Ny blogg – nytt håp.

Så har det blitt torsdag 18.desember 2014. Denne dagen har Ønskemamma gledet seg til. Dagen da bloggen har blitt flyttet hit til United Bloggers. Spennende og morsomt! Koselig at du er med meg over hit, og velkommen til dere som er nye lesere. Du som jeg kjenner fra før, hvordan liker du det nye utseendet? Det gjenstår fortsatt noen endringer før det blir helt som Ønskemamma hadde tenkt, men her må jeg vente på teknikken.

ønskebarn donorbarn prøverør baby ønskemamma donormamma gutt jente rosa lyseblå

En kort presentasjon for dere som ikke har fulgt med fra starten av – altså dette siste året. For dere som er nye her i dag, skal jeg legge ut lenker til noen sentrale, eldre innlegg etter hvert, så kan du jo oppdatere deg på de delene av historien du synes er spennende.

ØNSKEMAMMA er 41 år og veldig singel. Utadvendt – og litt sjenert. Snill og varm – men definitivt med egne meninger. Tankefull – og impulsiv. Stor og sterk – og liten og redd. Er voksen nok til å vite hvem hun er – og barnslig nok til å lage engler i snøen. Liker sommeren bedre enn vinteren – mye bedre! Drømmer om et stort kjøkkenbord med liv, prat og latter. Barnelatter og voksenlatter.

Kjernefamilen, den helt vanlige kjernefamilien, var ønsket. I den grad noe kan sies å være vanlig altså. Så har det ikke blitt sånn så langt i livet. Kjernefamilien, eller i alle fall en familie med både to voksne og et eller flere barn, er fortsatt ønsket. Det er det. Men så lander ikke alltid brikkene i puslespillet i den rekkefølgen vi ønsker oss. Livets puslespill. Og Ønskemamma har derfor innsett at dersom det skal være håp om egne barn, ja da må barn komme først, og mannen etterpå. Selv om det ikke var sånn jeg hadde tenkt at livet skulle bli.

Da Ønskemama ble 40 år bestemte hun seg for å gjøre en fertilitetsutredning. Å sjekke fruktbarheten altså. Den var det ikke noe i veien med sa gynekologen, men antall egg derimot…. Oooooo, antall egg sto det veldig dårlig til med. Det var faktisk nesten helt tomt på lager. «Du må bli gravid innen tre måneder!» sa gynekologen. Med et tonefall som om hun skulle ha bedt om en brødskive med gulost. Som om det ikke var noe som helst problem. Vel, det var det.

Siden det dessverre ikke finnes noen som helst mulighet for single å søke om adopsjon i Norge ( selv om det har sett slik ut på tv i høst er det altså ikke mulig), måtte fertilitetsbehandling med donor bli valget.

baby ønskebarn donorbarn ønskemamma donormamma gutt jente rosa lyseblå prøverør Danmark
Lurer på hva 2015 vil bringe….

Snørti tester, legetimer, utredninger, blodprøver, kosstilskudd – og ekstremt mange kroner – senere, satte Ønskemamma kursen mot Danmark for sitt aller første prøverørsforsøk. For single har ikke lov til å gjøre slikt i Norge. Det er lov i Finland, i Danmark, på Island, straks i Sverige, i Spania, Hellas…ja, det er lovlig i de aller fleste land. Unntatt vårt eget.

Dermed måtte Ønskemamma bli fertilitetsturist. Valget falt på Maigaard fertilitetsklinikk i Århus, og det første prøverørsforsøket skjedde der i august i år. Det er ikke så veldig langt til Århus, men det ble en veldig spennende reise.

Ønskemamma ble faktisk gravid. På første forsøk. O lykke! Det beste av alt hadde skjedd. Det ble 10 uker med underlig , forundring og stille lykke, før det verste av alt skjedde. En bitte liten stjerne sluknet. Og drømmen om en  ny fremtid knuste med den. Jeg tror man aldri helt kommer over tapet  av et barn, uansett hvor lite det er. Tiden leger ikke alle sår. Man må bare lære å leve med dem.

Nå har tiden kommet for et nytt prøverørsforsøk. Så sammen med ny blogg, er det nå et nytt snev av håp. Ukene med medisinering har allerede startet, og går alt etter planen blir selve forsøket i den første uken i det nye året.

Det måtte vel være fint å begynne det nye året med et gryende, lite nytt liv. Om det blir realiteten vet jeg jo ikke. Jeg kan bare håpe. Og du kan følge med Ønskemamma her på vegen, om du vil.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *