God jul fra Ønskemamma!

24.desember 2014. Det er definitivt jul.

jul glede juleønsker håp

Dette skulle ha vært en julaften med en mage som markerte over halvgått graviditet. Så ble det ikke sånn.

Dagen i dag skulle vært livets siste julaften uten barn. Det håper jeg fortsatt at det blir, men det er jo usikkert. Veldig usikkert. Det er en vanskelig dag i dag – en vanskelig høytid, fordi man blir minnet om det man ikke har. Det man ikke er en del av. Sånn er det for mange mennesker i dag. Forskjellene blir tydligere i høytidene, og julen er jo på mange måter barnas høytid.

Julepyntede barn og voksne fyker hit og dit. På vei til eller fra et av de mange famileselskapene. Små og store familier samlet rundt julebordet, rundt juletreet, julematen, gavene. Rundt hverandre. I felleskapet. For hvert år som går blir det vanskeligere og vanskeligere å være på utsiden av det.

jul familie sammen felleskap glede savn sorg julaften julete
Julefelleskap fra gamle dager.

I dag skulle jeg ønske mye var annerledes. Men jul blir det uansett, og Ønskemamma planlegger å kose seg som best hun kan med de menneskene som faktisk er her. De jeg setter pris på, og er takknemlig for at finnes i livet.

Ønsker deg og dine en koselig julefeiring.

Kos deg masse, og ta godt vare på de du har kjær.

Og kjære nissen: Ønskemamma sin ønskeliste er veldig kort i år, men samtidig vanskelig for dere på nisseverkstedet å snekre sammen.

ønskemamma ønskeliste ønskebarn donorbarn jul glede håp
Håper nissen leser Ønskemammas ønskeliste

Ønskelisten inneholder i grunn bare et eneste ord: Familie.

God jul alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *