Hos Nahid og Olivares

For det som nå er lenge siden, da Ønskemamma først gikk i gang med denne prosessen, var første skritt en fertilitetsutredning. Den gjorde jeg hos en privat gynekolog i nærheten av der jeg bor. Nahid heter hun, og er en utrolig flott dame, som har dette lekre kontoret.

Nahid kontor

Nå har flere år gått, og Ønskemamma står ved et mulig nytt veiskille. Fortsette forsøk med egne egg, eller kanskje gå over til eggdonasjon? Med mange tanker om valgene, og en eggleder eller eggstokk som fortsatt gir noe smerter, bestemte jeg meg for å bestille en ny time hos Dr. Nahid. Fordi hun var fin å prate med, og fordi hun står på utsiden av prosessen. Hun er ikke tilknyttet klinikkene jeg har brukt eller skal bruke.

Hun ringte straks hun fikk mailen, sa hun hadde besøk av en utenlandsk fertilitetslege som skulle holde foredrag ved klinikken deres i helgen, og lurte på om Ønskemamma kunne komme på en lørdagstime. Det kunne jeg. Det viste seg å være Dr.Olivares som var på besøk, en spansk lege. Fra Barcelona. Det er han de eneggede tvillingene Nina og Bente, som mange av dere nok har lest om, var i behandling hos.

Nina og Bente tvillinger

Dr.Olivares tok seg god tid til å høre gjennom hele Ønskemamam sin etter hvert ganske brokete historie. Han kom med innspill som hørtes kloke og fornuftige ut. Han trodde valget av en av medisinene jeg har fått knalle forsøkene har vært uheldig for meg, og mente det var noen flere blodprøver som burde tas med tanke på de to abortene, sammen med nye infeksjonsprøver.

Furst

Så i går var Ønskemamma tilbake på Fürst. Ni prøveglass med blod ble fylt, og så kommer ny venting på resultatene. Noe går det raskt å få svar på mens anet visstnok vil ta lang tid.

Kanskje mer tid enn jeg har. For tida løper. Snart fyller jeg 43 år. Da er det et godt spørsmål hva som er det klokeste neste trekket. Det hadde Dr.Olivares en ganske klar formening om.

Og hva det var – det skal jeg dele med deg litt senere.

12 kommentarer

 1. Varm klem, Liv .

  1. onskemamma

   Åååå, Liv! En stor klem kommer tilbake.

 2. Spennende d her!!! Et oppmuntrende klapp på skulderen og varm klem fra meg❤️

  1. onskemamma

   Takk for det Janne!

 3. Lykke til -og flott innlegg om åpenhet. Krysser fingre og tær for at neste trekk gir to streker

  1. onskemamma

   Tusen takk Kat! Vi krysser…og krysser!

 4. Lykke til 🙂 spennende tider imøte nå 🙂

  1. onskemamma

   I overkant spennede. Og litt til!

 5. Du er så sterk ønskemamma! 🙂 Sterk som en bjørn, krysser fingrene for at du får en bjørneungene eller to snart!! Har du tenkt på hvilken type mamma du tror du blir? 🙂 Jeg tror du blir en veldig snill og litt streng mamma av og til? Litt sånn god og kjærlig, kosete bjørnemamma

  1. onskemamma

   Å, for en koselig melding Mie.
   Ja, det har jeg tenkt på. Aner selvsagt ikke svaret, men tror jeg ville blitt kjærlig, streng, snill, sinna, leken og livredd. Også måtte jeg funnet noen som kan de tinga jeg ikke kan, som å stå på ski, fiske og sette opp telt…

 6. Mammahjerte

  Nahid er så utrolig dyktig i jobben sin og en varm person som virkelig bryr seg om pasientene sine! Hun er nytenkende, sier det som det er og virker å ha en ekstra spidey sense når det kommer til disse tingene 🙂
  Håper kroppen din kommer i balanse snart og at eskimoforsøket går hele veien til mål!

  1. onskemamma

   Ja, Nahid er utrolig flott ganske enkelt. På alle måter. Varm, åpen og tar pasientene på alvor er min erfaring.
   Jeg håper også Mammahjerte – HARDT!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *