Med Budstikka på slep

Det er torsdag kveld. Kvelden til en stille helligdag. I dag har jeg bare vært en liten tur på Elixia her jeg bor, og så har jeg ikke gjort stort mer etterpå.

Elixia Ønskemamma

Det er rart å tenke på at hvis alt hadde gått som det skulle så hadde jeg holdt et lite barn i armene nå. En vanskelig tanke, som har gitt en litt stille uke. Med tid for refleksjon.

Budstikka, altså Asker og Bærum sin avis, ringte Ønskemamma for litt siden og spurte om de kunne få lage en sak. De hadde lest om helsefarmen, og vet om ønskebarndrømmen. De sa de kunne tenke seg å lage en sak om det å være villig til å gå langt for å nå sine mål, eller for å stekke seg etter drømmen. Det synes jeg er et fint tema. Så på tirsdag denne uka hadde jeg besøk av to hyggelige damer – journalist Kaja og fotograf Eva. Det var så full fart hele dagen at jeg jammenimeg helt glemte å ta bilder. Men fotograf Eva tok veldig mange bilder, så jeg regner med at jeg kan få noen av dem etter hvert.

Budstikka

Kaja og Eva var sammen med Ønskemamma i helsefarmland fra kl 08:30 til 15:00. Stort sett hele dagen altså. De var med på spinning og styrketrening, og så ble det et langt intervju etterpå. Om barnløshet, livet, håp, drømmer og ensomhet. Til intervjuet hentet jeg en klok mann fra gruppa vår, som også vet hvordan barnløshet kjennes ut. Men han har to fine barn nå. Han er del av et par, og kunne dermed adoptere når barneplanene ikke lot seg gjøre på naturmåten. Det ble en lang prat. Fint, og litt trist. Fine folk var både journalisten og fotografen, som absolutt hadde en del tanker om barn og barnløshet på egne vegne også. Vi skal etter planen møtes en gang til før saken går i trykken.

På kveldstid er det sosial tid eller alenetid (fritt valg) på helsefarmen. Jeg har ikke vært den mest sosiale på kveldstid, men litt innimellom. Akkurat nå har vi begynt på et  puslespill på 3000 biter. Yepp – tre tusen. Vi bruke flere timer bare på å pusle denne rammen, og da var vi fire stykker. O, du store tålmodighet!

ønskemamma ønskebarn livetspuslespill håp drømmer prøverør

Og jeg tenker at for mange år siden, da jeg møtte faren min for første gang i voksen alder, falt en veldig viktig puslespillbrikke på plass i mitt liv. Så mangler det enda noen biter. Lurer på om jeg noen gang finner de brikkene som fortsatt mangler i livets puslespill…

Dette skrev jeg om akkurat det for cirka 10 år siden.

Rosenhave

Akkurat nå er det i alle fall fint å ha fått denne mailen fra Maigaard (klinikken i Danmark) i går: » Klinikken er lukket pga sommerferie i uge 29-30-31, så vi kan ikke tilbyde behandling i denne periode. Når du får din blødning i juni, må du kontakte os, hvorefter vi må planlægge forløbet.»

Det er snart 17.mai, og ikke så veldig lenge til juni…..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *