Jeg vil stoppe tiden

Tenk at vi har dager som dette i september. Dager da sola lager fine striper i skogbunnen mellom trærne og stør glitter over vannet.

Trær skog

Dager der sola enda varmer i ansiktet og på bare armer. Dager der det enda er lett å gå utendørs uten å stabbe som en hundreåring og være redd for å falle på isen.

Dager der det enda er nok dagslys, og fint nattemørke. Tida der sola enda ikke er så langt unna at den mest virker som en kald og distansert lyskule.

Dager der markblomstene fortsatt finnes, selv om de er på hell.

MarkblomstLøvetann

Dager som dette er så innmari fine! Ønskemamma skulle ønske hun kunne stoppe tida, og ha bare sånne dager helt til det blir vår igjen.

Det kan jeg desverre ikke, så vi får nyte det nå. Stikke nesa ut i den friske lufta, gå noen skritt ekstra og snuse inn siste rest av sommeren 2016.

13 kommentarer

 1. Det er en fantastisk tid nå! Her i Sandefjord ble det i dag satt opp brøytepinner(!!!) på riksveien, det må jeg si var skår i gleden…..!

  1. onskemamma

   Å nei – bøytepinner! Iiiiik!
   Nå må vi forte oss å nyte.

 2. Så fint skrevet!
  Ønskemamma, hva tenker du videre med tanke på forsøk? Vet du var inne på tanken på eggdonor, er det aktuelt ennå?

  1. onskemamma

   Tusen takk for det Linn.
   ja du, vanskelig spørsmål. Det blir nok kanskje aktuelt – etter hvert. Akkurat nå er det så mange andre ting som skjer i livet, sånn utenfor fertilitetsverdenen. Med eggdonasjon har man jo i teorien litt bedre tid, så jeg kan tenke litt. Kanskje mest på hvordan det skal være mulig å finansiere – for det koster veldig mye.

   1. Det skjønner jeg. Og godt du har litt mer tid da! Blir spennende å se hva du bestemmer deg for etterhvert. 🙂

 3. Hei Ønskemamma 🙂 Dette om å stoppe tiden — hva tenker du om donorembryo? Jeg vet ikke hvordan situasjonen er i Europa, men i USA er dette en mulighet. Noen donasjoner er åpne, slik at barnet kan få informasjon om, og møte, donorfamiliene dersom hun/han ønsker det. Kostnadene knyttet til donorembryo er langt lavere enn dersom man selv går igjennom en prosess med dobbeldonor. Etikken er også kanskje annerledes siden alternativer til embryodonasjon er at embryoene blir destruert, brukt i forskning, eller forblir i fryseren — der tiden står stille. Nysgjerrig på tankene dine rundt dette.

  Stor klem!
  LuminA

  1. onskemamma

   Spennende spørsmål LuminA! Jeg er på Hønefoss for tida, på et sted med dkikkelig dårlig nettdekning. Så det der skal jeg svare på en dag med litt bedre nett.

 4. Hei,
  Har du vurdert å bli besøkshjem eller fosterhjem? Du virker som en flott dame som har mye å gi 🙂 Vet at det kanskje ikke var helt det du hadde tenkt og ønsket i utgangspunktet. Men dessverre så blir jo ikke livet slik man hadde håpet og sett for seg… Men det kan jo bli bra for det 🙂 Ser bare for meg at du kunne ha betydd mye for noen barn som trenger noen som det 🙂 Ha en fin helg 🙂

  1. onskemamma

   Hei Berit.
   Enig i at jeg har mye å gi noen, så det har jeg absolutt vurdert, og skrevet om det mange ganger – blant annet her:
   http://www.bt.no/meninger/kronikk/Hvorfor-velger-du-ikke-a-adoptere-eller-a-bli-fostermor-3555373.html

 5. Huff, jeg visste at det er nært sagt umulig å adoptere, men at det var så vanskelig å bli fosterhjem var jeg rett og slett ikke klar over 🙁

  1. onskemamma

   Sånn er det dessverre, og Bufeat sine regler varierer fra kommune til kommune.

 6. For en flott kronikk i BT, nå lærte jeg masse. Når de fleste likevel skilles og at det nærmest er normalen å leve enslig i dagens samfunn skjønner jeg ikke hvorfor godt etablerte folk som deg ikke kan få adoptere eller være fosterhjem. Dere har jo så mye å gi og bidra med. vi får håpe at regelverket snart oppdateres og at det er mer tilpasset dagens samfunnsituasjon. Jussen henger som regel etter.. Håper virkelig du får drømmen din oppfylt. Stor høstklem fra Oslo

  1. onskemamma

   Tusen takk for det Andrea.
   Når det gjelder adopsjon er det tillatt for single i Norge. Det hjelper bare lite når Norge ikke har avtale med land som ønsker å adoptere bort barn til andre enn par. 72-timersprogrammet er et unntak, men da kreves bortimot en million i formue. Det har heldigvis noen, men jeg er ikke en av dem. Det er realitetene, og det er jo en gang dem man må forholde seg til.
   Varm hilsen fra Ønskemamma

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *