Å be om hjelp i det svarte

Det er lørdag. Ønskemamma skal på nattevakt. Yepp, nattevakt. Ikke på jobb, men hos de fantastiske nye små menneskene – lille Emma og Marie. Det blir spennende.

Netter er lange. Når høsten og vinteren kommer er de også mørke. For dem som ikke sover om nettene er det gjerne den tyngste tida på døgnet. Det er da de mørkeste tankene kommer. Det er da flest selvmord skjer.

En gang lærte jeg at aller flest selvmord skjer kl 04:48. Om det stemmer vet jeg ikke, men jeg vet at det er laget et helt eget teaterstykke som heter «Psykose 04:48.» En fantastisk monolog. Var jeg skuespiller ville jeg ha spilt nettopp dette stykket.

Noen ganger blir livet svart. Det kan skje for alle. I dag har Hank von Helvete, eller Hans-Erik Dyvik Husby, skrevet om nettopp det. Om hans egen plan om å begå selvmord. Et blogginnlegg så sterkt, modig og viktig at det fortjener å bli lest av mange. Det starter slik:

Hank blogg

Resten av innlegget kan du lese her.

Over 500 mennesker tar livet sitt i Norge hver år. Hver eneste er en for mye. Antall selvmord regnes å være cirka ti ganger høyere enn antall selvmord.

Ønskemamma er enig med Hank – når livet blir svart: snakk med noen. Som Kirkens SOS, Mental Helse, en psykolog, en kjæreste eller en god venn.

Snakk om det. Alltid. Før det er for sent.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *