På besøk hos et av disse barna

Takk for mange fine, kloke og spennende tanker rundt dette med embryoadopsjon. Stort og vanskelig spørsmål synes Ønskemamma – der det ikke finnes noe svar med to streker under.

Vet dere hva? Nå har Ønskemamma faktisk vært på besøk hos et av disse barna – ikke et av barna på dette bildet altså (det har jeg kjøpt i en bildebank), men et av dobbeltdonorbarna. Et lite menneske født ved hjelp av dobbeltdonasjon, altså donasjon av både egg og sædcelle. Ikke embryoadopsjon (jamfør forrige innlegg, der barnet har to genetiske foreldre som har andre barn et annet sted), men et barn født via bruk av en eggdonor og en sæddonor som ikke er er et par – som ikke kjenner hverandre.

eggdonor sæddonor prøverør donorbarn etikklikestilling

Ønskemamma ba seg selv på besøk ganske enkelt, til en sprek dame jeg visste var mamma til et barn unnfanget ved hjelp av dobbeltdonasjon. Vi kjente hverandre bare fra en nettgruppe for kvinner som har brukt, eller vurderer å bruke, eggdonasjon. Ja, Ønskemamma er medlem i en slik gruppe…

Jeg var litt frekk og litt modig samtidig, og ba meg på besøk for å snakke med singelmammaen til det lille barnet. Hva tenkte hun, hvordan hadde prosessen vært, hvilke medisiner brukte hun i forsøket (for hun var kjempeheldig og lyktes på første forsøk), hva opplevde hun som det mest utfordrende og det fineste?

Besøket var ikke gjort av nyskjerrighet som sådan, men som del av min egen prosess. For å prøve å finne svaret på hvor veien skal gå videre – for Ønskemamma. Kan jeg ta dette skrittet, eller  kan jeg det ikke?

Det ble noen fine timer, med mange spørsmål og mange svar – og en veldig deilig unge!

6 kommentarer

 1. HildeSu

  Ååå, jeg fikk en varm følelse inni meg når jeg leste dette….. Det er muligheter!
  Jeg vil så gjerne at denne reisen skal fortsette for deg, og at du snart ser hvor veien skal gå videre….

  Klem, HildeSu

  1. onskemamma

   Å, så koselig HildeSu – takk! ❤️

 2. ellianne

  Jeg ble også glad av å lese dette.håper du finner ut hva som er riktig for deg☺

  1. onskemamma

   Så koselig ellianne. Tusen takk!

 3. Har du økonomi håper jeg du går for dette 🙂 For du har så mye å gi til et lite Ønskebarn eller to <3<3<3

  1. onskemamma

   Kjenner at jeg blir veldig hlad når du sier det Jorun. Takk! Det er nok dessverte mest akkurat økonomi som ligger som hinder i prosessen nå.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *