Overlevde noen egg til innsett?

Det hadde endelig blitt morgen. Klokka tikket mot åtte. Ønskemamma går i ring rundt seg selv. Tenker på om eggene har delt seg eller dødd i løpet av den natten hun ikke selv kunne passe på dem. Nå gjør nok et EmbryoScope den jobben bedre enn meg, men likevel – det føles naturstridig å ikke skulle passe på sine egne egg.

Eter en ekstra runde rundt meg selv slo jeg nummert til den samme laboranten, like nervøs som i går. «Jo, nå skal du høre….Vi har gode nyheter til deg – alle eggene har delt seg fint. Vi setter tilbake de to beste i dag kl 11:30. Møt opp med full blære». Weeee! De hadde overlevd! Første skritt på en veldig usikker vei, med de hadde overlevd. Pjuh!

Super tissetrengt møtte Ønskemamma opp på klinikken kl 11:15.

ønskebarn donorbarn prøverørsplan IVF egginsettet egg transfer embryo

Først smilende hilsener, så ventetid, og deretter en prat om tingenes tilstand. Alle fire egg hadde delt seg, men to var bedre enn de andre. De beste skulle settes inn om en liten straks. De to resterende skulle de fortsette å forsøke å dyrke frem til lørdag. Går det blir de frosset ned, men sjansen er ikke så stor.

«Vi sender deg et brev hvis du får noe på frys» sa de før innsettet. Tuller du? Et brev! Altså, de vet det på lørdag om jeg har en potensiell eskimo av et fremtidig barn, men jeg får ikke vite det. Hvis de ikke overlever hører jeg nemlig ikke noe mer. Da må jeg bare lure på når de gikk til grunne. Skulle et av de to gjenværende eggene mot formodning overleve får jeg altså et brev. B r e v. Noen uker frem i tid. Sånn venting er ikke Ønskemamma skapt for altså. Virkelig ikke. Men når det er sånn det er så er det jo det jeg må forholde meg til. Tålmodighetsprøve!

Lampe

Så var det tid for egginsettet. Har de ikke morsomme lamper på klinikken forresten? Yepp, bryteren er der du tror den er….Et aldri så lite fnis må være lov.

Men, tilbake til eggene. På en lysende skjerm på veggen foran meg kunne jeg nemlig nå se de levende eggene inne på laboratoriet. For en undelig følelse. Det ene var trillende rundt som meg, det andre mer langt og tynt. Den delen som ikke kommer fra meg altså. Hehe, måtte le litt. Her setter genetikken virkelig tidlig inn ser det ut til.

Swoooopp! Så var embryoene borte fra skjermen. Laboranten kom løpende med en liten slange. Et tynt plastkateter var allerde satt inn i det aller helligste – og der endte forhåpentligvis disse bitte små embryoene også. Hvem vet egentlig, for man ser dem desverre ikke. De blir liksom bare borte, og så må man håpe på det beste. Men de sjekker den tynne plastslangen sin etterpå, for å se at eggene i alle fall ikke ligger der.

Der var de heldigvis ikke, så da har de forhåpentligvis flytta inn hos meg – Prikken 1 og Prikken 2. Her er de:

IVF prøverør ønskebarn egginsettet embryotransfer embryoscope embryo donor

Er det ikke rart? Og fascinerende. At dette er starten på et eller to liv vi ikke vet om vil fortsette. Om en av disse (eller begge) vil bli et barn – et menneske – eller kanskje gå til grunne allerde i morgen. Eller dagen etter, eller dagen etter der igjen….

Den som bare kunne spole tiden frem.

Nå har jeg fått beskjed om å ta det med ro i 2-3 dager. Det gjør jeg jo uansett nå, mens jeg prøver iherdig å bli frisk. Så nå blir det tilbake i senga, med en god bok, nyheter (de er det litt i overkant mange av for tida) og kanskje en koselig film?

Let the TTWW begin – the terrible two week wait.

67 kommentarer

 1. Fytti, for noen spennende dager og uker vi har foran oss nå. Satser på verdens beste julekalender til deg!! ❤️❤️❤️

  1. onskemamma

   Ja, nå blir det jo litt i overkant spennende. Tenk om jeg kan ønske meg sånn hjemmestrikka baby-Mariusdress neste jul…..

   1. Da FÅR du en hjemmestrikket mariusdress neste jul ❤️

   2. onskemamma

    Aaaaaaw! La det bli neste jul sier jeg bare.

 2. Veldig glad på dine vegne, Ønskemamma! Har lest din blogg i over ett år. Du fortjener at drømmen blir virkelighet! Kunne du fortelle om valg av spermdonor? Hva var det viktigste for deg? Tenker at det var en jungel av muligheter.

  1. onskemamma

   Tusen takk Nina. Ja, donorvalget er et underlig valg. Det kan jeg skrive om en dag de neste ukene.

 3. Karianne

  Åå, for en uttelling 🙂 Heier deg frem de neste ukene og månedene 🙂

  1. onskemamma

   Ja, so far so good Karianne….men å håpe tør jeg faktisk ikke.

 4. Følger spent med fra sidelinja!

  1. onskemamma

   Takk, det er jammen koselig Marte!

 5. Lisbeth

  Så fantastisk lesning 🙂 Det er så rart, jeg kjenner deg overhodet ikke annet enn gjennom bloggen din, men jeg har gjentatte ganger i dag vært innom og sjekket om det har stått noe nytt. Har tenkt masse på deg.
  Nå får vi håpe at disse små undrene vokser og utvikles som de skal, håper det så inderlig på dine vegne…
  Gode tanker fra Lisbeth

  1. onskemamma

   Å, så koselig Lisbeth. Takk! Det er veldig, veldig koselig å ha litt følge på veien. Da blir det ikke fullt så ensomt.

 6. Lisbeth

  Forresten, de lampene var bare kjempesøte….;))
  -Lisbeth-

  1. onskemamma

   Hehe! Veldig morsomme, men følte jo nesten at jeg drev med et lite overgrep når jeg skulle slå pø den lampa. 😀

 7. Marianne

  Tenn lys for Tsambika og ta en stille stund. Tenker på deg <3

  1. onskemamma

   Ja, det skal jeg gjøre Marianne! Og ta på meg litt olje også.

 8. Har ligget noen ganger på hvilerommet på Maigaard selv, så gjenkjenner alt du skriver. Tøffe prosesser og mye skuffelse, gang på gang. Ruslet gjennom handlegater i Århus, samme dag som innsett, og funderte på på om det kunne bli et barn denne gangen. Gikk inn på Okker gokker og kjøpte en søt lue i kjønnsnøytral farge. Og jeg skal love deg at lua er brukt. Først av storebror på snart fem år, og deretter av lillesøster på 2 år. Begge ved IVF behandling ved Maigaard. Evig takknemlig ! Holder en knapp på det første egget, det så meget bra ut! Lykke til, og gi deg ikke!

  1. onskemamma

   Å, for en fin melding Mona. Takk!
   Ja, det første egget ser veldig bra ut. Det ligner veldig på det jeg ble gravid med i fjor…og det holdt jo ikke. Får bare krysse finhre for at jeg også en dag skal ha utslitte barneluer i hus.

 9. Så morro!!! Krysser alt for at det nå skal gå bra!! Endelig din tur nå!!! Klemmer i massevis☺

  1. onskemamma

   Takk Stine! Ja, tenk om det endelig hadde vært min tur nå…..

 10. Kjære Tina – lykke dette da . Så får vi ta en dag av gangen fremover . Lager alpakka babyteppe (r) om du trenger det . Veldig spendt nå . Klem Liv

  1. onskemamma

   Ja, en dag om gangen fine Liv. Håper inderlig jeg en da blir eier av et av de flotte teppene dine – med et barn inni.

 11. Gratulerer med gode nyheter så langt! Jeg følger spent med og håper, ønsker og krysser fingrene for at du kommer helt i mål denne gangen!

  1. onskemamma

   Tusen takk Hilde. Helt i mål hadde vært fantastisk.

 12. Det håper vi , inderlig !! Første innsett med TO egg, stemmer ikke det ? 100 % større sjanse da . Så glad for at det har gått så fint hittil , tross dårlig oppladning . Yes !!! Varm sove godt i natt klem , Liv .

  1. onskemamma

   Ja, første med to inn Liv. Med denne oppladningen er ikke håpet høyt, men man kan jo ikke gjøre noe annet enn å håpe.

 13. Det er en i overkant spennende historie du forteller.. Ønsker at historien din får en lykkelig slutt Mange gode ønsker fra meg.

  1. onskemamma

   Ja, dette gamet ER i overkant spennende Stine!

 14. Nei klart , vi håper og tror . L

 15. Kjære ønskemamma.

  Har fulgt deg med stor spenning de siste dagene her på Gran Canaria. Nå ærlig innrømme at det har vært og er i overkant spennende dette Ønsker så av hele mitt hjerte at dette skal gå din vei. Sitter å ser på min 5 åring å kjenner på alle gledene, bekymringene og tårene. For en fantastisk følelse. Unner deg den samme følelsen av hele mitt hjerte ❤ Dette blir en feire med kryssede fingre for deg. Må ærlig innrømme at jeg har sjekket fb litt oftere enn vanlig de siste dagene ☺ Nå krysser jeg det jeg har og ikke har for at det endelig blir din tur ❤

  1. onskemamma

   Å, for en fin melding Tone. Ja, dette er alt for spennende. Og drømmen er en sydentur, med en 5-åring.

 16. Ingenspire

  Masse masse lykke til! Måtte spiren klore seg fast og bli en fantastisk gave til sommeren 🙂

  1. onskemamma

   Tusen takk Ingenspire! Håper hardt, hardt, hardt.

 17. ❤️til deg❤️til egg nr1 ❤️til nr 2. Nå MÅ det da være din tur til å lykkes!!!!

  1. onskemamma

   Å ja, måtte det bare det Miss A. Det har skjedd noe jeg ikke rår over med kommentarfeltet forresten, og jeg får slettes ikke til å ha med symboler… Hvordan fikk du det til? ❤️

   1. onskemamma

    Knis, nå gikk det jo.

 18. Heier på deg 🙂

  1. onskemamma

   Tusen takk Cilje!

 19. Ta godt vare på deg selv nå !!! ❤️

  1. onskemamma

   Ja, det var faktisk en viktig beskjed Pia. Takk! ❤️

 20. Marianne

  Håper så inderlig at dette går veien for deg! Og at du neste jul kan feire sammen med ønslebarnet/barna <3 ønsker deg hell og lykke i ukene fremover

 21. Linn-Christina

  Så fantastisk glad jeg ble på dine vegne nå❤️ Husk å tenn lys for håpet hver kveld, ihvertfall de neste to ukene!

  1. onskemamma

   Ja, her skal lys tennes – både på utsida og på innsida. ❤️❤️

 22. Marielle

  Så glad jeg er på dine vegne nå! Kjenner deg ikke, men din åpenhet, ærlighet og formidlingsevne gjør at jeg føler at jeg kjenner deg litt likevel! Og jeg har vært like spent disse dagene som jeg hadde vært dersom du var en nær venninne! Har sjekket både her og fb flere ganger! Heier på deg, og har virkelig troen på at du skal få oppleve dette nå! Hvis de eggene vet sitt eget beste, så klamrer de seg fast og blir fine små babyer! Med den fineste mammaen! Babystøv sendes i massevis herfra!

  1. onskemamma

   Å, mor en vakker melding Marielle. Ja, jeg skulle så inderlig gjerne vært noens mamma. Tør ikke å tro på det, men håpet er jo der. Det er det. ❤️

 23. Hei, kjære deg 🙂 For en glad nyhet, måtte det virkelig gå din vei denne gangen 🙂 Skjønner deg veldig godt at du er litt tilbakeholden med optimisme og glede med tanke på hva du har erfart tidligere, men NÅ får vi håpe du har gulleggene 🙂 Masse gode tanker og lykkeønskninger til deg og eggene dine! Hehe ja, enig at lampa var stilig og litt knis 😉 Varm klem til deg 🙂

  1. onskemamma

   Fnis! Ja ikke hver dag jeg tukler med tissen til en liten mann jeg ikke kjenner…for å si det sånn. Var jo nesten så jeg ikke turte å slå på den lampa, men så måtte jeg liksom. Og ja, jeg er veldig tilbakeholden med optimismen altså, men må jo håpe samtidig…. ❤️

 24. Så bra at de delte seg. Så bra at du fikk to å sette inn. Nå kan det gå veien. Mine Ivf undere er 14 måneder. Hadde ikke troa på at begge skulle feste seg og bli til babyer da jeg har mistet altfor mange ganger. Når det er din tur så går det. Og når du har babyen/e hos deg, kan du ikke huske livet uten. Ønsker av hele mitt hjerte at du endelig skal lykkes nå. Det fortjener du. Tårene triller av glede og håp for deg. ❤️

  1. onskemamma

   Aaaaaw! For en koselig melding. Og for en lykke med 14 måneder gamle småttiser. DA er det travelt, for nå går de vel? Ojojoj altså. Måtte jeg følge i dine fotspor…

   1. De har begynt å gå og klatre. Dagene er ikke rolige nei, hektiske og jeg blir rimelig sliten, men jeg prøver å nyte småbarnstida, det går så fort! Er hjemme med dem et år ekstra i ulønnet perm. Håper inderlig du følger etter. 🙂

 25. Mamma til 2

  Spennende lesning. Har fulgt bloggen din hele tiden mens du har holdt på. Vet hvordan du har det og har hatt det i både opp og nedturer. Og hvordan det er å være alene med det( selv om det er selvvalgt). Da er det godt med gode venner
  Mine to tvillinger er skapt ved hjelp av Maigaard, og de fantastiske menneskene der. Ved hjelp av mange forsøk ( inseminering ved donor) sitter jeg med de 2 beste tvillingene på snart 3 år. Tenker på deg i den spennende ventetiden. Masse masse ønske baby tanker til deg

  1. onskemamma

   Å, så heldig du er mamma til to. ❤️❤️
   Håper å følge i dine fotspor, i alle fall med et barn…. Jeg opplever egentlige ikke at det er selvvalgt å gjøre dette alene, men jeg gjør det når livet ikke ble som jeg aller helst skulle ønsket.
   Så heldig du var hvis du fikk barn etter inseminasjoner. Det er jo gull! Nyt livet med 3-åringer i hus!

 26. Tenker på deg , Tina . Varm klem , Liv .

 27. Heier på deg og gulleggene ønskemamma! Krysser fingrer og tær for at de fester seg og blir der! For et par spennende par uker du har framfor deg! Masse lykke til med ventingen og god bedring❤️☺️

  1. onskemamma

   Tusen takk Mie. Får krysse finhre og håpe hardt, hardt, hardt….

 28. Herreminhatt, jeg er så spent på dine vegne. Krysser fingrene og håper for deg når du kanskje ikke helt tør selv 🙂

  1. onskemamma

   Tusen takk Ida. Akkurat nå er det i grunn fint at noen andre tør å håpe litt mer enn meg selv.

 29. Så utrolig tøff du er!! All respekt, ta denne kampen alene er utrolig modig av deg!! Selv hatt 3 uttak, fått ut 6,11 og 15 egg, men etter befruktning faller de fra en etter en. Fått satt inn to ganger med «ok» kvalitet. Ingen på frys. Tror på det din lege sa, få egg kan ofte bety god kvalitet!!! At du også har hatt infeksjon over lengre tid, trenger heller ikke bety bad timing, med litt nedsatt immunforsvar har ikke kroppen ork til å bryte ned embryoet, kroppen kan se på det som et fremmedlegemet og støte det fra seg om man har et godt immunforsvar Ha motet oppe, du fortjener virkelig å komme helt i mål denne gangen❤️
  Jeg har troen på forsøket ditt, masse lykke til ❤️

  1. onskemamma

   Å, tusen takk for fine ord Line. Ja, dette er virkelig ikke noe enkelt valg alene. Det er det ikke. Men skulle jeg lykkes ville det jo være verdt innsatsen. Men det….det tør jeg nesten ikke tro på. Føler at jeg har hatt tidenes verste oppladning, på så mange måter. Satser på at du får rett….❤️
   Også håper jeg jo veldig at du/dere skal lykkes også.

 30. Så spännande Tina! Du vet ju redan att jag håller tummarna för dig och önskar dig det bästa! Två veckor är en lååång tid när man väntar, men du är inte ensam. Vi är många som väntar i spänd förväntan tillsammans med dig. Kram

  1. Ønskemamma

   Og DET er det godt å vite, fine Anna! Ja, dette blir to lange, lange uker.

 31. Kjære deg! Godt å høre at du har kommet så langt, nå kan jo bare de eggene/egget mosekose seg Kjenner selv på spenningen, de 14 dagene er alt for lenge å vente egentlig.. Håper du får en fin helg! Er det noe ingen kan ta fra oss, er det håpet ❤️ Lykke til klem

  1. onskemamma

   Ja, måtte de eggene mosekose seg og gro skikkelig godt fast Astrid. ❤️

 32. Jeg har veldig stor tro på og god erfaring med akepunktur i disse to ukene med venting. Det hjelper på blodgjennomstrømningen til livmoren og sies også å ha god effekt på kroppen når den etter «hormonsjokket» nå må klare seg selv. Fungerte flott på meg . Masse lykke til ☺

  1. onskemamma

   Det brukte jeg sist, men fikk dessverre en skikkelig allergisk reaksjon to ganger – med store brennende utslett. Så akupunktur er ikke lengre et alternativ for meg. Such is life.

 33. Åååå, masse lykkevibber og spirevibber til deg (dere) <3 <3 <3

  1. onskemamma

   Tusen takk Marna! Send over litt gullbabystøv fra Dexter da. Til oss tre…. :o)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *