Lærer stadig noe nytt

Håper du har hatt en fin helg så langt. For mange følger enda noen fridager. Nyt dem i langdrag hvis du har dem.

I dag tenkte jeg at jeg ville dele med deg det ei flott dame nylig delte med meg. Ønskemamma lærer stadig noe nytt. Nesten hver dag i denne prosessen lærer jeg noe nytt synes jeg, og håper noen av dere som henger på der ute også lærer noe i blant.

Nå har altså Ønskemamma lært noe nytt til denne prosessen.

Forrige helg skrev jeg innlegget Hva når en far som ikke er far dør? Der delte jeg tanker om både det med donor, fordi en annen singelprøver stilte meg spørsmålet hun lurte på: «Hva når donor dør?». Sånn er det noen ganger, at jeg skriver innlegg basert på det noen spør meg om, enten under fire øyne eller på mail. Spørsmål de ikke vil stille på bloggen, i redsel for å bli gjenkjent, men som de gjerne vil ha svar på. Jeg har ikke alltid svarene, men mange tanker har jeg. Nesten alltid. Og dere bidrar med kloke innspill.

…..og enda mer inneholdt det blogginnlegget mange tanker om min egen far og hva som vil skje den dagen han dør – mens jeg er både utenfor og innenfor familien min i Hellas på en og samme tid. Jeg befinner meg på en måte i situasjonen til en voksen som har falt mellom to stoler og har blitt usynlig, fordi de som sitter på stolene har ryggen til. I begge land. For jeg hører til, men hører ikke til. Med paralleller, men også klare ulikheter, til hvordan det ville kunne være for et barn unnfanget ved hjelp av en donor.

Spørsmål og svar

Etter det innlegget kom en mail fra en mamma til et barn unnfanget ved hjelp av donor. Hun kunne fortelle at hun etter fødsel av barnet fikk papirer der det sto at dersom en åpen donor dør før barnet/ungdommen fyller 18 år lukkes identiteten for å verne hans eventuelle familie. Så dersom en åpen donor dør før barnet fyller 18 år blir han , slik reglene er der hun har sin donor fra, altså konvertert til en lukket donor.

Så vidt jeg vet har vi brukt donor fra samme sted (ikke samme donor altså, men fra samme bank), så da lærte hun meg noe nytt. Takk! Ved bruk av åpen donor fra det stedet (alle land har sine restriksjoner og lover, så dette varierer) vil det altså kunne bli del av virkeligheten og historien til barnet. Noe man bør fortelle barnet fra starten av.

Så da lærte jeg noe nytt. Jeg er spent på hva det neste jeg lærer er.

Tenk så mye vi ikke vet om her i verden!

Ønsker deg en fin søndagskveld. Husk å sjekke at du vet hvor bunadssølvet, skoa eller det andre du skal ha på deg på 17.mai er.   :o)

1 kommentar

  1. Balanse

    Greit å vite!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *