Massasje og barnehjerner

De siste ukene har Ønskemamma vært heldig, og møtt mange små nurk. Deilige, nyfødte mennesker man bare kan sitte å stirre på lenge, lenge. Eller aller helst sitte med på brystet eller på en arm.

Melvin

For mange år siden, da Ønskemamma enda var ganske ung, jobbet hun som fysioterapeut. Massasje var en del av utdanningen. Halve turnustjenesten min hadde jeg faktisk i barnefysioterapitjenesten i Oslo. Det var fint.

Små barn har ekstremt påvirkelige hjerner. Hjerner som skal formes, utvikle seg og lære. Hjerner der millioner av nerveceller skal møtes i synapser. Nerveceller som skal utvikle myelin, eller fettkjeder rundt seg, for at nerveimpulsene skal gå raskere.

Visste du at massasje av spedbarn kan påvirke hjernen? Spedbarnsmassasje kan, sier de vise, øke myeliniseringen.

Massasje spedbarn

Fascinerende, ikke sant?

I tillegg reduserer spedbarnsmassasje stress og hjelper til med tilknytning mellom liten og stor. Så har du et lite menneske hjemme hos deg kan det være fint å sette av en tid på døgnet til litt rolig massasje.

Denne lille videoen er søt. Det eneste er at jeg ville massert barnets ben mot hjertet, og ikke fra det. En fin stund – for både store og små samtidig.

1 kommentar

  1. Kjære deg som jeg ønsker at du skal bli mamma og så tenker jeg på det heldige barnet med deg som mamma!! Lykke til videre i prosessen med alle tanker og følelser jeg kan tenke meg følger med. Tusen takk for alle de fine innleggene du deler! Varme ønsker!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *