En oppdatering fra Cube

Torsdag, og heldigvis snart helg. Nå trenger jeg virkelig helg. Gårdagen ble litt i overkant slitsom for Ønskemamma, med jobb som medførte kjøring tur-retur Gjøvik etter en natt med litt for lite søvn. Og så skulle jeg forberede meg litt til besøk i heimen. Så da svippet jeg ikke innom bloggen, men her er jeg,

Du som har fulgt med jevnlig vet at Ønskemamma på søndag skrev et innlegg om IVF Cube i Praha.

IVF Cube

I det innlegget skrev jeg også noe om priser for eggdonasjon, men at jeg ikke var helt sikker på om jeg hadde forstått det riktig. Det hadde jeg nesten, men ikke helt.

Nå har jeg fått et lass av papirer fra Cube, som skal fylles ut dersom og hvis… Og en oppdatering fra Dr.Hana rundt prisene. Her er det som er riktig:

«We charge 5900 EUR for one egg donor treatment regardless of number of retrieved eggs and number of developing blastocysts. But you probably misunderstood little bit our policy of the frozen cycles. Usually we have 2-3 surplus blastocysts for cryopreservation (vitrification), sometimes even more. We charge 900 EUR for frozen cycle. Cumulative pregnancy rate of all available blastocysts from one donor cycle is 85 %.»

Så vidt jeg kan se er det definitivt prismessig bedre enn de andre klinikkene jeg har sjekket vedørende eventuell eggdonasjon så langt. Det er det. Og veldig hyggelige er de som jobber på IVF Cube også, og i tillegg raske med svar på henvendelser.

Dr.Hana skriver altså (hvis jeg forstår dette rett) at det vanligvis blir 2-3, eller til og med noen ganger flere, blastocyster for nedfrysing etter innsett av en første blastocyst i en donorsyklus som de kaller det. Så en syklus gir dermed gjennomsnittlig 3-4 forsøk ser det ut til, der utgangspunktet er en pris på 5900 euro for første innsett, og så 900 euro for hvert innsett man måtte trenge etter det – til alle embryoer er brukt opp.

Det som fanger Ønskemammas oppmerksomhet aller mest er selvsagt suksessraten. Etter at alle befruktede embryoer fra en donorsyklus er brukt opp er sjansen for å lykkes i følge Dr.Hana  85%.

85%

Oioioi! 85% er ingen garanti, men jammenimeg ganske (altså veldig) gode odds i forhold til oddsen for å lykkes med egne egg. Det gir litt å tenke på. Som om jeg ikke hadde noe å tenke på fra før av…

Så nå er jeg sikkert enda mer spent enn deg på hva det faktisk vil ende med… Det er jeg. Tror det er flere søvnløse netter i vente.

Forsto du prisinformasjonen på samme måte som meg forresten?

25 kommentarer

 1. Har du gjort forsøket med det frosne som du har liggende (eskimoen) ?

  1. onskemamma

   Nei Meg, det har jeg ikke. Det skal jeg gjøre først, men tenker fremover i tilfellet mitt lille frysehåp ikke overlever.

 2. Åhhhh dette er så spennende !!!!

  Masssse lyyyyykke til ❤️❤️❤️❤️

  1. onskemamma

   Kjempespennende An! ❤️

 3. Utrolig spennende lesing. Virkelig gode tall dette. Det MÅ gå din vei nå, enten på den ene eller andre måten. Gleder meg til å følge deg på din vei videre. Du skriver så godt. Føler på en måte at jeg kjenner deg 😉 Ha en fortsatt fin dag 🙂 Klem fra Jorun

  1. onskemamma

   Tusen takk for det Jorun – så koselig sagt. ❤️
   Ja, de kumulative tallene for en hel slik donorsyklus var jeg faktisk ikke klar over, så der var mye å tenke på.
   Jeg føler for øvrig at jeg kjenner dere litt også :o)

 4. Som en oppmuntring ift eggdonasjon kan jeg jo si at mannen min og jeg fikk full klaff på første donasjonsforsøk i Finland etter to mislykkede IVF (gamle og få egne egg).
  Ønsker deg lykke til 🙂

  1. onskemamma

   Oi, så fantastisk Merete! ❤️
   Er spiren født?

 5. Hei!

  Det virker mye billigere enn andre steder. Noe å tenke på for meg om jeg ikke lykkes med de 3 eskimoene mine i Riga. Fint at du fant dette stedet!

  1. onskemamma

   Ja, det gjør dt virkelig Cathy.
   Magefølelsen for Cube er god så langt. Det er den.
   Spent på hva dette året vil bringe….

 6. Daniella

  Hei, en klok psykolog sa til meg at det var egoistisk å få barn med egne egg når jeg var over 40 på grunn av risikoen for downs syndrom når jeg ble alenemor. Uansett om en er enig eller uenig i det, ble jeg bevisst på at det er etikk både i å velge egne egg og eggdonasjon. Barnet kan uansett måtte bære konsekvensene av valgene dine.

  1. onskemamma

   Ja, alle barn må bære konsekvensene av et lass av valg foreldrene gjør – hele tiden. Sånn er det jo, selv om mange nok ikke tenker over det i det dagligfe. Valg av barneskole er et av de viktigste valgene foreldre tar for barn tenker jeg faktisk – blant så mange andre.
   Den kloke psykologen hadde en spennende tanke.
   Denne, ganske kloke, Ønskemammapsykologen er nok ikke helt enig i at det er egoistisk å få barn med egne egg når man er over 40, men det er jo en veldig fin måte å tenke på i forhold til det å kanskje skulle velge eggdonasjon.
   Downs syndrom er ikke min største skrekk, i alle fall slik jeg tenker i dag, men Trisomi 13 og 18 (altså Patau og Edwards syndrom) det innrømmer jeg gladelig at jeg er veldig redd for at et eventuelt barn skal få.

 7. Lisbeth

  Hei. En bekjent av meg hadde 11 eller 12 prøverørsforsøk her hjemme før hun reiste og fikk et donor-egg. Det «satt» ved første forsøk, og nå er hun lykkelig Mamma. <3 Ønsker alt det beste for deg 🙂

  1. onskemamma

   Oi, er det sant Lisbeth!
   Det er jo helt fantastisk.
   Det gir virkelig noe å tenkke på…

 8. Ojojo så spennende! Jeg skjønner at du først vil prøve med dine egne egg, og du skal se at den lille eskimoen som ligger på kjøl i DK er vinnerloddet:-)
  Hvis disse prisene stemmer er det rimelig. Kan jo fortelle min Spaniapris: betalt €7295 for første forsøk, ble dessverre ikke innsett av ferske egg ( fikk ut 5) pga blødninger- 2 stk ble fryst på dag 3, og 1 stk gikk vider til blasto.
  Vi betalte € 825 for nedfrysing, og deretter koster det €2750 for tinining og innsett. På tirsdag ble de to siste satt inn, så nå krysses fingre og tær for at det sitter! Håper du får en fin og avslappende helg.

  1. onskemamma

   Så utroli spennende Miss A!
   Krysser ALT for at du får to streker på testen om en ukes tid.
   Det med blødningene forsto jeg ikke helt…
   Hvem fikk blødningen? Og ble det fem befruktede embryoer av en donoreggsyklus?
   Det var i tilfellet et fint antall.
   Å herlighet, SÅ spennende det blir nå!

  2. onskemamma

   Det var Dr.Hana selv som svarte på mailen. Hun er, etter det jeg kan lese, medeier i klinikken, så de prisene hun oppgir tror jeg nok stemmer. Og ja, da er de billigere enn både Russland, Spania og Hellas så vidt jeg kan forstå.

 9. Hei, det ble 5: 2 var sterke og fine til frys på dag 3, de 3 siste håpet man skulle bli blasto men bare 1 gjorde det, så virkelig et sjansespill. Dagen før jeg skulle reise ned for fersk innsett så begynte jeg å blø, dessverre ble det verre så rett fra flyplass til klinikken hvor jeg brått var nede på 4mm, og da setter de ikke inn. De vet ikke hvorfor det skjedde, og jeg prøver å ikke anklage meg selv, men fryktelig følelse. Innsett av blasto før jul gikk ikke, så nå er det de to siste❤️ Ha en fin fredag med besøket ditt

  1. onskemamma

   Oi! Det var litt av et drama.
   Så der fryser de 3-dagsembryoer ja. Jeg mener at IVF Cube sa at de, som Maigaard, bare fryser blastocyster. Der vil jo påvirke antallet.
   Så dumt at du ikke fikk satt inn i fersk syklus, med sånn er det. Kropper er kropper og ikke maskiner – alt kan skje. Det er det som er virkeligheten.
   Og nå håper heg virkeligheten blir at det får to sterke streker på graviditetstesten. Eller er blått kryss, eller et smilefjes. :o)

 10. Hei igjen!
  Jeg har dessverre ikke klart å svare deg før nå på ditt spørmål til min forrige kommentar, nemlig hvilke klinikk jeg valgte for eggdonasjon.
  Jeg endte opp med Institut Marques i Barcelona. Det var flere grunner til mitt valg. Det ene gikk på at jeg har ei venninne som har vært på AVA i St. Petersburg. Kan ikke si jeg ble imponert over det hun forteller, blandt annet om ekstremt lang svartid på hennes henvendelser. Kunne ta flere uker. Når det er sagt har hun fått to skjønne jenter etter et donorforsøk. Det ene med frys fra det første uttaket.
  Har ei annen venninne som også har vært på samme klinikk, hun var veldig misfornøyd. Er allikevel gravid etter første forsøk og venter en gutt i juni:-)
  Begge disse jentene hadde vært gjennom uttallige forsøk med egne egg både i Norge, Danmark, England og Hellas før de valgte eggdonasjon og lyktes på første forsøk, også på fryseforsøket med barn nr to. Jeg lyktes også på første forsøk på Institut Marques.
  Jeg valgte blandt annet Institut Marques etter å ha snakket med en som hadde vært der, som fikk tvillinger på første forsøk. Hun var så fornøyd med følelsen av å ikke bare være en del av et rullebånd.
  Slik følte jeg det også. Jeg fikk én kontaktperson, samt én lege som hovedsaklig skulle være mine kontaktpersoner (unntatt ferier etc). Fikk også raskt svar hele veien. Og jeg var like velkommen til å maile eller ringe dem.
  I og med at jeg hadde vært gjennom en del forsøk i Danmark, der jeg ofte ikke følte at alt var «på stell» fra klinikken sin side, var det veldig befrienede i en slik stressende fase i livet, å føle at klinikken har kontroll på dette her.
  Og når jeg kom på klinikken for innsetting, var det samme lege som tok i mot meg.
  Har også andre grunner for at jeg valgte Barcelona fremfor St. Petersburg, men det er for vanskelig å forklare kort:-)
  Så det at du nå har en god magefølelse på klinikken i Praha, virker veldig positivt.
  Og så en liten kommentar til det å velge eggdonasjon. Jeg måtte til slutt spørre meg selv; vil jeg ha barn? Og for meg var svaret, helt klart JA. Da tok jeg et valg om eggdonasjon med de evnt konsekvensene det får. Jeg tror også at det nå blir mer og mer vanlig med eggdonasjon, og derfor mindre tabubelagt fremover. Vi står vel i et veiskille nå i disse dager. Dessuten må noen tørre å være pionerer. Og igjen; vil jeg ha barn, så gjør det som skal til.
  For meg ble det befriende å komme dit at jeg «sluttet å tenke» alle eventualiteter, og gå for mitt øverste ønske, nemlig å bli mor.
  I det jeg så min datter første gang, da de la henne på magen min, elsket jeg henne helt betingelsesløst. Hun var den jeg hadde ventet på. Hun er nå litt over 10 mnd og er så mye mer enn jeg kunne drømme om.
  Så min anbefaling til deg er: Spenn din indre pil-og-bue og sikt på målet, nemlig barnet/barna du skal få.
  (Kontakt meg gjerne dersom du ønsker å drodle med en som har vært i din situasjon, samt har flere venner/bekjente som har vært/er gjennom det samme som deg).
  Du ser selv suksessraten eggdonasjon har, så jeg skriver like så godt: Lykke til på veien til å bli mor (uansett hvordan) 🙂

  1. onskemamma

   For en utrolig fin melding Siri.
   Takk! ❤️
   Ja, det er dessverre den erfaringen jeg har hatt med AVA-Peter så langt, at de har brukt flere uker på å svare. Når det er sagt virker det ellers proft, og donorregisteret deres er godt.
   Men magefølelsen for IVF Cube er god.
   Spenn din indre pil og bue – me like it.
   Og du, jeg tar gjerne en prat. Kan du ikke sende meg en mail på onskemamma@gmail.com en dag du får tid?

   1. Etter 7 mislykkede forsøk i Norge, ble jeg gravid på 1.forsøk i St.Petersburg. Til tider var jeg også frustrert over tiden det tok å få svar på henvendelser, men alt i alt er jeg veldig fornøyd med Dr. Olga Zaytseff – hun har jo klart å gi meg den etterlengtede graviditeten på 1.forsøk(med egne egg)! Jeg vurderte eggdonasjon, men dr.Zaytseff mente at jeg burde fortsette å prøve med mine egne..Er nå 24.uker på vei og gleder meg enormt til å møte min lille datter i sommer❤️
    Ønsker deg masse lykke til på veien mot drømmen:-)

    P.S. Om du fortsatt vurderer AVA, så vet jeg at Dr.Zaytseff er i Oslo i helgen og setter opp konsultasjoner med norske pasienter på Majorstuen. Om du er interessert kan jeg sende deg nr til hun som setter opp timer:)
    Klem Diana

   2. onskemamma

    Å, så fantastisk heldig du har vært Diana.
    Og så spennende at de er i Oslo i helgen! Det hadde vært veldig interessant for meg, men jeg er ikke i Oslo i helgen selv. Vet du om de kommer tilbake?

 11. Mulig de er i Oslo til og med mandag/tirsdag, men ikke sikker..
  Tror de pleier å komme hit 3-4 ganger i året.. Jeg selv var på konsultasjon hos dr.Zaytseff i juni ifjor, vet at de var her i november, og så nå..Sannsynligvis kommer de tilbake en gang i sommer:)

  1. onskemamma

   Spennende!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *