Donorhalvsøsken

Mandag kveld. Takk for gode kameratips i går. Får se noen flere omtaler før jeg etter hvert bestemmer meg.

Noen av dere har sikkert allerede sett denne saken som sto på trykk i Dagbladet i går. Eller rettere sagt var et innslag på DBTV. Den handler om barn fra samme donor, som dermed er genetiske halvsøsken, som hvert år sammen blir invitert til et årlig møte med sin donor. Saken inneholder en kort video, som Ønskemamma synes det er verdt å se. (Bildet er ikke klikkbart, men du finner lenken i teksten over.)

Donorhalvsøsken

Det er 2016. En annerledes verden, på godt og vondt. Modamily har blitt et begrep. Det står for modern familiy. Det finnes mange ulike familiekonstellasjoner i vår tid. Det også på godt og vondt.

Noen ønsker ikke at donorbarna de er foreldre til skal møte sine genetiske halvsøsken. Andre ønsker det. Mens barna er små legger de sosiale foreldrene føringene, som i alle andre saker. Når barna blir større velger de selv.

Mange ungdommer som har blitt til ved hjelp av donor søker å vite. De søker etter donor og etter donorhalvsøsken. Hva som føles riktig får vel den enkelte familie eller hver enkelt ungdom finne ut av, men at disse ungdommene gleder seg over møtet med både donor og med hverandre – det er i alle fall tydelig.

5 kommentarer

 1. Ellinor

  Kan du legge ut ny link? Den du la ut virker ikke hos meg i alle fall.

  1. onskemamma

   Oida Ellinor. Nå har jeg lenket det på nytt.

 2. Ser veldig koselig ut.. Vet du hvordan en evt arv blir fordelt i lignende tilfeller? Har donorbarn like rettigheter som «vanlige» barn?

  1. onskemamma

   Godt spørsmål Julie.
   Barn unnfanget ved hjelp av donor har ingen arverett etter donor.
   Da ville det nok fort blitt slutt på doneringen.

 3. Takk for at du la dette ut. Fint å se at han som er donor lar barna få bli kjent med ham! Har sett en annen video på youtube, hvor de har søskentreff (anonym donor, men søskene har funnet hverandre), den var også fin. Selv om, det skremmer meg egentlig litt at en donor kan få SÅ mange barn.. Er det ikke en grense på hvor mange familier som kan bruke en donor? Det er vel uansett andre regler i USA.
  Jeg tror det hadde vært viktig for meg (om jeg får barn) å finne ut om det har halvsøsken.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *