Livets kontraster

Søndag formiddag kom Ønskemmama hjem etter 14 koselige timer sammen med de nye tvillingjentene og den litt slitne supermammaen deres. Et halvt døgn fylt med ro, babystøv og magien av nytt liv.

Hjemme slang jeg meg ned på sofaen, satt på iPaden og leste gjennom de siste oppdateringene på Facebook. Da så jeg det. En av kollegaene mine fra forrige arbeidssted er plutselig ikke mere. Han dro ut med et smil en lørdag, men kom aldri hjem.

To nye liv har kommet til jorda. Et annet har sluttet. Alt for tidlig. Han var ikke eldre enn meg. En jeg ikke kjente godt, men vi har jo snakket sammen – og de siste dagene har jeg tenkt så mye på ham. For vi delte yrke og arbeidssted. Senest for noen dager siden skrev han en glad oppdatering på Facebook. Så er han plutselig ikke mere.

Så skjørt er livet. En dag er det over. På få sekunder kan det skje. Ingen flere sjanser, til å gjøre det man vi gjøre, si det man vi si, klemme dem man vil klemme. Vi må si de gode tinga mens vi har hverandre. Klemme de vi vil klemme – hardt! Følge drømmene mens vi har muligheten. Forsøke å omgi oss med gode mennesker, og gi dem som ikke vil oss vel så lite oppmerksomhet som mulig.

Når alt er over sier de rundt ofte hva de tenker. Tenkte. Både i begravelser og på sosiale medier er det massevis av gode ord om den som var når noen dør.

Jeg håper inderlig at alle de gode ordene som drysser over han som nå er borte var ord han også fikk høre mens han levde. For det er mens vi er her gode ord betyr mest. Vi må både huske og tørre å si gode ord til hverandre mens hjertene slår. For vi vet aldri.

Det finnes ingen generalprøve for livet.

Der finnes kun en sending – og den går direkte. Akkurat nå.

2 kommentarer

  1. Dette var så godt skrevet <3 Kondolerer angående din kollega.

  2. Marianne

    Det finnes et vakkert dikt som heter «Gi meg en blomst mens jeg lever» av Ingeborg Næstvedt, som sier noe om å ta vare på hverandre og være tilstedet i nuet. Et av mine yndlingsdikt. Har det på kjøkkenet som en liten påminnelse i en hektisk hverdag.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *