Del 2: Når skrekken setter inn

Ønskemamma var altså gravid, på nytt. Så endte det på verst mulig måte – igjen. Det begynte jeg å skrive om, fra slutten av historien her. Men først var jeg gravid, forvirret og stille lykkelig. Den 8.juni, på min egen bursdag, lyste denne mot meg:

image

Alt var som det skulle være, men det varte ikke lenge før skrekken satte inn. Ikke lenge i det hele tatt. Allerede en uke senere begynte det å blø. Ikke mye, bare litt hver dag. Mørk brunt (excuse the gross details), men bare noen få dråper hver dag.

image

Ønskemamma ble skrekkslagen. Tenkte at her er noe galt. Noe forferdelig er på ferde. 

«Det er nok ok», sa legene. «Så lenge det ikke blør friskt og rødt er det vanligvis ok.»

Men det var ikke ok, og Ønskemamma visste det. Mammahjertet vet bare – det tror jeg. Dro til sykehuset i nærheten av helsefarmen for å måle graviditetshormonet hCG, igjen og igjen. I starten av en graviditet skal hcg doble seg cirka annenhver dag. Det steg fra 159 til over 300, og videre til over 600, over 2000….. Faktisk steg hcg helt opp til 24 000 før alt gikk galt, men det skal jeg komme tilbake til. Stigningen i graviditetshormonet var lenge helt normal. Jeg sjekket i alle tabeller jeg kunne finne:

Ønskemamma ønskebarn donorbarn IVF prøverør abort icsi hjertesmerte sorg

Men da hCG kom til cirka 2000 – AU! Da var det blitt vondt, skikkelig vondt, nede på høyre side av magen. Der egglederen befinner seg, vil jeg tro. Ønskemamma googlet. Googlet, googlet og googlet. Fant at brune blødninger kombinert med den type smerter på en side kunne bety graviditet utenfor livmor. Skrekk!

Kontaktet gynekolog Huseby. Fine Huseby. Han tok meg inn samme kveld. Han så og så, med bekymret mine. Han sa han fant «en oppfylning» der smertene var – nede på høyre side. En graviditet, men han kunne ikke se om den satt rett utenfor eller rett på innsiden av livmoren sa han. Jeg forsto at han tenkte det samme som meg, at denne graviditeten sitter utenfor livmoren.

Gravid exu ekstrauterin abort ma missed abortion

«Jeg vil at Ullevål skal se på det i morgen tidlig» sa gynekolog Huseby. Alle gravide vet at en hastemelding til Ullevål ikke er gode nyheter.

Og hva Ullevål sa….det får du vite i neste innlegg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *