Nede for telling

Ønskemamma er midlertidig nede for telling.

Veldig midlertidig satser jeg på. Mer om det senere.

image

Mens jeg likevel ikke gjør stort fornuftig surfer jeg nettet rundt igjen og igjen for å se på restplasser til Rhodos. Again and again, altså. Jeg har på ingen måte verken råd eller anledning til å dra dit nå, men klarer bare ikke å la være å se på turer til øya i mitt hjerte. Jaja, det skader jo ikke å se heldigvis – det bare frister.

image

I morgen er jeg spent på grekernes vegne. Da finner det jo sted et møte som kan bli viktig for grekerne sin fremtid. Jeg er spent på hva topplederne i EU forslår, og jeg er også spent på hva grekerne selv tenker å gjøre. Har de føles planer om å heve pensjonsalderen, som vel fortsatt er blant Europas laveste?

For gravide og småbarnsforeldre er de mye dårligere stilt i Hellas enn vi er her i Norge. Jeg er litt usikker på regelverket i 2015, men for bare 3-4 år tilbake var i alle fall realitetene i Hellas: 17 uker permisjon med full lønn til mor, to dager til far. Tenk det! Sånn sett er vi utrolug heldige her oppe på isberget. I Hellas er man i mye større grad avhengig av at familien trår til når man får barn. Og det gjør ofte barnas besteforeldre, som da har gått av  med pensjon. Det ser jeg i min egen familie. I det mine greske søskenbarn fikk barn, flyttet i grunn foreldrene (eller altså barnas besteforeldre) inn hos dem. Uten diskusjon. Det var liksom bare sånn det var.

image

Norge og Hellas er ikke geografisk så langt fra hverandre, men det finnes virkelig store forskjeller. Så morgendagens møte blir spennende. Vi får følge med i morgen kveld. Det skal i alle fall jeg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *