Eggdonasjon – DPO5: Innsettdagen er her!

Oh my! Eggdonasjon og dagen da innsett av en sprell levende, liten blastocyst skal foregå. Dagen som kalles DPO5 i fertilitetsverden – fem dager etter befruktning. Herrejemini, salte bananfluer og lysegrønn kløveråker altså!

Det er tidlig, tidlig morgen på innsettdagen. Klokka har så vidt passert 06. Ønskemamma har ikke sovet så godt. Det er alt for mange tanker (og litt for harde madrasser) her i Praha. Når jeg først er våken tenkte jeg at jeg kunne skrive litt før jeg står opp.

Nå er vi her – nå skjer det snart. Veldig snart.

Min fine venninne og jeg bor på et hotell 25 minutters trikketur unna Praha sentrum, men bare to trikkestopp fra IVF CUBE. Veldig greit. Hotel Avion heter det, og så langt må vi si oss fornøyde til tross for harde madrasser.

Avion hotel

Vi ankom sent, og har ikke sett noe av Praha så langt men i dag skal vi se klinikken. IVF CUBE altså. Kuben. Ønskemamma tenker på kuber, bikuber, bier, blomster….og barn. Det blir utrolig spennende! Cube skal ligge bare to små trikkestopp fra hotellet. Kanskje så nærme at vi kunne gått, men det blir trikken.

Innsettet vil foregå tidlig i ettermiddag, med oppmøte kl 12. Ønskemamma har bestilt akupunktur både før og etter innsett. Mottoet er: alt skal forsøkes. Papirer skal fylles ut ved ankomst klinikken (gubban, jeg må huske passet – det sa de at jeg må ha), og det skal være samtale med både sykepleier og med Dr.Hana herself. Da går nok timene.

Men etter hvert skal du få vite hvordan det har gått i dag.

I kveld kanskje – eventuelt i morgen tidlig, alt etter som hvordan dagen i dag blir. På Facebook kommer kanskje noen små oppdateringer som ikke kommer her inne på bloggen, hvis det er wifi på klinikken. Det gjetter Ønskemamma at det er på en moderne fertilitetsklinikk i 2016. Men det kommer bare Facebookoppdateringer hvis jeg ikke er så nervøs at fingrene rister som en knokkelhaug i metall. Du får følge med hvis du har lyst….og hvis du er litt spent du også.

Aller først venter en lang dusj, og så en enda lengre frokost sammen med Hege. Ønskemamma har allerde spist to kilo blafrende sommerfugler kjennes det som, men det skal nok bli plass til litt frokost på toppen. Det må det bli, for etterpå vil det gå mange timer før vi er tilbake på hotellet. Sightseeing får vente til i morgen. I dag er det innsett, og bare innsett, som gjelder.

Når kvelden kommer er Ønskemamma brått 6100 euro fattigere, men kanskje….kanskje…et stort skritt nærmere mammadrømmen.

Herlighet – nå skjer det virkelig. Fingers crossed!

36 kommentarer

 1. Kjempemye lykke til!

 2. Krysser alt jeg har for deg, skjønne Ønskemamma

 3. Kjære deg!
  Jeg gleder meg på din vegne! Masse lykke til:) Dette er sååå spennende 🙂 Klem fra meg

 4. Herlighet så spennende! Masse lykke til kjære ønskemamma! <3

 5. Marianne

  Lykke til

 6. Kjenner lufta fra blafrende sommerfuglvinger helt hit! Kjære deg, jeg krysser alt jeg har og sender gode tanker og masse babystøv

 7. Ann Mari Haugland

  Hjelpe meg så spennende!!! Masse lykke til Tina

 8. Lykke til kjære deg. Gode tanker og masse babyfestestøv herfra.

 9. Masse masse lykke til! ❤️ Tenker på deg!

 10. Masse lykke til! Dette er så spennende. Tenker masse på deg.

 11. HildeSu

  Fingrene er krysset!!!
  Pust dypt, ta inn alt i sakte kino! I dag er Dagen!

  Mvh HildeSu

 12. Krysser alt jeg har av fingre og tær for deg, lykke til!!!

 13. Sommerfugl

  Åååh, jeg har tenkt sånn på deg de siste dagene. Krysser alt jeg har! Dette MÅ gå bra.

 14. Masse, masse lykke til og kjempeklem fra meg til deg!

 15. Å, lykke til! Så spennende!
  Og nyt vakre Praha i morgen 🙂

 16. Lykkelykke til idag ønskemamma <3 sender gode og positive tanker din vei hele lørdagen, og håper med alt jeg har at det nå blir din tur! Stor klem fra trønderSilje som har hatt deg i tankene siden jeg slo opp øynene 06.30 i morges <3

 17. Hei igjen Tina:)
  Nå er du sikkert snart på tur til klinikken.
  Kan bare ønske deg all verdens lykke til!
  Jeg er så spent på dine vegner, og kjenner så godt igjen alle følelser og tanker du beskriver rundt innsetting og venting:)
  Jeg beundrer deg for at du kjemper og står på så hardt for det du ønsker, mitt motto er: hardt arbeid lønner seg til slutt:)
  Gleder meg til å høre oppdateringer 🙂
  Klem

 18. monicafo

  håper håper håper! Selv positiv test på torsdag, så måtte du bli med i klubben og at de fine spirene våre måtte forbli der ❤️

 19. Therese

  ❤❤❤❤❤

 20. Åh. Som jeg unner deg at din mammadrøm blir virkelighet… Som jeg unner deg våkennetter, bleieskift, ammetåke, barnevognstrøbbel og gulpevåte klær… Som jeg unner deg følelsen av den varme lille kroppen mot din, det dunete lille hodet mot kinnet ditt, et tannløst første smil, små hender som leker med håret ditt, den lille stemmen som sier «mamma»… Åh… Som jeg unner deg det… Lykke, lykke til.

 21. Ida Helene

  Krysser fingre og tær for deg. Og håper på at det kunne bli tvillinger. Greit med 2 siden det er så dyrt. Da slipper du å tenke på at det blir enebarn…

  1. Kjersti

   Tror enebarn skal kunne klare seg ganske greit også.

   1. Merete

    Enig!!

 22. Det blafrer i Norge også nå, tross november og lite insekter. Gå forsiktige turer og ha varmeflaske på magen. Det funka for meg. Krysser alt jeg har for deg!

 23. Åååå – kan ikkje anna enn å bita negler og håpa på at du får oppfylt ditt største ynskje. Dette er så spennande – undrast på korleis du orkar dela alt dette med oss? Takk for det, mange tenker på deg desse dagane. Måtte det bli slik du ynskjer!

 24. Nå er det gjort <3 Må det gå bra 🙂 Håper dere har hatt en fin spesiell dag i dag. Stor bamseklem fra meg til deg <3

  1. onskemamma

   Tusen takk Jorun! Nå begynner den grusomme ventingen.

 25. Masse masse gode ønsker og varme tanker fra USA!!! Klemmer

  1. onskemamma

   Å, så koselig Trude. Håper dere koser dere over there.

 26. Kristin
  1. onskemamma

   Hei Kristin.

 27. Jeanette F.

  Masse lykke til

  1. onskemamma

   Takk Jeantette!

 28. Kära vän! Önskar så innerligt att du ska gå från önskemamma till «bara» mamma. Håller återigen tummarna och tänker på dig. Önskar det fanns något mer jag kunde göra för dig! Kram

 29. Kære Ønskemamma
  Tak for din åbenhed. Jeg står selv i samme situation – næste stop ægdonor i udlandet. Jeg er også alene. Jeg kigger på mange klinikker i forskellige lande. Svært at vælge!
  Kram D

  1. onskemamma

   Ja, det er svært at velge D. Det er det virkelig. Jeg kunne endt opp flere steder selv. Har du flere spørsmål kan du kontakte meg på onskemamma@gmail.com
   Ønsker deg masse lykke til!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *