Nattevakt

I natt har Ønskemamma vært på nattevakt. Tvillingene Emma og Marie har blitt 12 dager gamle, og de har flyttet hjem fra sykehuset med mamma Marit.

Det klarer supermamma på en helt imponerende måte. Men det er nå en gang sånn at man har bare to armer og to ben. Så de første dagene hjemme er det fint å være to. Marit har vært klok, og sagt «Jeg trenger hjelp i starten. Hvem kan hjelpe meg når denne helgen?» Da stiller folk opp på skift. Så fra lørdag kveld til søndag morgen fikk Ønskemamma æren av å være gjest hos disse nye verdensborgerne.

Twins twingirls tvillinger søskenkjærlighet

Det ble nok ikke så veldig mye mer søvn på mamman med besøk, for barna skal ha både pupp og flaske….og Ønskemamma kan i grunn bare by på det siste. Men vi var i alle fall to til å ta både kveldsstell, nattstell og morgenstell. To til å mate, skifte, løfte, bære, kose og synge stille sanger.

Gulpekluter

Med to ekstra armer og bein går det litt raskere. Og mens mor ammet kunne Ønskemamma hente noe å drikke, finne noen sjokoladebiter til en mor eller smøre frokost. Så skravlet vi litt, sippet litt og koste oss masse. Og beundret to stykk ren perfeksjon!

Fine, myke unger. Som aldri har levd men ser ut som de alltid har vært her. Som skal lære alt om livet av mamman og andre voksne (og barn), og som samtidig skal lære alle oss rundt en hel del om livet.

Ønskemamma Emma

Nå har Ønskemamma nesa full av nydrysset babystøv. Og tenker at dette er heldige unger. De er født i et land i fred, har hverandre – og en nybliven supermamma. Det er som å vinne i Lotto. Men det vet de ikke. De vet bare når de er sultne, tørste, varme, kalde, våte og trøtte. Og det er mer enn nok.

Og allerde når de er 12 dager gamle har de lært Ønskemamma noe om hvordan det kan være å komme hjem fra sykehuset alene, med helt nye mennesker i bilen.

Hvis jeg noen gang skulle trenge den kunnskapen.

9 kommentarer

 1. Så herlig å få hjelp av deg, og flott at mora klarer å be om hjelp

  1. onskemamma

   Klok mor! Man hadde trengt en storfamilie etter fødsel.

 2. Så fornuftig mamma som har vett til å be om hjelp, og så heldig at hun har fine folk som deg til å hjelpe seg<3
  Jeg ble mamma for første gang for 3 uker siden i dag til en perfekt prinsesse, og det er mye jobb den første tiden! Selv om hun er én og vi er to så føler jeg hele tiden at jeg har to hender for lite og skulle ønske jeg hadde familie litt nærmere slik at det var mulig med litt hjelp nå og da.

  1. onskemamma

   Gratulerer så mye med den lille Hanne!
   Ja, jeg tenker det er klokt å ne om hjelp. Så er det ikke alle som har noen de kan spørre, men har man det er det lurt. For det jeg kaller fjerde trimester, de første tre månedene etter fødsel, de tenker jeg er ganske kaotiske og krevende for de fleste familier.

 3. For en fantastisk venninne du er!

 4. Så koselig og så heldig denne mammaen er, både med to små prinsesser, men med folk rundt seg som stiller opp!
  Jeg fikk æren av å hjelpe en venninne selv, for noen måneder siden. Jeg bodde der i 3 uker, og fikk lov å følge den lille prinsen den aller første tiden her i denne verden. En stor gave, som ikke bare ga ufattelig glede, men som også lærte meg mye om barseltiden. Med ett følte jeg meg mer klar til å skulle få en selv.
  Det er noe helt spesielt å få være med helt fra starten og se den enorme utviklingen.

  1. onskemamma

   Å så heldige dere var da Katrine – alle sammen! Ja, det er virkelig noe eget med å se små mennesker helt fra starten av. Håper å se mye mer av disse to vakre småjentene.

 5. Du gjør meg glad

  1. onskemamma

   Og der gjorde du meg glad også Kat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *