se om alt ser bra ut…..eller om det ikke gjør det. I helgen var jeg nemlig uheldig å få et døgns matforgiftning – av en matrett jeg kjøpte i Sverige.

Uff! Da tenkte jeg at dette – dette gikk kanskje ikke bra.
Så hørte jeg med Huseby på tirsdag hva han tenkte, og i morgen blir det altså ultralyd.
Tenk om det er slutt? Allerede. En veldig, veldig, veldig skummel tanke.
Det vil helst gå bra heter det vel, men jeg kjenner at jeg er skikkelig nervøs.
Svaret får jeg i morgen kveld. Det blir mange, lange timer frem dit.

For en annen ønskemamma har graviditeten dessverre nå tatt slutt – to måneder inn i forløpet. Veldig trist Det som begynte fint, endte alt for fort.

Det finnes ingen garantier. Så kvelden i morgen er jeg nervøs for. Men først i morgen skal jeg på glukosebelastning på Rikshospitalet. Sukkerbelastnigstest altså.

Det tas normalt en slik test i uke 24-28 i av graviditeten en gang, for å undersøke om den gravide har utviklet svangerskapsdiabetes. For meg, som har bedt om ekstra fokus på mine ekstra kilo, tas det en glukosebelastning nå også. Sånn at de skal ha noe å sammenligne med når neste test kommer. Hvis neste test kommer.

Garanterer at det blir lite søvn i natt. Ikke på grunn av glukosebelastningen altså.
Det er bare yakki og kjedelig. Blodprøve tas. Tre desiliter med klissete og supersøtt sukervann som smaker yaiks og store grøss drikkes fort, og så tas det nye blodprøver to timer senere. Så da får jeg sitte der og blomstre på Rikshospitalet noen timer på morgenkvisten, før jeg skal på jobb på nabosykehuset etterpå.

Så sukkertest er ok. Men den ultralyden, den kommer til å gjøre meg nervøs. Supernervøs! Føler at jeg trenger både firkløver og marihøne i morgen.

Ellers skjer det etter planen spennende ting med bloggen en eller annen gang i november. Da lanseres United Bloggers, og der er Ønskemamma en del av laget. Sammen med Suzanne Aabel, Ina-Janine Johnsen, Vibeke Lugg, Espen Hilton og mange andre.
Så da får bloggen etter planen en oppgradering og ny look. Spennende!

Leter du opp United Bloggers på Facebook ser du noen av oss der. United Bloggers presenterer nå en ny blogger der per dag, og i dag var turen kommet til Ønskemamma.

Når den nye bloggen etter hvert lanseres får jeg ny mailadresse også tror jeg, men enn så lenge er jeg alltid å treffe på onskemamma@gmail.com. Og der hender det jo at jeg snakker med noen av dere bak kulissene. Det er hyggelig.

Kryss fingre for meg i morgen da!

20 kommentarer

 1. Anonymous

  Jeg har aldri skjønt den glukosebelastningen, er ikke den sukkerdrikken en belastning i seg selv??

  1. Hehe! Det kan du si, men det er nok en langt større belastning for mor å barn å gå rundt med ubehandlet diabetes. Så den testen tar jeg med glede to ganger.

 2. Skal krysse fingrer og folde hendene for deg i morgen. Håper inderlig alt står bra til med spiren.
  Vennlig hilsen Elisabeth

  1. Håper inderlig på det samme!
   Fingers crossed.

 3. Anonymous

  Lykke til i morgen 🙂

  1. Takk for det. :o)
   Sukkervann er inntatt i alle fall.

 4. Anonymous

  Det vil helst gå bra, tenker på deg ! klem L

  1. Det heter seg det ja. Får tro det beste.

 5. Anonymous

  Tenker på deg ♥

  1. Takk. Det trenger jeg.

 6. Veldig spent på oppdatering fra deg! Krysser fingrene for lille spire <3

  1. Lille spire er død :o)

 7. Tenker masse på deg nå. Pleier ikke kommentere her, men håper det går bra.

  1. Det gjør det dessverre ikke.

 8. Anonymous

  Håper det går bra med deg:-)

  1. Det går ikke bra dessverre. Ikke nå.

 9. Anonymous

  Håper alt er vel med spiren og mammaen 🙂
  Hilsen x-prøverører

  1. Den fineste lille spiren er død. Dessverre helt død.

 10. Anonymous

  Tenker på deg! Håper det går bra med spiren og deg!

  1. Det som ikke skulle skje skjedde.
   Dessverre. :o(

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *