Nede for telling men, klar for å hjelpe

Høsten er her, og det kjennes på kroppen. Ønskemamma er nede for telling, med bihulebetennelse, kaktus i halsen og tung pust. Same procedure as every year Miss Avantis. Du vet når du våkner og ser ut som dette at dagen kan bli….en utfordring.

image

Men det spiller ingen rolle at jeg har vonde bihuler og et hovent øye, for jeg kunne uten videre gå til legen og på apoteket og få hjelp.

Antibiotika

Selv om jeg jobbet 12 timer i går til tross for sykdom måtte jeg ikke gått på jobb. Vi har arbeidsvern og sykelønnsordninger. Varm te, seng og en myk dyne å komme hjem til. Jeg har så uendelig mye mer enn mange nå til dags, og har ingen ting å klage på.

Etter mitt forrige innlegg….

image

….hadde flere av dere lyst til å hjelpe til. Så koselig!

Ønskemamma har bare hatt en eneste uke sommerferie i sommer, men skal snart ha ferie nå og reiser til Rhodos 20.09 – på den ferien som bestilt for et helt år siden. To uker med varme og gresk stemning. Det gleder jeg meg til. Men sammen med meg går også en del flyktninger i land på Rhodos nå. Ikke så mange som på Lesvos og Kos, men en del. Av dem som har flyktet fra alt. Risikert livet sammenstuet i en båt på havet. Nå har de fleste ingen ting. Så….

I tillegg til det jeg sa i dette lille videopklippet tenkte jeg å kjøpe med meg bleier, fordi det ganske enkelt er veldig dyrt i Hellas. Truser, fordi det er det viktigste å få skiftet. Og gnagsårplaster, fordi disse menneskene går mil etter mil til fots. Organisasjonen «Helping hands of Rhodes» har laget denne listen over hva som trengs.

image

Jeg er jo bare meg, men tar med det jeg får med meg. Et lite lass tannbørster, tannkrem, solkrem og våtservietter tar ikke all verdens med plass. Noen myke, trygge kosebamser lar seg klemme sammen i kofferten og veier lite. I tillegg tar meg en ekstra bag, for nå har jeg endelig fått mast meg til å få lov til ta med ekstra bagasje nedover. Takk, Thomas Cook! 

Noen av dere har bedt om kontonummer. Da kan du bruke dette.

12068179201

Merk med #jegvilhjelpe

Kommer det inn noen hundrelapper rusler jeg nok til en stor veskebutikk jeg kjenner, og der de kjenner meg (og pleier å være greie med prisen, fordi jeg og de mange reisefølgene mine har handlet der så mye), på Rhodos. Så kjøper jeg små ryggsekker – fordi det er lettest å bære for dem som har langt å gå – og fyller dem med tannbørster, tannkrem, våtservietter, deodorant, truse/boxer, et kosedyr og kanskje en liten pakke fargestifter med en liten blokk. En liten sekk med håp.

Har du noe du vil sende i posten er adressen Hosleveien 44, 1357 Bekkestua.

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. Det gjør vi nå.

(Sånn ellers mailet jeg klinikk Maigaard i Danmark i går, og venter spent på svar.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *